یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۵
مانعی برای انتشار اسناد دفاع مقدس وجود ندارد

سردار هادی مرادپیری، رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: با وجود هماهنگی خوبی که میان این پژوهشگاه، ارتش، سپاه پاسداران و سازمان‌هایی که اسنادی از دفاع مقدس در اختیار دارند و نیز با توجه به از بین رفتن رژیم بعث عراق، مانعی برای انتشار اسناد دفاع مقدس وجود ندارد.-

سردار هادی مرادپیری، رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس درباره عملکرد این پژوهشگاه در سال جاری (1391) به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: در حوزه آموزش 100‌ هزار نسخه از کتابی با عنوان «علوم و معارف دفاع مقدس» برای دانشجویان دانشگاه‌های سراسری تهیه و در اختیار آنان قرار داده شده است.

رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در پاسخ به سوالی درباره نحوه تدریس این درس برای دانشجویان افزود: برای ارایه این درس، متن کتاب «علوم و معارف دفاع مقدس» با کمک نرم‌افزار پاورپُینت در اختیار استادان دانشگاه قرار گرفت تا تدریس آن به صورت منسجم و یکنواخت در سطح دانشگاه‌های کشور صورت گیرد.

وی گفت: این امر به دلیل این‌که استادان این درس از میان دو گروه دانشگاهیان‌ و فرماندهان دفاع مقدس برگزیده شده‌اند ضرورت می‌یابد. نماهنگ‌های ویژه‌ای هم از سوی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس تهیه شده‌ که متناسب با سرفصل‌های درس به دانشجویان ارایه می‌شود.

سردار مرادپیری هدف از ارایه درس «علوم و معارف دفاع مقدس» را اثرگذاری آن میان دانشجویان عنوان کرد و افزود: با همین هدف، هماهنگی‌هایی با باغ‌موزه‌‌های دفاع مقدس صورت گرفت تا دانشجویان این درس از این باغ‌موزه‌ها بازدید کنند زیرا تلفیق تئوری و عمل بر تاثیرگذاری این درس خواهد افزود.

رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس از تشکیل 32 کلاس در دانشگاه علامه‌طباطبایی و حدود 12 کلاس در دانشگاه تهران برای ارایه این درس خبر داد و افزود: این توسعه به دلیل علاقه‌مندی دانشجویان به این درس است که با وجود اختیاری بودن از آن استقبال کرده‌اند. هدف ما در تدریس «علوم و معارف دفاع مقدس» پاسخ به چرایی وقوع جنگ است نه تشریح دفاع مقدس و دانشجویان خارجی هم در صورت تمایل می‌توانند این واحد را انتخاب کنند.

وی رفع تحریف از کتاب‌های حوزه دفاع مقدس را از موضوع‌هایی دانست که در دستور کار این پژوهشگاه قرار دارد و در پاسخ به این سوال که «در سال 1391 چند اثر از این جنبه مورد بررسی قرار گرفته‌ است» بیان کرد: در سال جاری 300 عنوان کتاب را در حوزه دفاع مقدس بررسی کرده‌ایم که از این میان شماری از کتاب‌ها مورد تایید قرار گرفت، برای برخی  اصلاح تصویب شد و از انتشار تعدادی از آن‌ها که جنبه تحریفی داشت، جلوگیری کرده‌ایم. درصد آثار تحریفی بسیار اندک است اما به‌هر حال یک مورد این تحریفات هم برای پژوهشگاه زیاد است.

سردار مرادپیری با بیان این‌که مجوز انتشار فصلنامه علمی پژوهشی «علوم و معارف دفاع مقدس» هم در سال 1391 دریافت شد، گفت: تاکنون دو شماره از این فصلنامه به چاپ رسیده و شماره سوم آن در دست چاپ است.

وی درباره برنامه‌های سال آینده پژوهشگاه علوم و عارف دفاع مقدس اظهار کرد: نگارش و مراحل ویراستاری سومین جلد از «دایرة‌المعارف دفاع مقدس» به اتمام رسیده و اکنون مرحله انتشار را سپری می‌کند.

رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس همچنین از تصمیم این پژوهشگاه برای انتشار 34 عنوان کتاب در قالب تاریخ شفاهی خبر داد و گفت: امیدوارم که چهار عنوان از این آثار تا پایان سال جاری منتشر و برای ارایه در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آماده شود. نتیجه نشست‌های تخصصی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس هم قرار است در قالب کتاب منتشر شود.

وی در پاسخ به این سوال که «در سال جاری چه اقدام با اهمیتی در زمینه گردآوری اسناد دفاع مقدس صورت گرفته است؟» گفت: هماهنگی خوبی میان پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر سازمان‌هایی که اسنادی از دفاع مقدس را در اختیار دارند فراهم آمده است. قرار شد که این اسناد به صورت تمرکز یافته تدوین شود تا محققان بدانند که باید برای مطالعاتشان به کجا مراجعه کنند و از این بابت دچار سردرگمی نشوند. این اسناد طبقه‌بندی شده‌اند و خوشبختانه به این دلیل که حزب بعث عراق از بین‌ رفته است، محدودیت و مانعی برای انتشار اسناد دفاع مقدس وجود ندارد و محققان می‌توانند از این اسناد بهره‌ بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط