شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۸
«شکست چندفرهنگ‏گرایی و مسلمانان اروپا» به بازار کتاب آمد

كتاب «شکست چندفرهنگ‏گرایی و مسلمانان اروپا» تازه‌ترين اثر پژوهشگاه فرهنگ،‌ هنر و ارتباطات است كه در بيست و ششمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران نيز در اختيار پژوهشگران و علاقه‌مندان قرار گرفت.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ،‌ هنر و ارتباطات، اين كتاب دستاورد پژوهشي پژوهشكده ارتباطات فرهنگي بين‌الملل پژوهشگاه است که توسط دکتر علی صباغیان نوشته شده است. دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی و دکتر یونس شکرخواه به ترتيب ناظر و ارزياب اين اثر بوده‌اند. اين اثر با همکاری موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپای دانشگاه تهران به چاپ رسیده است.

همچنان که در بخشی از معرفی این اثر آمده است، «موضوع چندفرهنگي يکي از بحث‌انگيزترين مباحث روز است؛ در بسياري از کشورهاي اروپايي، اقليت‌هاي قومي و مذهبي از جمله مسلمانان روز به روز در پي به رسميت شناختن و حمايت از شاخصه‌های فرهنگي خود هستند. افزايش جمعيت مسلمانان در کشورهاي اروپايي در دهه‌هاي اخير، توجه بسياري از محافل را به تمايزها و تفاوت‌هاي فـرهنگي -هويتي آن‌ها در مقایسه با ساير شهروندان اين کشورها معطوف کرده است.»

کتاب «شکست چندفرهنگ‏گرایی و مسلمانان اروپا» از سه بخش تشکيل شده است. بخش نخست طي دو فصل جداگانه ابتدا به تعريف و تاريخچه سياست چندفرهنگ‌گرايي در اروپا اشاره دارد، سپس به مباني نظري سياست چندفرهنگ‌گرايي می‌پردازد. بخش دوم به علل شکست سياست چندفرهنگ‌گرايي اختصاص دارد که خود به دو فصل تقسيم می‌شود. در فصل سوم به بيداري اسلامي و هويت‌‌خواهي مسلمانان به‌مثابه يکي از علل مهم شکست سياست چندفرهنگ‌گرايي در دهه‌‌هاي اخير اشاره شده و در ادامه در فصل چهارم، حوادث یازدهم سپتامبر و پيامدهاي آن را به‌عنوان سایر علل مهم شکست اين سياست بررسي می‌شوند.
 
بخش سوم و پاياني نيز به مبحث اصلي، يعني جايگزين‌‌هاي سياست چندفرهنگ‌گرايي در اروپا پرداخته است. در فصل پنجم جايگزين‌‌هاي موجود بررسي شده و در فصل ششم به بررسي جايگزين‌‌هاي سياست چندفرهنگ‌گرايي در سه کشور انگليس، فرانسه و آلمان به‌مثابه کشورهاي مطالعه شده در اين کتاب پرداخته شده است.

نخستین چاپ كتاب «شکست چندفرهنگ‏گرایی و مسلمانان اروپا» در 190صفحه به بهای پنج هزار و 700 تومان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها