معاون فرهنگي بسيج جامعه زنان از رونمايي نزديك به 60 اثر در اجلاسيه كنگره هفت هزار زن شهيد خبر داد و گفت: این کتابها در پایگاههای بسیج رایگان توزیع و با تخفیف 30 درصدی از طریق نمایشگاهها و فروشگاههای کتاب به دست مخاطبان میرسد. تیراژ هر یک از کتابها متفاوت خواهد بود اما با میانگین 3000 نسخه منتشر میشوند._
مینو اصلانی در آغاز این نشست به همکاری بيستوشش دستگاه در برپایی اجلاسيه كنگره هفتهزار شهيد زن در طول یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: تاکنون چهل و سه برنامه ملی و بینالمللی به اجرا گذاشته شده و آخرین برنامه نیز 17 بهمن ماه در اصفهان با عنوان «همایش طلایهداران حجاب و عفاف» با حضور 150 مهمان خارجی برگزار میشود.
وی در ادامه به انتشار دو جلد کتاب برای کودکان و نزديك به شصت اثر دیگر برای گروه سنی بزرگسال خبر داد و افزود: تمامی این آثار در اجلاسیه کنگره شهدای هفت هزار زن شهید، ششم اسفندماه در تهران رونمایی خواهند شد.
زهرا احمدی در ادامه به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: سال گذشته توانستیم 150 عنوان کتاب را درباره زنان ایثارگر به نمایش بگذاریم و امسال نیز برنامهای با عنوان «مسیر عرشیان» در فضای مجازی راهاندازی کردهایم که در آن هفت هزار صفحه به هفتهزار زن شهید اختصاص دارد و هر مخاطب میتواند به تناسب تخصص خود کاری برای آن انجام دهد. نویسندگان میتوانند دلنوشتهها یا مطالبی را درباره شهداي زن در این فضای مجازی قرار دهند.
وی درباره سرانه مطالعه کشور و نیازسنجی آن برای نگارش و انتشار کتاب گفت: تاكنون براي زنان شهيد كتابهاي كمي منتشر شده بود. پس از جستوجوهاي انجام شده و دستيابي به آمار انتشار هزار و اندی کتاب درباره شهدای زن فقط توانستيم صدو پنجاه عنوان آنها را شناسایی و در بيستوپنجمين نمايشگاه بینالمللی كتاب تهران عرضه كنيم. براي ارايه اين كتابها پنجاه ميليون تومان هزينه شد.
احمدي اظهار كرد: كاستيهاي موجود در اين حوزه باعث شد تا نگارش و انتشار كتاب را در دستور كار قرار دهيم و امسال با همكاري 26 سازمان توانستيم نزديك به شصت كتاب را در قالبهاي زندگینامه، داستان و رمان تهيه كنيم. امیدواریم این کتابها تا زمان اجلاسیه در ششم اسفند ماه چاپ شود.
معاون فرهنگي بسيج جامعه زنان ادامه داد: پيش از برگزاري اجلاسيه در ششم اسفند ماه، برنامههای مختلفي از يكم اسفند ماه تا روز اجلاسيه برگزار ميشود. يكي از برنامهها تجمع زنان اهل قلم است. آنها درباره كاستيهاي اين مقوله به گفتوگو و تبادل نظر خواهند پرداخت.
احمدي در پاسخ به این سوال که چرا در رابطه با شهدای زن، برای کودکان فقط دو کتاب منتشر خواهند کرد گفت: بودجه امسال محدود بود و از سویی نگارش کتاب برای کودکان کار سختی است. اما برای سال آینده نگارش این آثار برای نونهالان را در دستور کار قرار خواهیم داد. بخش دیگر فعالیت سازمان به تولید کتابهای الکترونیک باز میگردد،ولي امسال به دلیل محدودیت اعتبار به صورت کامل به اجرا درنیامد.
معاون فرهنگي بسيج جامعه زنان درباره توزیع این کتابها گفت: اولین سنگر،پایگاههای بسیج در سراسر کشور و سپس مراکز فرهنگی است. این کتابها رایگان در پایگاههای بسیج توزیع و با تخفیف 30 درصدی از طریق نمایشگاهها و فروشگاههای کتاب به دست مخاطبان میرسد. تیراژ هر یک از کتابها متفاوت خواهد بود اما با میانگین 3000 نسخه منتشر میشوند.
وی درباره نگارش کتاب در سال آینده گفت: برای موضوع کتابها شهدایی را انتخاب میکنیم که زندگی و نحوه شهادت آنها پیامی داشته باشد. یکی دیگر از کتابهایی که در دستور کار است، مقایسه دختران دفاعمقدس و دختران امروز است. در این کتاب به دغدغههای دختر امروز با توجه به زندگی زنان شهید پاسخ خواهیم داد.
احمدي در پايان افزود: جشنواره «دختران آسمانی» در فضای مجازی، شهدای زن را به جامعه معرفی میکند. این وبلاگ در محورهای علمی، هنری و ادبی فعال است و كار خود را از اول دي ماه آغار کرده و تا 30 بهمنماه ادامه دارد. برگزاری مسابقه کتابخوانی «چشمههای یاس» و مسابقه وبلاگنویسی بخش دیگری از برنامههاست. پنجم اسفند ماه نيز نشستی علمی در دانشگاه تهران برگزار میشود و در آنجا مقالات برگزیده این جشنواره و دو کارگاه «ثبت زندگی زن مسلمان» و «اقتصاد مقاومتی زنان» ارایه میشود. برگزیده این مقالات و چکیده دو کارگاه هم سال آینده در کتاب مقالات این جشنواره چاپ خواهد شد.
نظر شما