سید محمدصادق سنگدهی درباره اهداف برگزاری این جشنواره توضیح داد: جشنواره شعر «اشک انار» با هدف ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و دفاع مقدس، تقویت حرکت پویای شعر متعهد در جامعه ادبی مازندران، به کارگیری ظرفیتهای علمی و ادبی استان برای ارتقای کیفیت سرودهها، شناخت از حقیقت دفاع مقدس، کشف استعدادهای جوان و برنامهریزی برای پرورش این استعدادها برگزار میشود.
دبیر اجرایی بزرگترین جشنواره شعر استان درباره نحوه شرکت در این جشنواره توضیح داد: شاعران مازندرانی در دو گروه «بزرگسال» و «کودک و نوجوان زیر 14 سال»، تا پایان شهریورماه سال جاری (1392) فرصت دارند که آثار حروفچینی شده خود را در موضوعهای «هشت سال دفاع مقدس به ویژه عملیات والفجر هشت»، «تجلی فرهنگ و نگاه عاشورایی ازجمله ولایتمداری»، «زن و حجاب اسلامی در دفاع مقدس» و «مقاومت ملل و بیداری اسلامی» به دو زبان فارسی و محلی مازندرانی (همراه با ترجمه فارسی) به دبیرخانه این جشنواره ملی ارسال کنند.
دبیرخانه جشنواره شعر دفاع مقدس مازندران در ساری، کمربندی شرقی، روبهروی بیمارستان شفا واقع است.
وی با بیان اینکه «آثار ارسالی پس از داوری، 22 برگزیده خواهد داشت» گفت: جوایز این جشنواره بهصورت نقدی پرداخت میشود و آثار برتر در کتاب هفتمین دوره جشنواره منتشر خواهد شد. این کتاب در اختیار تمامی شرکتکنندگان جشنواره قرار خواهد گرفت.
صادقی سنگدهی در پاسخ به سوال ایبنا که «آیا برای این جشنواره کارگاه آموزشی هم در نظر گرفته شده است؟» آثار رسیده از دورههای پیشین را رو به رشد توصیف کرد و گفت: برای این جشنواره کارگاه نقد یکروزه در نظر گرفته شده است که اشعار شاعران مازنی این جشنواره مورد نقد و بررسی استادان و کارشناسان ادبیات و شعر قرار خواهد گرفت. با توجه به رویکرد اداره کل حفظ آثار مازندران، در هر دوره شاهد تازگی سبک و محتوای اشعار هستیم.
وی در ادامه استان مازندران را در برگزاری جشنواره شعردفاع مقدس پیشگام دانست و اظهار کرد: شعرهای دفاع مقدس شاعران مازنی نظر کارشناسان کشوری را از نظر کیفی جلب کرده است.
شعر دفاع مقدس مازندران در کنگره سراسری سال 1389 شعر دفاع مقدس، رتبه دوم را کسب کرده بود.
نظر شما