پنجشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۷

چهل و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب لندن دیروز 17 آوریل با تمرکز بر ادبیات ترکیه به کار خود پایان داد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از اکسیبیشن نیوز، این نمایشگاه سه روزه که از سال 1971 تاکنون هرسال برگزار می شود، پس از نمایشگاه کتاب فرانکفورت دومین نمایشگاه بین المللی کتاب جهان محسوب می شود و این بار نوبت به ترکیه رسید تا از همه توانش برای عرضه فرهنگ و ادبیات کشورش در این عرصه بهره بگیرد.

همان طور که پیش تر نیز وزیر فرهنگ ترکیه گفته بود، این کشور با ارایه برنامه ای حساب شده تلاش کرد تا با شرکت در این رویداد فرهنگی، نقشی تعیین کننده برای حضور در بازارهای جهانی صنعت نشر ایفا کند. 150 نویسنده، چهره دانشگاهی و مترجم و 200 ناشر، نمایندگان ترکیه در نمایشگاه کتاب لندن بودند که از معروف ترین آن ها می توان به الیف شفق و موراتان مونگان اشاره کرد.

در این نمایشگاه که با حضور هزار و 500 غرفه دار و ناشر از 60 کشور جهان برگزار شد، بیش از 25 هزار نفر از صاحبنظران صنعت چاپ و نشر نیز حضور داشتند و همچون سال های پیش، بسیاری از دوستداران کتاب، نویسندگان، ناشران آژانس های ادبی، کتابفروشی ها، کتابدارها و... برای حضور در این نمایشگاه راهی لندن شدند.

در این دوره نخستین کنفرانس آموزشی مجمع ناشران بین المللی برگزار شد و اعضای این مجمع، با نگاهی واقع بینانه میزان موفقیت و اثربخشی منابع آموزشی، تکنولوژی آموزش و سیاست های آموزش عمومی را مورد بررسی قرار دادند.

حضور پررنگ امارات متحده عربی در نمایشگاه کتاب لندن
احمد بن رقادالعامری دبیر سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب ابوظبی که از 24 تا 29 آوریل برگزار می شود، با برگزاری چندین همایش در نمایشگاه کتاب لندن، از صاحبنظران برای شرکت در نمایشگاه ابوظبی دعوت کرد.

موسسه نشر «کلمات» هم که در انتشار کتاب های ویژه کودکان فعالیت دارد، در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشت و تلاش کرد تا از این فرصت برای معرفی فرهنگ کشورهای عرب زبان به کودکان بریتانیایی بهره ببرد و با آخرین تکنولوژی و تجهیزات موجود در صنایع چاپ و نشر آشنا شود. «کلمات»، تنها ناشری در امارات متحده عربی است که فقط به کتاب های کودکان صفر تا 16 سال اختصاص دارد و موضوع بیشتر کتاب هایش هم ارزش خانواده، روابط، سادگی و خوشبختی است.

شیخ سلطان بن محمد القاسمی حاکم شارجه هم در یکی از برنامه های جانبی این نمایشگاه از ترکیب جدید جایزه اتصالات ویژه کتاب های کودک عربی خبر داد. این جایزه یک میلیون درهمی به دو بخش بهترین کتاب کودک ویژه رده سنی صفر تا 12 سال و بهترین کتاب نوجوانان رده سنی 13 تا 18 سال تقسیم شد و بخشی هم به بهترین نوشته، بهترین تصویرگری و بهترین تولید تعلق می گیرد.

ادبیات رومانی در لندن
ادبیات رومانی با کمک 30 ناشر، برای ششمین بار با پشتیبانی موسسه فرهنگی رومانی با شعار «رومانی در نمایشگاه کتاب لندن: نشانه ای از کار دل» به این نمایشگاه راه یافت. نویسندگان، ناشران، مترجمان و همه افرادی که برای ارتقای ادبیات رومانی در چند دهه گذشته تلاش کرده اند و در ترجمه کتاب های شعر، نثر، آکادمیک و.. به زبان انگلیسی نقش داشتند، به این رویداد فرهنگی دعوت شدند. سخنرانی، برگزاری همایش، امضای کتاب و رونمایی از آن و گردهمایی صاحبنظران حوزه کتاب انگلیسی، بخشی دیگر از برنامه های کشور رومانی در نمایشگاه کتاب لندن بود. تجلیل از نویسندگان بریتانیایی دارای رمان یا کسانی که آثارشان درباره سفر به رومانی بوده و موفق شدند تا به معرفی رومانی و فرهنگ این کشور در انگلستان و کشورهایی که به زبان انگلیسی صحبت می کنند، کمک کند هم در دستور کار این کشور قرار داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها