پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
بررسی «نظریه‌های علم مسیحی در جهان غرب» در یک کتاب

کتاب «نظریه‌های علم مسیحی در جهان غرب» به قلم دکتر قدرت‌الله قربانی به تازگی از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه روانه بازار کتاب شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب در 9 فصل به مضامین «چارچوب‌های کلی الهیات مسیحی، مناسبات تاریخی مسیحیت و علم، علم مسیحی در قرون وسطا، نظریات معنویت‌گرایانه علم دینی و مسیحی، پلانتینگا و ایده علم خداباور، امکان علم دینی از منظر فیلسوفان علم و دین، علم قدسی نزد سنت‌گرایان غربی، کارکردها و تاثیرات علم مسیحی و خلاصه و نتیجه‌گیری» می‌پردازد.

این اثر ویژه محققان در زمینه‌های علم دینی و فلسفه علم به رشته تحریر درآمده است.

مخاطبان کتاب «نظریه‌های علم مسیحی در جهان غرب» در فصل نخست با مباحثی درباره مسایل تاریخی ظهور حضرت مسیح(ع)، مرگ مسیح و نجات‌بخشی او،‌ کلیسا و سنت، تجسد و تجسم، ایمان و تجربه دینی و منابع الهیات مسیحی آشنا می‌شوند.

فصل دوم این نوشتار به مطالبی درباره دوره آبادی کلیسا و قرون وسطا، نهضت‌های اصلاح دینی، نقش کانت در انسان‌محوری عصر روشنگری، نیوتون، مسیحیت و علوم انسانی و مسیحیت ایمان‌گرایی توجه دارد.

اهمیت پرسش از فلسفه و علم مسیحی، دیدگاه الهیاتی ژیلسون، تعلیم مقدس و ویژگی‌های آن،‌علم مسیحی و فلسفه مسیحی و ویژگی‌های آن، مطالبی‌اند که در فصل سوم کتاب «نظریه‌های علم مسیحی در جهان غرب» ارایه شده‌اند.

قربانی در فصل چهارم مطالبی را درباره بیکرادی و ایده علم مسیحی، علم دینی از دیدگاه ارنست هولمز و برخی از ویژگی‌های علم مسیحی به مخاطبان عرضه می‌کند. همچنین در فصل پنجم این اثر اطلاعاتی درباره زمینه‌های علم خداباور پلانتینگا، نظم و نظریه تکامل، امکان تفسیرهای متفاوت از نظریه تکامل و مقایسه شهر خدا و شهر زمین به مخاطبان داده می‌شود.

فصل ششم کتاب «نظریه‌های علم مسیحی در جهان غرب» درباره محتوای مقدمات فهم دیدگاه وحدت علم و دین، دیدگاه ایان باربور، نظریه گفت‌وگو و نظریه استقلال به رشته تحریر درآمده است.

در فصل هفتم این کتاب مطالبی با عنوان «تعاریف سنت، علم قدسی، نقد فلسفه‌های جدید، تعاریف سنت، اهمیت علم سنتی و قدسی، نقد علم و تجدد غربی، علم قدسی، اهمیت سنت و سنت‌گرایی و جمع‌بندی دیدگاه کنون و شووان» ارایه می‌شود.

پژوهشگران حوزه دین و فلسفه در فصل هشتم با مبانی نقد علم مدرن، احیای معنویت در زندگی انسان، بازیابی نقش مسیحیت در جهان مدرن، دانشگاه مسیحی، جان هنری نیومن و ایده یک دانشگاه، شورای دانشگاه‌ها و کالج‌های مسیحی و تاسیس دانشگاه‌ها، کالج‌ها و نهادهای علمی مسیحی آشنا می‌شوند.

در فصل آخر این اثر درباره اهمیت علم مدرن، ابعاد بحران، معنوی انسان مدرن، دیدگاه علم مسیحی ژیلسون، علم قدسی سنت‌گرایان، فیلسوفان علم و دین و امکان علم‌دینی، محدودیت‌های علم مدرن و پلانتینگا و ایده علم خداباور سخن به میان می‌آید.

نخستین چاپ کتاب «نظریه‌های علم مسیحی در جهان غرب» با شمارگان یک هزار نسخه، در 256 صفحه و به بهای 66 هزار ريال به تازگی از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط