به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، انتشارات دارخوین اقدام به انتشار مجموعه کتابهایی با عنوان «5 دقیقه با بهشتیان» کرده است.
این مجموعه پیش از این قرار بود با عنوان «ردپای ستارهها» منتشر شود، ولی با کم شدن حجم مطالب و تغییر قطع آن از پالتویی به جیبی با عنوان «5 دقیقه با بهشتیان» منتشر شد.
تاکنون 6 عنوان از کتابهای این مجموعه 80 جلدی بدون توجه به ترتیب شماره مجلدات منتشر شده است. اتفاقی که ناشر مجموعه آن را معطوف به زمان دریافت اثر مولفان میداند.
هر مجلد مجموعه «5 دقیقه با بهشتیان» در 32 صفحه دو رنگ تدوین شده و روایتهای هر اثر به نقل از خانواده، دوستان و همرزمان شهید مورد نظر آن کتاب است.
نخستین کتاب این مجموعه اختصاص به زندگی شهید حسین خرازی دارد. این اثر به کوشش الهه حاجیحسینی تدوین شده است. شهید خرازی فرمانده لشکر 14 امام حسین(ع) بود و در عملیات کربلای 5، روز هشتم اسفند ماه سال 1365 در منطقه شلمچه به شهادت رسید.
در صفحه 18 این کتاب با عنوان «مشورت» آمده است: «وقتی که منطقه عملیاتی مشخص میشد نظر مسوولین را تا رده دسته میپرسید. میگفت: ارزش دادن به فکر و نظر مسوول دسته باعث رشد فکریاش میشود و با انگیزه قویتری، ماموریت را انجام میدهد. روی مانور دسته و گروهان خیلی کار میکرد. برای خاموش کردن حتی یک سنگر دشمن هم، طرح لازم را تهیه میکرد.»
روایتهای کوتاهی از زندگی شهید حسن غازی در جلد ششم مجموعه «5 دقیقه با بهشتیان» به کوشش عطیه حلوائی تدوین شده است. این شهید فرمانده توپخانه 15 خرداد اصفهان را بر عهده داشته و در عملیات خیبر و روز یازدهم اسفند ماه سال 1362 در منطقه طلاییه به شهادت رسید.
در صفحه 25 این کتاب در روایتی کوتاه با عنوان «برخورد اول» آمده است: «سلام و خوشآمدگویی گرم غازی او را به تعجب وا داشت. تازه وارد منطقه شده بود. تصور کرد غازی او را با کسی دیگر اشتباه گرفته. خواست غازی را متوجه اشتباهش کند که از نام و شهرستان اعزامیاش پرسید. دیگر احساس غربت نمیکرد. احساس میکرد سالهاست او را میشناسد. بیشتر آنهایی که برای اولین بار با غازی برخورد میکردند همین حس را داشتند.»
جلدهای هفتم، هشتم، نهم و دهم این مجموعه به کوشش الهه حاجی حسینی نوشته شده است. جلد هفتم کتاب «5 دقیقه با بهشتیان به شهید علی موحد دوست اختصاص دارد. وی فرمانده تیپ دوم لشکر 14 امام حسین (ع) بود و در عملیات پدافندی فاو در روز ششم مرداد ماه سال 1365 به شهادت رسید.
در صفحه هشتم کتاب آمده: «24 ساعته خود را برای سنندج آماده کنید.» پیام امام(ره) را که شنید با چند نفر دیگر به مسجد انقلاب رفتند. مسجد پر از جمعیت بود. اعزام به سنندج تکمیل شده بود، اما برای سیستان و بلوچستان نیرو میخواستند. کار برای خدا مکان نمیشناخت. شهریور ماه سال 1358 بود که عازم سیستان و بلوچستان شد.»
جلد هشتم این مجموعه به زندگی شهید علی قوچانی اختصاص دارد. شهید علی قوچانی فرمانده تیپ یکم لشکر امام حسین (ع) بود و در عملیات والفجر 8 و در روز بیستوچهارم بهمن ماه سال 1364 بر اثر اصابت گلوله تانک به شهادت رسید.
در صفحه 20 کتاب، در روایتی با عنوان «تاکتیک جنگی» آمده است: «دفترچه کوچکی همیشه همراهش بود. دفترچهای که حتی در بحرانیترین لحظات جنگ هم میهمان نوشتههای علی میشد. نوشتههایی که بعد از جمعآوری و تنظیم به تاکتیکهای اصلی جنگ تبدیل شد. تاکتیکهایی که به قول حاج علی تجربیاتی بود نه از خودش، بلکه همه از ثمره خون شهدا. این تاکتیکها در لحظات حساس تصمیم گیری، فرماندهان را یاری میکرد؛ برای ارایه نظری درست و قاطع.»
جلد نهم مجموعه «5 دقیقه با بهشتیان» به شهید اکبر آقابابایی اختصاص دارد. وی فرمانده عملیات نیروی قدس سپاه بود که در سوم شهریور سال 1375 بر اثر عوارض مجروحیت شیمیایی زمان جنگ به شهادت رسید.
در صفحه 15 کتاب در روایت «درایت» آمده است: «دشمن پاتک سنگینی به نیروها زده بود. حاج اکبر در میان بچهها میدوید و هشیارشان میکرد. یک دفعه ایستاد. نگاهش را به جنازهها انداخت. همه از ناحیه سر مورد هدف قرار گرفته بودند. کمین گرفت. نگاهش را به اطراف متمرکز کرد. تک تیرانداز دشمن در بالای ارتفاعی کمین کرده بود. تقاضای توپ 106 کرد. سنگر دشمن را نشانه گرفت و با اولین شلیک آن را به آتش کشید.»
جلد دهم مجموعه «5 دقیقه با بهشتیان» به شهید قربانعلی عرب اختصاص دارد. وی معاون عملیات لشکر 14 امام حسین (ع) بود و روز دوازدهم اردیبهشت سال 1364 در عملیات بدر در منطقه طلاییه به شهادت رسید.
در صفحه 25 کتاب در روایت «شجاعت» آمده است:«برای انجام عملیات باید نیزارها را کوتاه میکردند. مشغول کار بودند که دستگاه خراب شد. مشکل بزرگی بود. نگرانی از چهره نیروها پیدا شد. رفت دستگاه نیچین عراقیها را برداشت و آورد آن طرف. همه از شجاعت او تعجب کردند.»
هر مجلد مجموعه کتابهای «5 دقیقه با بهشتیان» در قطع جیبی و 32 صفحه با شمارگان سه هزار نسخه و بهای 12 هزار ریال از سوی نشر دارخوین منتشر شده است.
چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۱
نظر شما