«جنگ در اسارت» عنوان کتابی از شاداب عسکری است که در آن شرایط اسیران ایرانی در بند رژیم بعث عراق را بر اساس اسناد بازگو میکند.-
وی در مقدمه این کتاب مینویسد: «در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، یکی از ابعاد مهم و انسانی آن، اسیران جنگی بودند که در مناطق درگیری و عملیات پدافندی و آفندی به اسارت درآمدند. با مورد مداقه قرار دادن برخوردها و رفتار نیروهای دو طرف درگیر جنگ با افراد اسیر شده، اسنادی غیر قابل انکار در ارتباط با میزان پایبندی دولتهای درگیر و حاکمان یک حکومت به رعایت قوانین و مقررات به عنوان قانون و قوانین و مقررات مدنی و ... آن کشور و همچنین قوانین و مقررات بینالمللی که ملزم به اجرای آن شدهاند، به دست میآید.»
چگونگی رسیدگی به وضعیت اسیران و مفقودان ایرانی، رسیدگی به مسایل و مشکلات خانوادههای اسیران و مفقودان نظامی، تشکیل کمیته اسیران و مفقودان، اقدامات انجام شده توسط کمیسیون حمایت از اسیران و مفقودان ایرانی، اسامی اردوگاهها و کمپهای اسیران ایرانی از موضوعهایی است که کتاب «جنگ در اسارت» به آنها میپردازد.
عسکری در این اثر از 19 منبع بهره برده است که کتابهای «پا به پای آزادگان»، «فریاد از بیداد» و «اسناد تجاوز به روایت مطبوعات خارجی» برخی از آنهاست.
در صفحه 30 کتاب «جنگ در اسارت» در بخشی از مطلب «اردوگاههای منطقه موصل» میخوانیم: «آسایشگاهها آفتابگیر نبود و از لحاظ نور و تهویه مشکل داشت. هوای داخل آسایشگاهها غالبا آلوده بود و تهویههایی هم که عراقیها نصب کرده بودند، تاثیر به سزایی نداشته است...»
«جنگ در اسارت» را انتشارات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آجا (ارتش جمهوری اسلامی ایران) در 122 صفحه و قطع رقعی، با شمارگان هزار نسخه و به بهای 30 هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما