به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اختتاميه دومين دوره جشنواره بينالمللي قرآني آيات فجر، شامگاه روز پنجشنبه 19بهمن با حضور آيتالله محيالدين حائري شيرازي نماينده ولي فقيه در استان فارس، سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و حجتالاسلام والمسلمين حميد محمدي، معاون قرآن و عترت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در تالار وحدت برگزار شد.
آيتالله محيالدين حايري، در اين مراسم گفت: بصيرت قرآني بايد مراكز دانشگاهي شروع شود تا هدايت قرآني جامعه ممكن شود.
نماينده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: علوم قرآني را از عرشه و متن جامعه به مراكز علمي هدايت كنيد تا علوم انساني را متحول كند.
وي اظهار كرد: از عصر تكنولوژي و ماهواره نبايد ترسيد زيرا تكنولوژي ظرفي است با محتواي آلوده اما با محتواي درست و انتقال آن به جهان ميتوان پيشرفت كرد. امروزه كابين كشورهاي اسلامي را غرب در اختيار گرفته كه بايد مراقب اين موضوع باشيم.
آيتالله حائري شيرازي با بيان اينكه جوان عصر ماهواره و اينترنت با جوان عصر ويديو قابل مقايسه نيست، اظهار كرد: نوآوري در يكدستي نيست و مبارزه با دشمنان اسلام در عصر تكنولوژي، راه رشد و تعالي در راه خداست.
وي با بيان اينكه علوم تجربي كاري به تعريف از انسان ندارد، اظهار كرد: انسان اختيار جدي براي اعمالش دارد، به همين دليل انسان در محضر پاسخگويي قرار ميگيرد و مانند ماشين نيست كه هرچه
داده شده، به عنوان فرآورده پس بدهد و چرايي نداشته باشد.
حميد محمدي معاون قرآن و عترت وزير ارشاد نيز در سخناني اظهار كرد: دومين دوره جشنواره آيات قرآني فجر در ابعاد راهبردي دو بعد محتوايي و اجرايي را با چهار هدف مشخص دنبال ميكند.
وي ادامه داد: تعالي هنر جهانشمول قرآن و عترت، ترويج مفاهيم با استفاده از ابزارهاي ماندگار، اثربخشي و تحرك هنري در مسير هدايت جامعه به اين تعليم ارزشمند، چهار هدف بزرگ و از وظايف ماست.
معاون قرآن و عترت وزير ارشاد اظهار كرد: در عرصه اجرايي و مديريتي، تسري عدالت فرهنگي در سراسر كشور، كشف استعدادها و پرورش آن به سمت هنر فاخر قرآني از ديگر چشماندازهاي مورد نظر است.
محمدي افزود: جشنواره دوم را با برپايي 25 جشنواره جنبي و سه همايش، با حضور خيل عظيمي از شركت كنندگان داخلي و خارجي به پايان برديم.
وي با بياناينكه اختتاميه دومين دوره جشنواره قرآني آيات فجر، در واقع شروع سومين دوره اين جشنواره است، اظهار كرد: در بخش اجرايي تلاش ميكنيم هيچ استاني بدون جشنواره آيات قرآني نباشد و به همراه آن بخش بينالملل را هم پوشش ميدهيم.
محمدي اظهار كرد: اوايل اسفندماه امسال با حضور 31 دبير قرآني تلاش ميكنيم تمام استانهاي كشور را پوشش دهيم و تشكيل شوراي سياستذاري و فراخوان جشنواره سوم را در سطح بينالملل تا پايان سال 91 اعلام ميكنيم.
وي ادامه داد: ابتداي سال 92 كتاب فراخوان جشنوارهها را در اختيار علاقهمندان قرار ميدهيم و از 13 رجب تا 15 شعبان اين جشنواره در 300 نقطه كشور به صورت شهرستاني برگزار ميشود.
معاون قرآن و عترت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ماه مبارك رمضان سال آينده اين جشنواره در مرحله استاني داير و سپس در ميلاد پيامبر اكرم(ص) جشنواره بينالمللي آيات قرآني فجر برگزار ميشود و اختتاميه سومين دوره جشنوارههاي بينالمللي آيات قرآني فجر در دهه فجر سال آينده خواهد بود.
وي با اشاره به شعار دومين جشنواره آيات قرآني فجر با عنوان «انسان، قرآن و هنر» اظهار كرد: رمز اينكه قرآن در ميانه انسان و هنر است اين است كه هر دو عنصر از مشتقات نورند و انسان و هنر هر دو رتبهاي از مراتب قرآن در جهان خلقت محسوب ميشوند.
محمدي با بيان اينكه ما مدعي تمدن قرآن مدار درجهان امروزي هستيم، عنوان كرد: جوهره تمدن قرآن، بنيان انقلاب اسلامي است كه با انسجام و حدت دروني، همينه قرآن و سيطره شخصيت پيامبر(ع) را در قالب محتوايي معرفي ميكند.
وي اظهار كرد: هنر قرآني زمينهساز تعالي و خودسازي بشر است و يكي از مصاديق عمل صالح به شمار ميرود و زبان هنر اسلامي داراي الهام فوق بشري است و تمامي اين هنر شاهد پيام بر حقي است كه پيامبر(ص) دريافت كرده بود.
معاون وزير ارشاد عنوان كرد: قرآن مبداء هنر اسلامي است و امروز وظيفه دشوار ما انتقال پيام قرآن با قالب ماندگار و تاثيرگذار هنر است و به همين دليل جشنواره قرآني آيات، حركتي آغازين براي افتتاح افقهاي قرآني براي هنر امروز محسوب ميشود.
معاون قرآن و عترت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: قرآن چيرهدستانه در حيطه فرهنگسازي ميتواند جوامع گوناگون را فتح كند تا فرهنگ و هنر آنها به عاليترين درجه ارتقا بخشد و اين يعني استفاده از كوثر قرآني كه در اختيار ماست.
وي ادامه داد: نبايد فقط به هنرهاي گذشته اكتفا كنيم و بايد از خاصيت هنر آفريني قرآن، براي خلق هنرهاي اصيل بهره ببريم.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: وظيفه هنرمندان قرآني در روزگار معاصر استفاده از هنر قرآني در رشتههاي جديد و بهرهگيري از دو ظرفيت عظيم قرآن يعني جهاني و فطري بودن آن است.
در ادامه اين مراسم با حضور لاله افتخاري، نماينده مجلس شوراي اسلامي، آيتالله محيالدين حايري شيرازي و سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از نرمافزار فجر تلاوت شامل مجموعهاي از تلاوتهاي قاريان برجسته كشورهاي اسلامي رونمايي شد.
اين مراسم با تجليل از حجتالاسلام والمسلمين عليرضا پناهيان، محمدحسين صوفي معاون رييس رسانه ملي، حسن گروسي(مدير شبكه قرآن)، مسعود نجاتي، (عضو انجمن خوشنويسان)، نادر طالبزاده تهيهكننده برنامههاي سيماي جمهوري اسلامي ايران، علي نصيريان بازيگر پيشكسوت سينما و تلويزيون و داور جشنواره تئاتر قرآني همراه شد.
علي اميني، حافظ و مفسر قرآن، احمدرضا محسني(مولف بيش از 30 جلد كتاب در زمينه آموزش قرآني كودكان) استاد موحد(استاد خوشنويس قرآن) سيدجواد جعفري، استاد هادي آزرم، كارشناس ارشد موسيقي قرآني، ابوالقاسم طالبي كارگردان سينما و تلويزيون، كاظم چليپا، هنرمند تصويرگر و گرافيست و حجتالاسلام والمسلمين محمدتقي رحمتي مستدساز، نيز در اين مراسم تجليل شدند.
همچنين از مفسران برجسته قرآن كريم از كشورهاي اندونزي، پاكستان، ساحل عاج، عربستان و آلباني قدرداني شد.
جمعه ۲۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۱:۲۴
نظر شما