به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم بزرگداشت علیرضا قزوه شاعر انقلاب، عصر روز گذشته، دوشنبه، 26 فرودرین، در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با حضور جمعی از شاعران و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
یوسفعلی میرشکاک در این نشست درباره علیرضا قزوه و اشعار وی گفت: قزوه هنگامی طلوع کرد که ظهور شاعران و هنرمندان بسیار دشوار بود. او اندک اندک پیشرفت کرد تا توانست میان شاعران نسل نخست انقلاب قرار گیرد.
وی افزود: نکته مهمی که در مورد این شاعر نباید از یاد برد این است که مجموعه اشعارش هیچگاه توقف نداشتهاند و مدام رو به جلو حرکت کردهاند. امیدوارم هرگز شعر ایشان رو به سراشیبی نرود.
حسین اسرافیلی، دیگر شاعر حاضر در این جلسه درباره قزوه اظهار کرد: از قزوه جز صداقت و پاکی در هیچ حوزهای ندیدم. بسیاری از شاعران، شعر میگویند اما آن دلسوزی که در این حوزه از قزوه دیدم بی نظیر است. مسالهای دیگری که در فعالیتها و اشعار این شاعر مطرح است، تعهد و دلسوزی او برای ادبیات فارسی است. فعالیتهای ایشان در هند و تاجیکستان، نشانگر این دلسوزی و تعهد است.
وی یادآورد شد: بسیاری از شاعران جوانتر و حتی مسنترها از قزوه تاثیر گرفتهاند و من هم ایشان را به عنوان استاد خودم قبول دارم و تاکنون از او بسیار آموختهام. در این حوزه کمتر کسی توانسته اینگونه فعالیت کند و آثار ادبی بیافریند.
در ادامه محمدرضا عبدالمکیان نیز گفت: قزوه به سبب خلاقیت، متفاوت بودن و اثرگذاری یکی از شاعران برجسته ایران در چند دهه اخیر است. قلمی روان دارد، با کمترین ویرایش آثار خود را مینویسد و علاوه بر اشعارش نثر خوبی نیز دارد.
وی ادامه داد: اگر بخواهم پنج نفر را به عنوان شاعران برجسته معاصر نام ببرم، نام قزوه در میان این پنج نفر خواهد بود اما اگر بخواهم یک نفر را در فعالیتهای فرهنگی نام ببرم تنها نام علیرضا قزوه را خواهم برد. فعالیتهای فرهنگی بینالمللی ایشان در هند و تاجیکستان اتفاق بزرگی بود و طی مدت حضور ایشان در این کشورها، ارتباط شاعران ایران با این کشورها افزایش یافته است.
این شاعر گفت: قزوه محور و مفصل دانشگاهیان و شاعران با جبهه و رزمندگان است.
کریم نجفی، معاون بینالملل سازمان فرهنگ، در این نشست اظهار کرد: علیرضا قزوه شخصیتی است که تمام وقت خود را برای معرفی ادبیات انقلاب صرف کرد. زمانی که با ایشان در هند بودم، گاهی متوجه میشدم که ایشان حتی تا اذان صبح هم دفتر خود را ترک نکرده و مشغول بوده است.
وی افزود: اشعار این شاعر، به قدری تاثیرگذار بود که موضوع پایاننامه دکترای دانشجویان ادبیات فارسی در هند انتخاب شدند. امیدورام این مراسم، آغاز مراسمهای قدردانی از سایر شاعران انقلابی باشد.
در این نشست اشخاص دیگری چون مصطفی محدثی خراسانی، مرتضی امیری، محمود دعایی، مجتبی رحماندوست، محسن پرویز و سعید بیابانکی حضور داشتند و درباره علیرضا قزوه صحبت کردند.
این مراسم با قدردانی علیرضا قزوه، شاعر انقلابی به پایان رسید.
سهشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۲
نظر شما