دوشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۴
انتشار «ملاصدرا» به روایت علی‌اکبر ولایتی

«ملاصدرا» به‌قلم علی‌اکبر ولایتی از مجموعه «آفرینندگان فرهنگ و تمدن اسلام و بوم ایران» شرح زندگی، افکار و به‌ویژه شرح مفصل حکمت متعالیه و معرفی آثار این اندیشمند و فیلسوف قرن دهم و یازدهم هجری قمری است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «ملاصدرا» از مجموعه کتاب‌های «آفرینندگان فرهنگ و تمدن اسلام و بوم ایران (آفتاب)» به‌قلم علی‌اکبر ولایتی منتشر و راهی بازار کتاب شده است.

کتاب در چهار فصل با عنوان‌های «اوضاع سیاسی و فرهنگی و اجتماعی زمانه ملاصدرا»، «زندگانی ملاصدرا»، «بررسی آثار و افکار ملاصدرا» و «معرفی و بررسی آثار ملاصدرا» دسته‌بندی شده تا نگاهی به زندگانی صدرالدین محمدبن ابراهیم شیرازی، دانشمند و فیلسوف بزرگ عهد صفوی بیندازد.

در بخشی از «مقدمه» کتاب آمده است: «ملاصدرا در سال 979 ه.ق، در عهد سلطنت شاه طهماسب اول صفوی، در شیراز چشم به جهان گشود. دوران زندگی صدرالمتالهین با حکومت پنج تن از پادشاهان صفویه هم‌زمان بوده است: شاه طهماسب اول، شاه اسماعیل دوم، سلطان خدابنده، شاه عباس اول، شاه صفی. بیشتر دوران حیات او با حکومت شاه عباس اول، مقتدرترین پادشاه صفوی، و سپس شاه صفی هم‌زمان بوده است.»

فصل نخست کتاب به وضعیت سیاسی و فرهنگی دوران صدرالمتالهین پرداخته است. فصل دوم به زندگی این شخصیت، سفرها، استادان و متفکران هم‌عصر وی، شاگردان، ازدواج، فرزندان و درگذشت ملاصدرا اختصاص دارد. 

در فصل سوم، آثار و افکار ملاصدرا، نظام و ارکان فلسفه وی معرفی و بررسی شده است و در آخرین فصل کتاب به اهمیت و جایگاه ملاصدرا از نگاه اندیشمندان معاصر پرداخته می‌شود.

در بخش سوم کتاب نوشته شده است: «حکمت متعالیه، که پایه آن بر اثبات اصالت وجود و نفی اصالت ماهیت استوار بود، به دگرگونی‌های شگرفی در تفکرات فلسفی انجامید و به همان میزان که طرف‌داران بسیاری یافت مخالفان متعددی نیز پیدا کرد. مخالفان مکتب اصالت وجود دلایل بسیاری در باب اعتباری بودن وجود اقامه کرده‌اند، اما این مخالفان، بیش از آن که انگیزه‌های فلسفی برای مخالفت با این مقوله  داشته باشند، از منظر دینی و اعتقادی دست به این کار زده و از اصالت ماهیت طرف‌داری کرده‌اند (ابراهیمی دینانی، ص 96).»

«ملاصدرا» از مجموعه کتاب‌های «آفرینندگان فرهنگ و تمدن اسلام و بوم ایران (آفتاب)» به‌قلم علی‌اکبر ولایتی در قطع جیبی و 256 صفحه، شمارگان دوهزار نسخه و بهای چهار هزار و 600 تومان از سوی شرکت سهامی کتاب‌های جیبی وابسته به موسسه انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها