موزه عبرت در چهارمین روز برپایی بیست وششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران «سینما فریاد» را به مخاطبان عرضه میکند. این اثر به وضعیت سینمای انقلاب بین سالهای 1357 تا 1387 میپردازد.-
وی افزود: در این کتاب سینمای انقلاب از سال 1357 تا 1387 مورد تحلیل قرار گرفته و نگاه جدیدی به سینمای انقلاب دارد و به معرفی فیلمهای سینمایی با موضوع انقلاب و تاریخچه و بازیگران آنها میپردازد. مخاطب کتاب مقالاتی با عنوانهایی مانند «سینمای انقلاب و انقلاب سینمایی» و سخنرانیهای مقام معظم رهبری در دوران ریاست جمهوری ایشان درباره سینمای انقلاب ر ا میخواند.
رعیتی ادامه داد: نویسنده در این اثر کوشیده است با مطرح کردن سینمای انقلاب، تلنگری به جامعه هنری بزند. زیرا تولید فیلم با موضوع سینمای انقلاب کم رنگ شده است. مولف در این کتاب و در فصلی با عنوان «سینمای بیفریاد» به برخی دورههای سکوت فیلمسازان در زمینه سینمای انقلاب میپردازد و به سوژههایی مانند معرفی شهیدان دوران انقلاب در این زمینه اشاره میکند.
وی توضیح داد: در سالهای اخیر شاهد ساخته شدن فیلمها و مجموعههای تلویزیونی مانند «مستانه» هستیم که از تلویزیون پخش شد و «پروانه» که در حال پخش است. در فیلمنامههای این آثار دختری انقلابی در خانوادهای ساواکی به تصویر کشیده میشود. این اتفاقها در آن دوران بسیار نادر بود و دلیل ما هم خاطرات زندانیان سیاسی رژیم پهلوی است که بارها اشاره کردهاند با چنین مواردی در طول دوران مبارزه برخورد نکردهاند.
رعیتی گفت: خانواده شهیدان جعفری و واعظی دهنوی، از خانوادههای کاملا مذهبی بودند که در درگیریها خیابانی شهید دادند اما هیچ اثر یا فیلمی درباره این دو خانواده مبارز نوشته و ساخته نشده است.
غرفه موزه عبرت ایران در شبستان اصلی مصلای تهران، راهروی 10 شماره 21 قرار دارد. بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.
نظر شما