به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «باستانشناسی حوزه هلیل رود؛ جنوب شرق ایران: جیرفت» شامل مجموعه مقالههای دومین همایش بین المللی «تمدن حوزه هلیلرود: جیرفت» است که از شانزدهم تا بیستم اردیبهشت سال 1387 با دبیری یوسف مجیدزاده و به همت فرهنگستان هنر در تهران و کرمان برگزار شد.
در این کتاب 13 مقاله برگزیده در این همایش، شامل 6 مقاله از نویسندگان خارجی و هفت مقاله از نویسندگان داخلی، منتشر شده است.
مقالههای نویسندگان خارجی در این کتاب عبارتند از «مرهشی و فراسوی آن: دورنمای تاریخی تمدن جیرفت» نوشته پیوتر استنکلر از دانشگاه هاروارد، «هنر عصر مفرغ در ایران: فصل جدیدی از کنار صندل» نوشته هولی پیتمن از دانشگاه پنسیلوانیا، «جیرفت در متن: فلات ایران، بلوچستان و سند» نوشته ریتا پ. رایت از دانشگاه نیویورک، «سنگ سیاه و هنر در کرمان و آسیای مرکزی» نوشته هانری پال فرانکفورت از مرکز ملی مطالعات علمی فرانسه، «گاو کوهاندار جیرفت: گاو و آیین دینی میان دره سند و بینالنهرین» نوشته راجر ماتیوز از موسسه باستانشناسی کالج لندن و «معماری و سازههای محیطی در جیرفت، در جنوب ایران» نوشته وندی ماتیوز از دانشگاه ریدینگ انگلستان.
همچنین مقالههای نویسندگان ایرانی در این کتاب از این قرار است: «بررسی نظام گفتمانی جسمانهای و تراجسمانهای در هنر جیرفت» نوشته حمیدرضا شعیری از دانشگاه تربیت مدرس، «نقش و جایگاه ادوات سنگی در تمدن هلیلرود» نوشته جلال الدین رفیعفر از دانشگاه تهران، «باستانشناسی اجتماعی» نوشته شاپور رواسانی از دانشگاه الدنبرگ آلمان، «نشانهشناسی تصاویر ظروف هنری جیرفت و طبقهبندی آنها» نوشته علی عباسی از دانشگاه شهید بهشتی، «استقرارهای پیش از تاریخ دشت اسفندقه جیرفت، دوره نوسنگی تا پایان عصر مفرغ» نوشته نادر علیداد سلیمانی، «الواح جیرفت و خاستگاه نظام خط ایلامی» نوشته یوسف مجیدزاده و «هندسه باستان: نگارش، هنر، ریاضیات» نوشته آژیده مقدم از دانشگاه تهران.
این کتاب از کتابهای منتشر شده موسسه متن فرهنگستان هنر پس از پایان بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است.
مجموعه مقالات «باستانشناسی حوزه هلیل رود» به کوشش یوسف مجیدزاده و محمدرضا میری با شمارگان هزار نسخه، 302 صفحه و بهای 27 هزار تومان از سوی موسسه، تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری «متن» فرهنگستان هنر روانه کتابفروشیها شده است.
یوسف مجیدزاده استاد بازنشسته دانشگاه تهران، دکترای باستانشناسی خود را در سال 1355 با رساله «باستان شناسی و گرایش پیش از تاریخ و تمدن بین النهرین» از دانشگاه شیکاگو گرفت.
مجیدزاده از سال 1380 ریاست عملیات حفاری و کاوشگری بسیار پیچیده منطقه باستانی تمدن جیرفت را به دست گرفت. او معتقد است که جیرفت حلقه گم شده تاریخ بشریت محسوب میشود.
دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۷
نظر شما