نتایج مجموعه جلسات نقد و بررسی کتاب «حکمت و حکومت» اثر مهدی حائرییزدی که در دهه هفتاد هجری شمسی در لندن منتشر شد به زودی در قالب کتابی با نام «کدام حکمت؟ کدام حکومت؟» به کوشش حجتالاسلام داود مهدویزادگان منتشر خواهد شد.-
وی گفت: انديشههاي او در راستای فلسفه سیاسی غرب و اغلب سکولار است. مولف با نقد حکومت ولایت فقیه، پرسشهایی را در این باب مطرح کرده است.
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم سیاسی پژوهشگاه علوم انسانی مجموعه مباحث این اثر را حاصل 27 جلسه نقد و بررسی کتاب «حکمت و حکومت» که از سوي اعضاي پژوهشگاه علوم انسانی تشكيل شده بود دانست و گفت: كتاب «کدام حکمت؟ کدام حکومت؟» سعی دارد با نگاهی کاملا علمی و جدا از دیدگاههای ایدئولوژیک به نقد و بررسی نظریه سیاسی مهدی حائرییزدی بپردازد و به پرسشهایی که او طرح کرده، پاسخ دهد.
این دانشآموخته رشته اندیشه سیاسی اسلام درباره ضرورت نقد و بررسی این کتاب اظهار کرد: با وجود آن که آثار و آرای متعددی در نقد آرای مولف اثر عنوان شدهاند، کتاب «کدام حکمت؟ کدام حکومت؟» علاوه بر نقد کتاب و پاسخ سوالات عنوان میکند که مهدی حائرییزدی در اثر خود در پي آن بود نظریه سیاسی بر مبنای حکمت عملی استخراج کند، در حالی که این نظریه از حکمت عملی استخراج نمیشود.
حجتالاسلام مهدیآزادگان عنوان کرد: این نوشتار به دلیل روشنگری اهمیت فراوانی مییابد و یاد آور میشود که این مطالب و جفای به حکومت اسلامی از سوی فردی انجام شده است که خود در خاندان فقها متولد شد و نزد بزرگان متعددی تلمذ کرده بود. از این رو این مقوله جای بحثهای فراوانی دارد که این کتاب به برخي از آنها پرداخته است.
اين محقق انديشه سياسي افزود: محققان پژوهشکده علوم سیاسی پژوهشگاه علوم انسانی کوشیدهاند با نگاهی متفاوت علاوه بر نقد و بررسی آرای مولف اثر که در نقد ولایت فقه بیان شده است، کلیت کتاب را نیز به نقد و بررسی گذارند.
وی با اشاره به این که این کتاب در حجمی افزون بر 200 صفحه تالیف شده است، اظهار کرد: مجموعه مباحث کتاب «کدام حکمت؟ کدام حکومت؟» بر اساس فصول اثر نقد شده و در حدود 17 عنوان تنظیم شدهاند. قرار است انتشارات امیر کبیر این کتاب را به چاپ رساند.
نظر شما