پنجشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
شمس‌آباد بزرگترین شهرک چاپ صنعتی خاورمیانه است

حسین ولایتی، مدیر شرکت شهرک‌های صنعتی شمس‌آباد در حاشیه بازدید علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این شهرک، گفت: این شهرک با دو هزار و 900 هکتار مساحت به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه، بیش از یک هزار و 120 فعال حوزه‌های مختلف صنعت را در خود جای داده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مهندس حسین ولایتی در بازدید علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سه چاپخانه در شهرک صنعتی شمس‌آباد در جمع خبرنگاران گفت: قرار است در آینده‌ای نزدیک مجموع صنعتگرانی که به این مجموعه افزوده می‌شوند به دو هزار و 500 فقره برسند.

وی ادامه داد: اکنون حدود 20 هزار نفر کارگر به صورت مستقیم و 60 هزار کارگر دیگر به صورت غیرمستقیم شامل راننده، دفاتر نمایندگی و پیک‌ها با این مجموعه در ارتباط هستند.

ولایتی با اشاره به گستردگی و تنوع صنعتگرانی که در این مجموعه به فعالیت مشغولند، گفت: صنعتگران بخش کانی و غیرفلزی، قطعات بتنی، صنایع فلزی، قطعه‌سازی‌ها، ریخته‌گری‌ها، صنایع غذایی و چاپخانه‌ها در این شهرک کار می‌کنند.

وی با اشاره به محدویت حضور چاپخانه‌داران در شهرک صنعتی شمس‌آباد، یادآور شد: کمتر از 10 چاپخانه به صورت پراکنده در این چاپخانه فعالند که حوزه فعالیتی آن‌ها اغلب چاپ صنعتی است.

مدیر شهرک صنعتی شمس‌آباد با بیان این‌که برای اداره این شهرک حمایت دولتی نمی‌شویم، اظهار کرد: زمین این شهرک را از بخش منابع طبیعی دریافت کردیم و برای جدول‌سازی‌ها، خیابان‌سازی‌ها، برق کشی و... از پول سهامداران و اعضا استفاده کرده‌ایم.

ولایتی همچنین درباره فواید حضور چاپخانه‌داران و صنعتگران در شهرک‌های صنعتی توضیح داد: تمام فعالان این شهر‌ک‌ها از پرداخت عوارض شهری و مزاحمت‌هایی که معمولا در داخل شهر از سوی سازمان‌ها و نهادهای مختلف با آن روبه‌رو هستند معاف خواهند شد.

قاسم حمزه‌ای، رییس مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه پیام نور با اشاره به شکل‌گیری این مرکز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت: این مجموعه پس از پیروزی جمهوری اسلامی ایران رویکرد فرهنگی و انتشاراتی به خود گرفت و فعالیت خود را در طول سال‌های مختلف ادامه می‌دهد.

وی افزود: این چاپخانه در سال‌های اخیر تحولات بسیار خوبی را پشت سر گذاشته و فعالیت خود را در دو بخش سنتی و مدرن انجام می‌دهد، به گونه‌ای که اکنون توانایی دارد ساعتی شش هزار جلد کتاب درسی تولید کند.

حمزه‌ای با بیان این‌که پنج هزار عنوان کتاب در دانشگاه پیام‌نور به عنوان منبع درسی استفاده می‌شود، اظهار کرد: از میان این آثار حدود دو هزار عنوان توسط چاپخانه دانشگاه تولید می‌شود، همچنین حدود یک میلیون دانشجو نیز از کتاب‌های ما استفاده می‌کنند.

وی یادآور شد: اکنون در طول سال حدود هفت میلیون کتاب چاپ می‌شود اما در برنامه‌ای بلند مدت در تلاشیم این شمارگان را به 16 میلیون نسخه در آینده‌ای نزدیک برسانیم.

علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه احمد علمشاهی، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه (8 خردادماه) از سه چاپخانه در شهرک صنعتی شمس‌آباد دیدن کردند. در این دیدار رضا رضایی، مسعود فرشی‌فرید، بهمن پورمند، مصطفی تیناتهرانی و احمدرضا اعتماد مظاهری از اعضای شورای سیاستگذاری صنعت چاپ حضور داشتند.

شهرک صنعتی شمس‌آباد در جاده تهران ـ قم بعد از مرقد مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط