سخنرانان حاضر در مراسم رونمایی از «کتاب انقلاب، فصل بیداری» بر این باور اتفاق نظر داشتند که این کتاب واقعیت محض است و گام به گام مخاطب را برای آشنایی با سیر مراحل نهضت امام خمینی(ره) پیش میبرد.-
باقری، قائم مقام مدیر عامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی در این مراسم علاوه بر ارایه آمار فعالیتهای این انتشارات در طول چهار دهه فعالیت به انتشار 26 عنوان کتاب تاثیرگذار در حوزه انقلاب اشاره کرد و گفت: «کتاب انقلاب، فصل بیداری» در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه شد و مورد استقبال جوانان قرار گرفت و رکورد فروش خوبی برای انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی رقم زد. بنده از تمام کسانی که برای انتشار این کتاب تلاش کردند متشکرم.
حجتالاسلام محمدرضا زائری، نویسنده اثر هم پس از تسلیت ایام رحلت حضرت زینب (س) گفت: کتاب صحیفه نور در چاپ مجدد با عنوان صحیفه امام (ره) منتشر شد. این اثر بنیان و اساس فکری انقلاب است و خوشحالم که آشنایی من با این مجموعه خیلی زود اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: در دوره نوجوانی وقتی خطبه همام نهجالبلاغه را حفظ کردم، پدرم کتاب صحیفه نور را به من هدیه داد. با این کتاب انس پیدا کردم و در نهایت منجر به این شد که در طول زمان با چاپ دیگر مجلدات آنها را به صورت کامل گردآوری و مطالعه کنم.
حجتالاسلام زائری درباره اهمیت محتوای مجموعه 22 جلدی صحیفه نور گفت: تک تک اعلامیهها، سخنرانیها و کلمات امام (ره) در این مجموعه ارزشمند است. افراد بسیاری برای این کلمات و سخنرانیها شکنجه و شهید شدند.
این نویسنده اظهار کرد: مطالعه این مجموعه 22 جلدی با توجه به شرایط اقتصادی و فرصت اندک مردم کاری دشوار است به همین دلیل تصمیم گرفتم این مجلدات را بازخوانی کنم. بازخوانی متون یکی از روشهای معمول فرهنگی است اما متاسفانه این اتفاق در کشور ما برای آثار با ارزش و فاخر کمتر روی میدهد.
وی ادامه داد: بازخوانی مطالب جلدهای اول تا چهارم صحیفه نور پیش از این به صورت روزانه در روزنامه ابرار منتشر شد. در آن مرحله احساس میکردم اگر بخشهایی که مخاطب به آنها نیاز دارد توضیح داده شود شرایط، فضا و اتفاقهایی را که در مسیر شکلگیری انقلاب رخ داده است مرور میکند.
حجتالاسلام زائری افزود: نوجوان امروز، انقلاب اسلامی ایران را بر اساس چند تصویر از تظاهرات و سخنرانیهای کوتاه میشناسد. او از این انقلاب فقط تصور سر دادن شعار مردم را دارد. او به یقین از پدر بزرگ خود میپرسد که چرا انقلاب کردید مگر وضعیت مردم در رژیم قبلی چگونه بود.
وی گفت: وقتی نوجوان صحیفه نور را مطالعه کند متوجه میشود ادبیات و منطق امام (ره) دربرخورد با شاه خطابه و نصیحت بود تا وقتی که حجت را بر شاه تمام میکند و بازخوانی روند این اتفاق در سیر صحیفه نور حاصل میشود.
حجتالاسلام زائری ادامه داد: امام (ره) شخصیتی عظیم با چهره علمی و عرفانی بود. در این کتاب فارغ از مسایل سیاسی و انقلابی مخاطب نکات ناب معرفتی ایشان را میبیند. برخی افراد فارغ از افراط و تفریطها گاهی ناخواسته یا خواسته یک بعد شخصیتی ایشان را برجسته میکنند در حالی که باید در معرفی ایشان تمامی ابعاد شخصیتیشان را مد نظر قرار داد و دیدن این ابعاد با مطالعه صحیفه نور حاصل میشود. بهتر است هر کس به سهم خود در معرفی نهضت امام خمینی (ره) که پنجاهمین سال خود را سپری میکند بکوشد.
حجتالاسلام دعایی هم در این مراسم با بیان خاطراتی از امام خمینی (ره) درباره «کتاب انقلاب، فصل بیداری» گفت: این کتاب سیری در زندگی شخصیتی دارد که جز برای خدا سخن نگفت و حرکت نکرد و به هر دلیل کاری را که انجام داد برای رضای خدا و انجام تکلیف بود. شهادت میدهم مطالب این کتاب واقعیت محض است و یک کلمه دروغ در آن نیست.
علیرضا مختارپور هم به عنوان دیگر سخنران نشست به معرفی فهرست شناسنامهای کتاب پرداخت و افزود: مقدمه کتاب چهار صفحه است که دو صفحه آن مطالب حضرت امام (ره) و بقیه نوشته مولف است. وی در بیان مقدمه قناعت پیشه کرده است.
وی ادامه داد: بیانات صحیفه امام (ره) به ترتیب تاریخ انتخاب شده است. نویسنده در این کتاب مطالب خود را هم بیان کرده و گاه آنها را در توضیح تکمیلی آورده است از مجموع کتاب حدود 70 درصد مطالب از صحیفه امام(ره) و 30 درصد توضیحات حجتالاسلام زائری است.
مختارپور، تالیف این کتاب را دارای اهمیت دانست و گفت: نویسنده سعی کرده با آگاهی، گام به گام دست مخاطب را بگیرد و او را با خود پیش ببرد. در نوع و محتوای توضیحات کتاب هم سعی شده از تلخیص و برجسته سازی نکات کلیدی و اصلی استفاده شود.
وی ادامه داد: مخاطب در این کتاب در مییابد که سیر مراحل نهضت امام(ره) مبتنی بر جریانات حزبی نبود و تمام مراحل با توجه به آگاهی بخشی مردم پیش رفت. پیشبینی وقایع هوش بالای امام(ره) را مطرح میکند و اشاره به فضایل اخلاقی امام(ره) و نشان دادن ارتباط معارف، بصیرت و مکارم در رهبری امام (ره) و برخورد با دشمن از نکات مهم دیگر این کتاب است.
مختارپور افزود: نکتهای که در نقد کتاب باید آن را مطرح کرد این است که کتاب چرا با ده سال تاخیر چاپ شد و امیدواریم مجلدات بعدی مجموعه با تاخیر ده ساله چاپ نشود و ناشر و نویسنده محترم در چاپ سریعتر دیگر مجلدات بکوشند.
دفتر نشر فرهنگ اسلامي در آستانه بيستوششمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، نخستين مجلد از مجموعه «كتاب انقلاب» را به قلم حجتالاسلام محمدرضا زائري منتشر كرد. اين كتاب با زير عنوان «فصل بيداري» به بازخواني انديشههاي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران ميپردازد.
نظر شما