به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدمهدی داوودیپور در این نشست که با حضور جمعی از اعضای هیات مدیره تعاونی و نمایندگان رسانههای مختلف برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: یکی از رسالتهای این تعاونی تامین مواد اولیه برای تولید کتاب مانند کاغذ برای ناشران و اعضایی است که در این تعاونی عضویت دارند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تولید در این حوزه به مواد خارجی وابسته است، تهیه کاغذ در داخل کشور به سختی انجام میشود، از سوی دیگر تولید داخلی تامینکننده نیاز مصرف داخل کشور نیست.
داوودیپور با اشاره به سابقه مدیریت یک ساله خود در این شرکت تعاونی، گفت: از ابتدای شروع کارم در مجموعه، مشکلات بحران کاغذ شکل گرفت و اگر چه ارز مرجع با بهای هزار و 226 تومان به برخی واردکنندگان پرداخت میشد اما پس از مدتی این ارز به شرکت تعاونی تعلق نگرفت.
وی با بیان اینکه در مدت یک سال و نیم اخیر بهای کاغذ دو برابر شده و تامین کاغذ با چالشها و مشکلات عدیدهای روبهرو شده است، افزود: در سال گذشته تعاملات بسیاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای پیگیری مشکلات این حوزه داشتیم و حتی جلساتی برگزار شد اما متاسفانه با وجود قول همکاریهای مختلف، هیچ اقدامی انجام نشد.
مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به پیشنهادهای شرکتهای کارگزار مختلف دولتی و غیردولتی برای تامین کاغذ مورد نیاز تعاونی، عنوان کرد: در این مدت پیشنهادهای مختلفی به ما ارایه شد که اعلام میکردند آمادگی دارند کاغذ ما را به قیمت نرخ مرجع خریداری کنند اما ما به دلایل مختلفی مانند غیرقانونی بودن پروسه فعالیت آنها این پیشنهادها را قبول نکردیم.
داوودیپور با بیان اینکه تعهد و صحت گفتههای یک کارگزار برای ما در اولویت قرار داشت، اظهار کرد: پس از بررسیهای مختلف شرکت بازرگانی و بهرهبرداری کارکنان شهرداری تهران به عنوان کارگزار قابل اطمینان از سوی یک واسطه به ما پیشنهاد شد که ما به واسطه نام و اعتبار شهرداری این شرکت را برای خریداری کاغذ از کشورهای خارجی انتخاب کردیم.
وی از تعهد و تضمین 80 میلیارد تومانی شرکت بازرگانی و بهرهبرداری کارکنان شهرداری تهران در این قرارداد خبر داد و یادآور شد: این قرارداد 27 آبان ماه امسال به امضای طرفین رسید و قرار شد کارها آغاز شود.
داوودیپور با اشاره به مفاد این قرارداد، گفت: قرار شد 40 روز پس از عقد قرارداد نخستین محموله کاغذ به تعاونی ما تحویل داده شود و طی مدت شش ماه تمام کاغذهای توافق شده به دست ناشران برسد.
وی ادامه داد: شرکت مقابل تعهد داد که 80 میلیارد تومان چک بدون تاریخ را به مجموعه ما تحویل دهد و در بند دیگری عنوان کرد که اگر نتوانند به تعهدات خود عمل کنند، شرکت تعاونی ناشران میتوانند بدون هیچ قید و شرطی چک را به بانک برده و آن را نقد کنند.
وی با بیان اینکه امروز مصادف با روز پایانی ششمین ماه عقد این قرارداد است، اظهار کرد: با وجود اینکه ما تمام پول ذکر شده در قرارداد را به شرکت بازرگانی و بهرهبرداری کارکنان شهرداری پرداخت کرده و تعهدات خود را انجام دادهایم ولی تاکنون آنها به هیچ یک از تعهدات خود مبنی بر تحویل کاغذ عمل نکردهاند.
داوودیپور سرمایه عظیم شرکت تعاونی و ناشران کشور را بلاتکلیف و بدون سرانجام دانست و عنوان کرد: به دلیل اینکه مجموعه ما با مبادلات بینالمللی در حوزه گشایشهای اعتباری و پولی آشنا نبود، قرار شد این شرکت کاغذ مورد نیاز ما را با قیمتی کمی بالاتر از نرخ ارز مرجع خریداری و به ما تحویل دهند.
مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران تهران با اشاره به نقش یک شرکت در کشور ارمنستان در مراحل مختلف این تبادلات تجاری، گفت: شرکت بازرگانی و بهرهبرداری کارکنان شهرداری، فعالیتهای خود مبنی بر خرید کاغذ را از طریق یک شرکت که توسط دو ایرانی در کشور ارمنستان تاسیس شده است، دنبال کرد اما پس از مدتی این شرکت نیز نتوانست به تعهدات خود عمل کند و در نامهای اعلام کرد که توانایی انجام این کار را ندارد.
داوودیپور با بیان اینکه ما از دیماه سال 1391 از شرکت بازرگانی و بهرهبرداری کارکنان شهرداری برای پیگیری کاغذها تحت فشاریم، اظهار کرد: آنها مدام در نامههای ارسالی مختلف اعلام میکردند که از طرقهای مختلف پیگیر کار ما هستند و اگر چه شرکت مستقر در کشور ارمنستان نمیتواند نیاز آنان را برطرف کند اما از مسیرهای دیگر کار را دنبال میکنند.
وی با بیان اینکه این شرکت به دروغ نامهای ارسال کرده و از واریز پول به حساب یک بانک در کشور ترکیه خبر داده بود، گفت: آنها با ارسال نامهای که دربردارنده کد فیشها و حوالههای ارسالی به بانک دنیز بود به ما اعلام کردند که دنبال خریداری کاغذ هستند اما با پیگیریهای ما مشخص شد که هیچ پولی به حساب کارخانههای کاغذ واریز نشده است.
داوودیپور همچنین از ارسال نامهای به شهردار تهران برای پیگیری خواستههای خود خبر داد و یادآور شد: ما در این نامه از شهردار خواستیم برای جلوگیری از تبعات مختلف مانند دریافت خسارت به این موضوع رسیدگی کند، وی نیز این نامه را به معاون اداری مالی خود ارسال کرده و وی را مامور رسیدگی به این پرونده معرفی کرد.
به گفته مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران، معاون اداری مالی شهرداری نیز با ارسال نامهای به شرکت بازرگانی و بهرهبرداری کارکنان شهرداری خواستار توضیح درباره آن شده و شرکت نیز پاسخ خود را با ضد و نقیضهای مختلف اعلام کرده است.
داوودیپور با بیان اینکه به صنف نشر در سالهای اخیر بیمهریهای بسیاری شده است، یادآور شد: این اقدام شرکت «بازرگانی و بهرهبرداری کارکنان شهرداری» ضربهای بزرگتر و مخربتر از تمام ضرباتی بود که به این صنف وارد شده است.
وی ادامه داد: اما هنوز امیدواریم مسوولان و مدیران شهرداری تهران بر مقام جبران و اصلاح این خسارت برآیند و اجازه ندهند که سهلانگاری شرکت موجب ثبت نام شهرداری تهران به عنوان عامل اصلی ایجاد این زیان سترگ فرهنگی شود.
به گفته داوودیپور، 200 ناشر برای دریافت کاغذ به این شرکت پول دادند اما در همان مراحل اولیه به دلیل مشکلات اقتصادی 80 ناشر پول خود را پس گرفتند و 100 ناشر باقی ماندند که به همراه 538 نفر از سهامداران برای دریافت کاغذ سرمایههای خود را به ما سپردهاند.
وی همچنین از نشست ظهر امروز با مسوولان شرکت بازرگانی و بهرهبرداری کارکنان شهرداری خبر داد و گفت: این شرکت زمانی که متوجه شد ما امروز نشست مطبوعاتی داریم خواستار لغو این نشست و برگزاری جلسه مذاکره شد اما ما به رسالت خود عمل کردیم و منتظر میمانیم تا نتیجه جلسه امروز اعلام شود.
نشست خبری مدیرعامل تعاونی شرکت ناشران و کتابفروشان تهران یکشنبه (19 خرداد) از ساعت 10 تا 12 در ساختمان تعاونی برگزار شد.
یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۲
نظر شما