گزارشی از برپایی دومین نمایشگاه کتاب قاهره پس از انقلاب
ناشران عرب نسبت به نمایشگاه کتاب قاهره خوشبین هستند
در حالی که نمایشگاه بین المللی کتاب قاهره از هفته پیش کار خود را آغاز کرده و به تدریج موفق به جذب بازدیدکنندگان خود شده است، ناشران عرب نسبت به این رویداد خوشبینی خود را ابراز کرده اند._
در روزهایی که گذشت کار خرید کتاب به صورت فعال ادامه داشته و پنجشنبه و جمعه این نمایشگاه شاهد حضور قابل توجه مردم بود.
با همه اینها برای ناشران توسعه سیاسی مصر اهمیت کمتری در برابر موقعیت اقتصادی دارد و آن ها به فروش کتاب حساس تر هستند.
عثمان ابو طاها ناشری که از اردن در نمایشگاه بین المللی قاهره شرکت کرده یادآور می شود که پیش از آمدن به نمایشگاه دچار ترس بود و برخی از دوستانش در مصر به او هشدار داده بودند که در نمایشگاه شرکت نکند. اما او می گوید به عادت هر سال راهی نمایشگاه شد چون این نمایشگاه یکی از مهمترین نمایشگاه های کتاب جهان عرب است. او می گوید: نمی توانم چیزی را پیش بینی کنم، همه چیز در دست خداست، اما امیدوارم این نمایشگاه تا پایان با آرامش ادامه پیدا کند.
زیاد المخیلالیتی ناشری از سوریه که در این نمایشگاه شرکت کرده نیز می گوید انتظار ندارد هیچ چیزی غیرطبیعی در طول نمایشگاه چهره کند و هر چند انتظار می رفت که در سالگرد انقلاب اعتراض هایی صورت بگیرید، اما به نظر نمی رسد این نمایشگاه پیش از زمان تعیین شده به کار خود خاتمه بدهد.
با این حال مشکل «زیاد» این بود که هزینه های شرکت در نمایشگاه بیشتر از درآمد حاصل از آن باشد. او گفت در این دوره نمایشگاه هزینه ها بسیار بالا رفته و این نمایشگاه یکی از گرانترین نمایشگاه های جهان عرب بود و ما هزینه همه چیز را دو برابر پرداخت کردیم. وزیر فرهنگ مصر در این باره گفت تلاش می شود تا تسهیلاتی برای ناشران سوری شرکت کننده در این نمایشگاه در نظر گرفته شود.
برای بیشتر ناشران عرب شرکت کردن در این نمایشگاه برای ایجاد ارتباط با مجامع نشر و دانشگاه های عرب زبان اهمیتی تعیین کننده دارد.
سراج عثمان ناشر دیگر سوری که در این نمایشگاه شرکت کرده نیز اعتقاد دارد مصر راه اصلی انقلابش را طی کرده و اکنون به سوی ثبات و آرامش پیش می رود.
سمیر الجندی ناشری از فلسطین نیز که برای نخستین بار در این نمایشگاه شرکت کرده می گوید با وجود همه نگرانی های سیاسی، مشکلی از نظر قانونی برای شرکت در این نمایشگاه وجود نداشت. به گفته او هر چند مشکلاتی از نظر امکانات وجود دارد و نور نمایشگاه مشکل دارد و اینترنت وایرلس در دسترس نیست و او نمی تواند از کامپیوتر شخصی اش استفاده کند، اما کار نمایشگاه با اعتراض های سیاسی مختل نمی شود و اعتراض کنندگان قصد برهم زدن نمایشگاه را ندارند. به گفته وی مردم مصر متفاوتند و با وجود اعتراض های عظیم در میدان تحریر آن ها از تقاضاهای قانونی خود حرف می زنند.
با وجود چالش های پیش رو برای این رویداد سالانه، نمایشگاه بین المللی کتاب قاهره درهای خود را برای چهل و چهارمین بار از 23 ژانویه (چهارشنبه 4 بهمن) به روی بازدیدکنندگان باز کرد.
نظر شما