آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره بینالمللی قرآنی آیات برگزار شد
حسینی: نویسندگان و هنرمندان از قرآن برای خلق آثار بهره بگیرند
آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره بینالمللی قرآنی آیات شامگاه پنجشنبه(19 بهمن) در تالار وحدت برگزار شد. سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن بیان این مطلب که قرآن کریم تمام مسایل دینی و شرعی را دربردارد، گفت: از نویسندگان و هنرمندان توقع داریم تا از قرآن کریم و مضامین آن برای تولید آثار فاخر بهرهمند شوند.-
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: جشنواره بینالمللی قرآنی آیات در آغاز راه است و به یقین در آینده گامهای بلندتری را در راستای تبیین آیات الهی برخواهد داشت.
سیدمحمد حسینی ادامه داد: هر کسی در هر رشتهای که فعالیت میکند باید به اندازه توانایی، استعداد و ذوق خود در این جشنواره شرکت کند و از کلام الهی بهرهمند شود.
وی افزود: درباره قرآن کریم تعابیر گوناگونی شده است که از آن میان میتوان به احسنالحدیث و احسنالقصص اشاره کرد. همچنین در توصیف عظمت قرآن همین بس که در سورههای حشر و اعراف از قرآن کریم چنین تعبیر شده است که از خشیت الهی کوهها تکه تکه میشوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: وقتی قرآن کریم بر پیامبر اکرم(ص) نازل شد هر کسی به گونهای از قرآن سخن گفت. گروه کفار و مشرکان آیات آن را به استهزا گرفتند و آن را اسطوره و افسانه پیشینیان نامیدند اما افراد متقی و موحد وقتی میخواستند قرآن را معرفی کنند به جای بحث کردن طولانی درباره آن، در یک کلمه از آن به عنوان منشا خیر و برکت و همچنین سعادت دنیا و آخرت یاد میکردند.
وی ادامه داد: چون کفار نمیخواستند مردم تحت تاثیر فرامین و مضامین قرآن کریم قرار بگیرند، آنها را از شنیدن آیات قرآن برحذر میکردند و با ایجاد سر و صدا مانع از رسیدن صدای حق به گوش مردم میشدند. این شیوه همه کسانی بود که در طول تاریخ منطق نداشتند.
حسینی با بیان اینکه قرآن کریم میخواهد استماع آیات آن صورت بگیرد، عنوان کرد: هر نوع سرگرمی که انسان را از قرآن کریم بازدارد مانند انواع فیلمها و سریالهایی که با مضامین غیر اسلامی و پوچ در هالیوود ساخته میشوند، زمینههای به وجود نیامدن این استماع را فراهم میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش گفت: در این راستا رسالت جشنواره بینالمللی قرآنی آیات تبیین ابعاد مختلف ویژگیهای قرآن کریم است. هر کسی در هر رشتهای که توانایی و دانش دارد مانند رشتههای ترجمه قرآن کریم، نقاشی، تئاتر، فیلم و نوسیندگی باید از معارف ناب قرآنی استفاده کند.
وی عنوان کرد: اندیشمندان در گذشته برای پاسخ به شبهات، همواره شبهات را به چالش میکشیدند و به آنها پاسخ مبنایی میدادند. هنرمندان و نویسندگان نیز باید در این مسیر گام بردارند و تنها به محکوم کردن شبهات نپردازند بلکه به آنها پاسخ مبنایی دهند.
حسینی افزود: در این دوره از جشنواره بینالمللی قرآنی آیات حدود 110 هزار اثر مکتوب و هنری در 22 رشته دریافت شده است که 60 هزار از آنها ارزیابی شدهاند. به یقین در سالهای آینده به شیوه بهتری شاهد برگزاری این جشنواره خواهیم بود؛ به گونهای که بتوانیم غیر از ایران در بسیاری از کشورهای دنیا به ارایه این آثار بپردازیم تا مورد توجه عموم قرار بگیرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: امیدوارم در آینده در مسیری که امام خمینی(ره) ترسیم کردهاند و همچنین در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه ترویج فرهنگ قرآنی گامهای بلندتری را برداریم.
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دراین مراسم از نرمافزار «فجر تلاوت» رونمایی کرد. همچنین از برگزیدگان دومین دوره جشنواره بینالمللی قرآنی آیات و برخی پیشگامان عرصه فرهنگ و هنر کشور تجلیل کرد.
نظر شما