انسی خزعلی، رییس دانشگاه الزهرا، صبح امروز در نخستین نشست شعرخوانی هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر در تهران گفت: امیدواریم دانشجویان ما قدر و منزلت جایگاه شعر و ادب را بیش از پیش بشناسند، به ویژه دانشجویان دختر که روحی لطیفتر دارند.-
این نشست با تأخیر 45 دقیقهاي از ساعت 10 و 45 دقیقه صبح با حضور جمعی از شاعران ایرانی و خارجی و تعدادي از مسوولان و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.
در این برنامه شاعرانی چون عباس براتیپور، رضا اسماعیلی، حمیدرضا شکارسری، صادق رحمانی و سینا علیمحمدی حضور داشتند. قاسم مهدی، طالب کریماف آذرخش و فیضالله محموداف نیز از میهمانان خارجی این جلسه بودند.
انسی خزعلی، رییس دانشگاه الزهرا، نخستین سخنران این جلسه بود و ضمن خوشامدگویی به میهمانان این دانشگاه گفت: شعر و ادب ویژگی خاص خود را دارد و مخاطبان منحصر به فرد خود را طلب میکند. البته مخاطبانی که سلیقه و ذوق شعر و ادبی داشته باشند.
وی ادامه داد: امیدواریم دانشجویان ما قدر و منزلت جایگاه شعر و ادب را بیش از پیش بشناسند؛ به ویژه دانشجویان دختر که روحی لطیفتر دارند.
خزعلی افزود: جایگاه شعر و ادب جایگاهی است که هم در مدح و ثنا و هم در حماسه و حرکت و هم در مصیبت و غم نمایان است و در همه جا بزرگترین جهش و شور و نشاط را میتواند به انسان ببخشد.
وی تأکید کرد: این جایگاه را به خوبی اسلام و آنچه از پیامبر(ص) به ما رسیده تبیین کرده است.
وی ضمن ارایه روایتی از پیامبر(ص) درباره شیوههای تبلیغی در مسیر مبارزه و بیان پیام گفت: از بزرگترین ابزارهای ارتباطی برای تبلیغ و بیان پیام در زمان پیامبر(ص) شعر بوده است اما پیامبر(ص) همواره بر این نکته تاکید داشته است که استفاده از این ابزار به گونهای باشد که شعر، متن و هجو با اخلاص همراه باشد.
رییس دانشگاه الزهرا گفت: خود قرآن که معجزه و بهترین بیان است با آهنگین بودن، وزن و قافیه و نغمههای موزون در جانها اثر میکند.
در ادامه این جلسه عباس براتیپور نخستین شاعری بود که به شعرخوانی پرداخت. وی یکی از سرودههایش را به همسران فداکار جانبازان تقدیم کرد.
سپس فیضالله محموداف، شاعر ازبکستانی به شعرخوانی و سخنرانی پرداخت و گفت: ماوراءالنهر پارسیگویان زیادی دارد. بر همین اساس این شاعران در ترویج و گسترش زبان فارسی موثرند، چرا که هر شاعر در مسیر ابداعات و نوآوریها گام برمیدارد.
محموداف افزود: از آنجایی که هر سخنی که شاعر میگوید باید با صلاحدید زبان باشد پس کار او از معلم هم دشوارتر است. بر همین اساس معتقدم هر شاعر پارسیگوی قبل از هر چیز معلم زبان فارسی است.
وی با تأکید بر این مسأله که امروز مرزهای زبان فارسی بسیار توسعه یافته و منحصر به ایران نیست، اظهار کرد: برای مثال بخشهای بزرگی از ازبکستان پارسیگوی هستند و ما نزدیک به 250 نفر شاعر پارسیگوی در ازبکستان داریم.
وی در پایان گفت: مشوق هادی و هدایتگر ما در زمینه شعر و زبان پارسی ایرانیان هستند و ملاک و میزان ما در این کارها ایران است.
در ادامه این جلسه رضا اسماعیلی شعر خواند و یکی از سرودههایش را به طاهره صفارزاده تقدیم کرد. طالب کریماف آذرخش، شاعر تاجیکستانی نیز اشارهای به سفرش به شیراز داشت و از آن شهر به عنوان شهر شعر و عشق یاد کرد و گفت: شیراز گهواره زبان فارسی را جنبانده است.
وی قطعه غزلی را که در زیارت حافظیه سروده بود قرائت کرد. حمیدرضا شکارسری نیز چند رباعی و چند قطعه شعر نو خواند. همچنین در این برنامه تُرگای شفق، مترجم ترکیهای نیز قطعه شعری از عصمت اوزل برای حاضران در جلسه خواند.
سینا علیمحمدی، قاسم مهدی، صادق رحمانی و مقصود حسین جعفری، شاعر پاکستانی نیز از دیگر شاعرانی بودند که به ترتیب در این جلسه شعرخوانی کردند.
نظر شما