علی ربیعی، مشاور مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام کتاب «مدیریت دانش و فناوری» را نوشت. به اعتقاد وی ادارات ایران از فقدان مدیریت دانش رنج میبرند.-
مدرس دانشگاه تهران افزود: علاوه بر سازمانها، گروههای اجتماعی نیز با استفاده از مدیریت دانش قادر به افزایش بهرهوری نیروی انسانی خواهند بود. اهمیت مدیریت دانش به قدری است که در ادبیات علوم سیاسی، مدیریت علوم توسعه و اقتصاد، قدرت نوین را معادل با دانش میدانند.
ربیعی اظهار کرد: به طور کلی مدیریت دانش معطوف به استفاده از ظرفیتهای علمی و تجارب نهفته در نیروهای انسانی است که میتواند به دانش قابل اتحاد تبدیل شده و سپس از طریق تجمیع این دانش به افراد مورد نظر منتقل شود.
نویسنده کتاب «معنای دولت مدنی» با ابراز تاسف از نبود این رویکرد مدیریتی در ایران گفت: اطلاعاتی که گردآوری کردهام به من نشان میدهد در هشت سال گذشته تعداد زیادی از نیروهای باتجربه بدون انتقال تجارب خود به نیروهای جایگزین از سازمانهای اداری خارج شدند، زیرا مکانیزمی برای انتقال تجارب به نسل بعدی در این ادارات وجود نداشته است.
این نویسنده و مترجم، گسترش ادبیات نظری و مهارتهای عملی را هدف خود از نگارش کتاب ذکر کرد و گفت: این کتاب ضمن ارایه چارچوبی مفهومی از مدیریت دانش، مدلها، الگوها و در نهایت شیوه پیادهسازی مدیریت در سازمانها را مورد توجه قرا میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور این اثر را علاوه بر مدیران سازمانها برای دانشجویان رشتههای، اقتصاد، جامعهشناسی، مدیریت و علوم سیاسی نیز مناسب دانست.
کتاب «مدیریت دانش» در شش فصل تنظیم شده و جهان آینده در مواجهه با دانش و فناوری، تاریخچه و ضرورت مدیریت دانش، مفاهیم دانشی، فرآیندها و مدلهای مدیریت دانش، زیرساختهای مدیریت دانش و فناوری اطلاعات و مدیریت دانش را دربر میگیرد.
این کتاب به زودی از سوی انتشارات تیسا منتشر میشود.
نظر شما