یکشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۳
تحلیل آیین‌های نمایشی و سنتی قوم لر از آغاز تا امروز

«آیین‌های نمایشی بومی قوم لر» پژوهش و نگارش محمد عارف منتشر می‌شود. به گفته این پژوهشگر، در این کتاب اغلب آیین‌های نمایشی و سنتی قوم لر از آغاز تا امروز تحلیل شده است._

عارف به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: ‌اکنون کتاب پژوهشی «آیین‌های نمایشی بومی قوم لر» را می‌نویسم. این پژوهش شامل اغلب آیین‌های نمایشی و سنتی این قوم از آغاز تا به امروز است. 

وی افزود: این کتاب حاصل تحقیقات میدانی من است و برای به سرانجام رساندن آن بیش از 10 سال زمان صرف آن کردم. مطالعه من درباره اغلب بخش‌های قوم لر شامل لر کوچک و لر بزرگ و همچنین بروجردی‌ها بوده است. 

این مدرس دانشگاه در ادامه با اشاره به این نکته که تا به امروز درباره هنر اقوام مختلف ایرانی پژوهش‌های میدانی و انسان‌شناسانه صورت نگرفته است، گفت:پیشتر فقط من در کتاب «درخت گیان؛ ریخت‌نگاری آیین‌های نمایشی بومی ارمنیان» درباره آیین‌های نمایشی اقوام (و در این کتاب قوم ارمن) با نگرشی انسان‌شناسانه کار کرده‌ام و جز این دیگر پژوهشی در این باره صورت نگرفته است.  

عارف درپایان گفت: نمایشنامه‌ای با نام «شب‌بوهای هویزه» را نیز آماده انتشار دارم که به احتمال زیاد در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از سوی انتشارات افراز منتشر می‌شود. 

عارف، فارغ‌التحصیل مقطع دکترای تخصصی انسان‌شناسی هنر از کشور ارمنستان است. او در سال‌های 1389 و 1390 تندیس بلورین پژوهشگر برتر رشته هنر و معماری از دانشگاه آزاد اسلامی را دریافت کرد و همچنین در سال 1391 نیز به عنوان پژوهشگر برتر هنر و معماری در سراسر دانشگاه‌های ایران معرفی شد. 

به قلم عارف پیشتر کتاب‌هایی چون «درخت گیان»، «باران و بوران»، «شب واقعه»، «پشت درهای خاکی»، «شور شیرین»، «خاک خنده‌ریز» و «کمیجان سرزمین شگفت‌انگیز مادها و تات‌ها» منتشر شده است. 

وی ‌اکنون در دانشکده هنر و معماری دانشگاه‌ آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و دانشکده صدا و سیما مشغول به تدریس است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط