یکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۳
پیشنهاد صدور مجوز کتاب در استان‌ها به صورت اینترنتی

مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران اهواز با بیان این‌که روند صدور مجوز نشر کتاب در استان خوزستان به کندی انجام می‌شود، گفت: با توجه به این‌که در استان تهران مجوز‌های انتشار کتاب به صورت آنلاین انجام می‌شود، بهتر است این شیوه نیز در استان‌ها اجرایی شود.-

کمال کَمایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: این اقدام می‌تواند روند چاپ کتاب را در سایر شهرها و استان‌هایی که از مرکز دورند، تسریع بخشد.

وی افزود: ارایه مجوز‌ها فرایند طولانی دارد و حتی گاهی به یک سال می‌رسد و استمرار این موضوع موجب دلسردی برخی ناشران شده است.

کمایی با بیان این‌که این مشکلات برای تمام موضوع‌های حوزه نشر است، گفت: علاوه بر کتاب‌های حوزه ادبیات، بعضی کتاب‌های دانشگاهی نیز درگیر این روند می‌شوند و ویژگی تازگی و نو بودن موضوع یا کتاب را از دست می‌دهند.

وی اظهار کرد:‌ نامه درخواست مجوز از استان خوزستان تا به تهران برسد، دو ماه زمان می‌برد و پس از آن ما درگیر مسایل دیگری در صنعت نشر می‌شویم که تمام آن‌ها حدود چهار یا پنج ماه طول می‌کشد و در این مدت قیمت‌ها نوسانات بسیاری پیدا می‌کنند.

کمایی با بیان این‌که گاهی در مدت دو ـ سه ماهه بهای کاغذ یا مواد اولیه چاپ یک کتاب 50 درصد گران‌تر می‌شود، یادآور شد: نگرانی‌هایی که از این بخش به وجود می‌آید، موجب دلسردی و عدم تمایل ناشر به چاپ کتاب‌های جدید می‌شود.

به گفته وی، اگر روند صدور مجوز کتاب به صورت آنلاین باشد، کارها و برنامه‌ریزی‌ها در این حوزه راحت‌تر از گذشته می‌شود، زیرا یکی از مهم‌ترین لطمه‌هایی که به صنعت نشر وارد می‌شود، بحث مجوز‌هاست.

مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران اهواز با بیان این‌که تمرکز صدور مجوزها در تهران موجب تاخیر تولید کتاب می‌شود، عنوان کرد: به دلیل این‌که ترافیک و حجم کار در مرکز بالا رفته است، کارشناسان و فعالان این حوزه نیز با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

کمایی یادآور شد: در استان خوزستان حدود 50 ناشر مجوز نشر دارند اما تعداد فعالان این استان حدود پنج تا شش ناشر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها