سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
کتابشناسی میرزا کوچک جنگلی

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

در حالی که شعله‌های جنگ خانمانسوز جهانی اول سرزمین ایران را نشانه رفته بود، مقاومت مردی در جنگل‌های گیلان، بارقه‌هایی از امید به وجود آورد. امید به آینده‌ای روشن در حیات مردمانی که ایرانیت و اسلامیت را به عنوان شاخصه هویتی خود برگزیده‌اند. در سال‌های 1294 تا 1300 خورشیدی کانون مقاومت میرزا کوچک جنگلی و یارانش در جنگل‌های گیلان گوشه‌ای از مقاومت ایرانیان در مقابله با اشغال و استعمار را رقم زد که با نام‌ قیام جنگل شناخته می‌شود. این قیام در طول نزدیک به هفت سال تداوم خود نه فقط همه تحولات گیلان را تحت الشعاع خود قرار داد، بلکه در دوره‌هایی به عنوان مهم‌ترین تحول سیاسی در ایران همه نگاه‌ها را در سراسر کشور به سوی خود خیره ساخت.
قیامی که به اتکا به غیرت دینی مردمان برای استقلال و اعتلای وطن می‌کوشید. رهبر قیام از تبار عالمان دینی بود که بر نفی سلطه خارجی تأکید کرده و چونان دیگر قیام‌های تاریخی ایرانیان پس از اسلام، مقتدایی در مسیر تبعیت از بزرگ پرچمدار مبارزه با ظلم و فساد و تباهی یعنی حضرت سیدالشهدا امام حسین (ع) را برمی‌گزید.

صفحه 11/ کتابشناسی میرزا کوچک جنگلی/ علی خیشوند/ انتشارات خانه کتاب / چاپ اول/ سال 1391/ 292 صفحه/ 7500 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها