نمایشگاهی از یادگاری های به جا مانده از انید بلایتون، نویسنده پرفروش کتاب کودک و نوجوان قرن بیستم، با تلاش برای تجسم داستان ها و زندگی او برپا شده است.-
در مرکز این اسناد که دوستداران این نویسنده را با خود به دهه های پش باز می گرداند، نوشته های تایپ شده بلایتون و اسنادی از مجموعه به جا مانده از خواهر بزرگتر بلایتون که سال 2007 درگذشت، گردآوری شده است.
بازدیدکنندگان جوان می توانند در این نمایشگاه با باز کردن صفحه بالایی یک میز چوبی، که یادآور کلاس های درسی است، یادی از داستان های او بکنند اما بازدیدکنندگان بزرگتر می توانند با نحوه نوشته شدن داستان های او و پیش نویس های ماشین شده آثارش مواجه شوند.
بلایتون در طول 50 سالی که به عنوان یک نویسنده حرفه ای مشغول کار بود، بیش از 700 کتاب و چهار هزار و 500 داستان برای کودکان نوشت.
در این نمایشگاه اشیایی شخصی از بلایتون نیز موجود است که یک دفتر کل باقیمانده از سال 1926 از جمله آن هاست. این دفتر نشان می دهد او وقتی 29 سال داشت 189 پوند و 9 شلینگ و 11 پنس در ماه ژانویه درآمد داشت.
خاطرات روزنوشت او نیز نشان دهنده این هستند که او به عنون یک زن چگونه مسیر خود را باز کرد و جلو رفت. یادداشت های 25 اکتبر 1927 او نشان می دهد که این نویسنده هر روز تا ساعت 4 و 30 دقیقه بعدازظهر کار می کرد و مشغول نوشتن بود. در این دفتر او نوشته است: «امروز 6 هزار کلمه نوشتم که یک رکورد محسوب می شود».
در سال 1931 او نوشته است: «داستان صفحه خودم را تمام کردم» و منطور او صفحه ای است که در یک مجله محلی داشت و برای آن قصه می نوشت. سپس می نویسد: «با پرستار یک راهپیمایی طولانی کردم. تا وقت چای استراحت کردم. تا وقت خواب بافتنی بافتم». روز بعد او هفت داستان را به مجموعه داستان هایش اضافه کرد.
از سوی دیگر از خلال این دفتر کل می توان با اتفاقاتی که در جهان روی داده نیز روبه رو شد . او دوم سپتامبر 1939 می نویسد :« همه روز را کار کردم. آلمان امروز وارد لهستان شد و تصور می کنم از همین امشب ما وارد یک جنگ شده ایم.»
بلایتون که سال 1968 درگذشت، نویسنده ای انگلیسی از قرن بیستم بود که آثارش هنوز فروش دارند. به گفته مسوول این نمایشگاه فروش آثار بلایتون در دو سال اخیر 13 درصد نسبت به سال مشابه اش افزایش داشته است.
داستان های بلایتون به حدود ۹۰ زبان ترجمه شده و کودکان و نوجوانان جهان بیش از ۶۰۰ میلیون نسخه از آثارش را خوانده اند. مجموعه «پنج مشهور»، «کتاب های نادی»، مجموعه «درخت جادویی خیلی دور»، مجموعه «برج های مالوری» و مجموعه «چهار ماجراجو» از مشهورترین داستان های او هستند.
بلایتون که متولد ۱۸۷۹ بود، پس از پایان تحصیلاتش معلم شد اما در اوقات فراغتش داستان مینوشت و شعر میسرود. او در زمان مرگش یکی از سه نویسندهای بود که آثارشان به بیشترین زبانها ترجمه شده بود.
نظر شما