اتاق محل تولد ژان پل، نویسنده و شاعر قرن 18 و 19 آلمان در آینده به موزه ای کوچک تبدیل می شود.-
ژان پل در 21 مارس 1763 در ساعت یک و 30 دقیقه بامداد در وونزیدل متولد شد. قرار است در این موزه اسناد، تصاویر و فیلم هایی نیز به نمایش گذاشته شوند تا برای بازدیدکنندگان نگاهی به زندگی و آثار این نویسنده آلمانی را نیز میسر کنند. ژان پل در اصل یوهان پل فریدریش ریشتر نام داشت ولی به دلیل علاقه بسیار شدیدش به ژان ژاک روسو، متفکر سوییسی نام خود را به ژان پل تغییر داد.
موفقیت ادبی ژان پل در سال 1793 با نوشتن کتاب «لژ نامرئی» آغاز شد. کارل فیلیپس موریتس پس از خواندن پیش نویس رمان، نویسنده اش را برتر از یوهان ولفگانگ گوته ارزیابی کرد و با سفارش وی یک ناشر برلینی بهسرعت آن را منتشر کرد. رمان لژ نامرئی اولین کتابی است که با نام «ژان پل» انتشار یافت و نویسنده به این وسیله علاقه و صمیمیت قلبی خود را به ژان ژاک روسو اعلام کرد. او سال ۱۷۹۵ میلادی رمان دیگری به نام هسپروس منشر کرد که با اقبال جامعه ادبی آلمان و نویسندگانی مانند هردر، ویلاند و گلایم روبه رو شد. موضع نویسندگان کلاسیک آلمان یعنی گوته و شیلر در باره این رمان منفی بود.
او سپس به برلین سفر کرد و این سفر ژان پل را به اوج شهرت رساند و از این رو پل سرانجام در سال 1800 به این شهر نقل مکان کرد و با شخصیتهای فرهنگی و فلسفی زمان خود مانند اشلگل، تیک، اشلایرماخر و فیشته طرح دوستی ریخت. وی به تدریج از قله اشتهار به زیر آمد و رمانهای «تیتان» و «سالهای خشونت» که بین سالهای ۱۸۰۰ تا ۱۸۰۵ نوشته و منتشر شدند مورد توجه خوانندگانش واقع نشد.
ژان پل سال ۱۸۰۴ برلین را به مقصد بایرویت ترک گفته و پس از توقف کوتاهی در شهرهای ماینینگن و کوبورگ، وارد بایرویت شد و زندگی جدیدی را در آنجا آغاز کرد. وی سال ۱۸۱۷ در هایدلبرگ و ۱۸۱۹ در اشتوتگارت بهعنوان محبوبترین شاعر آلمان برگزیده شد. آثار ادبی ژان پل در این دوره از استحکام و درخشش کمتری برخوردار است. در سال ۱۸۲۱ بر اثر مرگ فرزندش «ماکس» بار دیگر ضربهای دردناک بر او وارد شد و از نوشتن و خلق آثار ادبی دست کشید . ژان پل در سالهای آخر زندگی در اثرابتلا به آب مروارید بینایی خود را از دست داد و سرانجام بیماری استسقاء، وی را از پا درآورد. ژان پل روز 14 نوامبر ۱۸۲۵ میلادی دیده از جهان فروبست. وی پس از مرگش بهسرعت از خاطرهها محو شد. آثار ژان پل به کوشش شاعر آلمانی قرن نوزدهم و بیستم، «اشتفان گئورگه» بار دیگر کشف و معرفی شد.
نظر شما