سه‌شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۹
اطلاعات سکه‌ها برای تاریخ‌نگاران ارزش بسیاری دارد

پریسا اندامی، رییس اداره خزانه‌های موسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد در حاشیه نشست «بررسی و شناخت نماد‌های سکه‌های اشکانی» گفت: سکه یک سند تاریخی است و برای مورخ اهمیت بسیاری دارد زیرا اطلاعاتی که سکه‌ها در اختیار تاریخ‌نگاران قرار می‌دهند بسیار ارزشمندند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست «بررسی و شناخت نماد‌های سکه‌های اشکانی» با حضور پریسا اندامی، رییس اداره خزانه‌های موسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد و زهره باصری، سکه‌شناس و مسوول بخش مهر و سکه دپارتمان موزه ملی ایران سه‌شنبه (7 خردادماه) در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد.

هدف از این نشست‌ها گردهمایی کارشناسان سکه و پول موزه‌های تهران، به ویژه در حوزه مسکوکات تاریخی است که با هم‌اندیشی و بهره‌گیری از یافته‌های خود در این حوزه، همکاری‌های بیشتر میان گنجینه‌های سکه را فراهم می‌آورد.

پریسا اندامی، رییس اداره خزانه‌های موسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد در حاشیه نشست «بررسی و شناخت نماد‌های سکه‌های اشکانی» درباره اهمیت و نقش کتاب‌هایی که باید به عنوان منبع اطلاعات تاریخی معرفی شوند به خبرنگار «ایبنا» گفت: در بحث سکه‌شناسی، می‌توان گفت که سکه خودش یک سند تاریخی است و برای مورخ همان کارآیی کتاب‌های موجود در حوزه سکه‌شناسی را دارد و اطلاعاتی که سکه‌ها در اختیار تاریخ‌نگاران قرار می‌دهند، تمام زمینه‌های تاریخ از جمله مذهب، هنر و اقتصاد را دربرمی‌گیرد.

وی درباره اهمیت مراجعه به کتاب‌ها و منابع مکتوب برای بازشناسی ارزش تاریخی سکه‌ها افزود: کتاب هیچگاه برای مورخ یا کسی که در رشته کاری خود با علم تاریخ سر و کار دارد به حاشیه نخواهد رفت. تمام مطالعاتی که اکنون از سوی مورخان و سکه‌شناسان ما انجام می‌گیرد، بر اساس منابع و به ویژه مقالات و کتاب‌های جدید است که در کتابخانه دیجیتالی موزه ملی ملک موجودند و دسترسی به آن‌ها برای علاقه‌مندان و کاربران بسیار آسان است. 

اندامی در ادامه صحبت‌های خود از تحولی که در دو سال اخیر در حوزه چاپ و نشر کتاب‌های مرتبط با این حوزه رخ داده اظهار رضایت کرد و گفت: در راستای برگزاری نشست‌های تخصصی سکه که قرار است هر ماه در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شود در نظر داریم که بخش عمده مباحث سخنرانان هر جلسه را به معرفی کتاب و کتابشناسی این حوزه اختصاص دهیم.

در ادامه زهره باصری، سکه‌شناس و مسوول بخش مهر و سکه دپارتمان موزه ملی با نمایش تصاویری از سکه‌های مربوط به دوره اشکانی، از کتابی که اخیرا با نام «سکه‌های اشکانی» از سوی آکادمی اتریش منتشر شده نام برد و آن را منبع خوبی برای بررسی و شناخت نمادهای مربوط به سکه‌های آن دوره معرفی کرد. 

وی درباره کتاب «سکه‌های اشکانی» گفت: این کتاب به معرفی سکه‌های دوره‌های گوناگون تاریخی پرداخته و تصویر هر سکه را به همراه توضیحی از ویژگی‌های زمان آن در اختیار خواننده قرار می‌دهد. کتاب به زبان انگلیسی چاپ شده و پنج موزه جهان شامل موزه‌های تهران، نیویورک، برلین، لندن و پاریس در بخش‌بندی‌های کتاب سهمی از معرفی این سکه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

 کارشناس سکه، موزه‌دار و مسوول بخش مهر و سکه دپارتمان موزه ملی افزود:‌ قرار است کتاب «سکه‌های اشکانی» در 9 جلد تدوین و تنظیم شود، جلد نخست آن سال گذشته در 429 صفحه و از سوی آکادمی اتریش منتشر شد و هشت جلد دیگر آن هم به مرور زمان منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط