دوشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۶
آشنایی با پنجاه خلبان دفاع مقدس در «ستاره‌های نبرد هوايي»

جلد نخست کتاب «ستاره‌هاي نبرد هوايي» با زندگينامه و خاطراتی از پنجاه خلبان هشت سال دفاع‌مقدس به قلم احمد مهرنيا از سوي انتشارات سوره مهر منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، جلد نخست كتاب «ستاره‌‌هاي نبرد هوايي» با موضوع معرفي پنجاه خلبان سال‌هاي دفاع‌مقدس و روايت خاطرات آن‌ها به قلم امير سرتيپ دوم خلبان احمد مهرنيا تدوين شد.

در اين كتاب خلبانان به ترتیب الفبایی آغاز نام خانوادگی‌شان و با تصاوير و خاطراتي كوتاه از آن‌ها معرفي شده‌اند. 

نخستين خلبان، تقي آريا‌پور، معلم خلبان و خلبان آزمايشي جنگنده اف - 5 و فرمانده منطقه هوايي شهيد بابايي اصفهان است و آخرين خاطره به معلم خلبان، غلامرضا يزد اختصاص دارد. وي افسر اطلاعات عمليات پايگاه هوايي دزفول بوده و سابقه 9 سال و 10 ماه اسارت در اردوگاه‌های ارتش صدام را دارد.

در پايان جلد نخست کتاب «ستاره‌هاي نبرد هوايي» اسامي پنجاه خلباني كه خاطرات آن‌ها در جلد دوم گردآمده، آورده شده است.

در صفحه 145 کتاب و در بخشي از خاطرات فرج‌الله برات‌پور آمده است: «عراق در نيمروز 31 شهريور ماه سال 1359 به پايگاه‌‌هاي هوايي ما حمله كرد. سريعا دستور تميز كردن و ترميم آسفالت باند را دادم. بعد هواپيما‌هاي آلرت به پرواز درآمدند. حدود دو ساعت پس از حمله عراق، دو دسته چهار فروندي را براي بمباران پايگاه‌هاي هوايي عراق اعزام كردیم. 

اين جوابي دندان‌شكن و غافلگير كننده به صدام بود كه هرگز تصور نمي‌كرد نيروي هوايي ايران قادر باشد هواپيماهاي خود را براي دفاع به پرواز درآورد، چه رسد به اين‌كه توانايي حمله داشته باشد. 

روز بعد يعني اول مهر ماه سال 1359 حمله همزمان 140 فروند هواپيماي شكاري به پايگاه‌هاي عراق، كه 36 فروند آن‌ها از پايگاه شهيد نوژه بود، قدرتمندي نيروي هوايي را به رخ دشمن كشيد و صدام و حاميانش را مبهوت ساخت. پايگاه شكاري همدان از زمان تهاجم عراق، پرواز‌هاي گشت رزمي 24 ساعته در مرز‌هاي غربي و همچنين حمله هوايي به تمامي پايگاه‌ها و مراكز حساس نظامي و تداركاتي دشمن و مقابله با پيشروي نيرو‌هاي زميني عراق را در دستور كار خود قرار داد و تا آخر جنگ اين روند را حفظ كرد.

من هم به رغم دستور اكيد فرماندهي نيرو مبني بر عدم شركت در عمليات‌ جنگي و با وظايف مديريتي كه داشتم، همواره با ساير خلبانان پرواز مي‌كردم. ليدري يك گروه هشت فروندي در حمله به سه پايگاه هوايي اچ-3 يكي از همين افتخارات است.

وقتي مي‌ديدم خلبانان جوان به ماموريت مي‌روند و بعضي شهيد يا اسير مي‌شوند، به خود گفتم: «من كه تجربه بيشتري دارم بايد همراه آنان باشم.» بنابراين خود را مكلف مي‌ديدم. به هر حال در شش ماه اول جنگ، همه زندگي‌ام درگير آن بود. حتي خانواده‌ام را فراموش كرده بودم.»

کتاب «ستاره‌‌هاي نبرد هوايي» در قطع رقعي و 491 صفحه با شمارگان دو هزار و 500 نسخه و بهاي 200 هزار ريال از سوي انتشارات سوره مهر روانه بازار كتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط