شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۷
انجمن كتابداری و اطلاع‌رسانی ايران بازوی مشورت‌دهنده ارشاد شود

سعيد رضايي شريف‌آبادي، رييس انجمن كتابداري و اطلاع‌رساني ايران گفت: اين انجمن آمادگي دارد به عنوان يك محفل علمي و فرهنگي در تعامل همه‌جانبه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بازوي مشورت‌دهنده حوزه كتاب شود.-

شريف‌آبادي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تعامل بيشتر با انجمن‌‌هاي علمي، به فرهنگسازي براي استفاده از مشاوره‌هاي انجمن‌هاي علمي كشور در تصميم‌گيري‌هاي فرهنگي، كمك مي‌كند.

وي ادامه داد: اين انجمن با تعامل بيشتر و تشكيل جلسه‌‌هاي مشترك با وزارت ارشاد، نهاد كتابخانه‌هاي عمومي، متوليان كتابخانه‌هاي دانشگاهي، شهرداري و مراجع تخصصي و علمي اين حوزه، مانند خبرگزاري كتاب، مي‌‌تواند عامل پيشرفت حوزه كتاب شود.

رييس انجمن كتابداري و اطلاع‌رساني ايران عنوان كرد: به عنوان مثال، برپايي نمايشگاه كتاب و امور مربوط به كتابخانه‌ها از مواردي است كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برای ارتقای آن‌ها مي‌تواند از مشاوره اين انجمن تخصصي هم استفاده كند.

وي با بيان اين‌كه انجمن‌‌هاي علمي كشور تا كنون هم توانسته جايگاه خود را در كشور پيدا كند، اظهار كرد: انجمن كتابداراي و اطلاع‌رساني كشور يكي از 300 انجمن علمي كشور است كه زير نظر فعاليت‌هاي كميسيون‌هاي انجمن‌‌هاي علمي كشور در وزارت علوم و تحقيات و فناوري فعاليت مي‌كند.

رضايي با تاكيد بر اين‌كه انجمن‌هاي علمي به‌ويژه فرهنگي كشور بايد بازوي مشورت‌دهنده بخش دولتي و خصوصي باشند، اظهار كرد: اكنون بيش از پنج هزار استاد دانشگاه و صاحب‌نظر در انجمن‌‌هاي علمي كشور فعاليت مي‌كنند.

وي ادامه داد: تمام اين استادان بدون چشمداشت مادي و فقط به دليل عرق ملي و حرفه‌اي براي توسعه و پيشرفت علمي كشور، داوطلبانه فعاليت مي‌كنند. 

رييس انجمن كتابداري و اطلاع‌رساني ايران با بيان اين‌كه بسياري از كشور‌هاي توسعه‌يافته اعتبار علمي خود را از انجمن‌هاي تخصصي مي‌گيرند، عنوان كرد: به عنوان مثال، افتخار يك رشته دانشگاهي، يك مولف كتاب و نشريه علمي اين است كه انجمنی تخصصي  او را تاييد كند.

رضايي همچنين درباره تغيير نام انجمن كتابداري و اطلاع‌رساني ايران گفت: تغيير نام رشته كتابداراي و اطلاع‌رساني به علم اطلاعات و دانش‌شناسي با هدف تغيير عملكرد‌ها، محتوا و نياز احساس شده بعد از مشورت با صاحب‌نظران صورت گرفت.

وي عنوان كرد: (Library information science) در ايران ابتدا با نام رشته كتابداري شروع شد و بعد‌‌ها واژه اطلاع‌رساني هم به آن افزوده شد.
 
رييس انجمن كتابداري و اطلاع‌رساني ايران اظهار كرد: به دليل حوزه جديدي كه سازماندهي اطلاعات و به ويژه نقش نشريات و مقالات علمي در اين حوزه ايفا مي‌‌كرد، به نام اين رشته واژه اطلاع‌رساني اضافه شد. 

رضايي عنوان كرد: تغيير نام رشته كتابداري و اطلاع‌رساني به علم اطلاعات و دانش‌شناسي به اين دليل بود كه بسياري از صاحب‌نظران اين حوزه معتقد‌ بودند اين نام ترجمه دقيقي از عبارت (Library information science) نيست.

رضايي با بيان اين‌كه موافقت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از اين تغيير نام خود بيانگر اين است كه اين وزارتخانه از تغييرات استقبال مي‌كند، عنوان كرد: در دنياي فناوري اطلاعات ديگر نام كتابداري به معناي ستني جوابگوي نياز مخاطبان نيست.

وي ادامه داد: صاحب‌نظران كتابداري معتقدند امروز با دنيايي از اطلاعات روبه‌رو هستيم و كتابخانه‌ها و همچنين كتابداران، رسالت متفاوتي دارند.
 
رييس انجمن كتابداري و اطلاع‌رساني گفت: در كهكشان اطلاعاتي امروز كتابخانه‌ها در چارچوب فيزيكي محصور نمي‌شوند و بايد با دنياي دانش جديد ارتباط داشته باشند.

رضايي با تصديق تغيير محتوا و نگاه كابردي به اين رشته در كنار تغيير نام گفت: اين تغييير نام بايد با عوض شدن نگاه مديريتي، كاربردي، رويكردي و محتوايي همراه شود. 

وي ادامه داد: اين تغيير نگرش مي‌تواند عاملي باشد تا كتابخانه‌ها با نگاه جديد به خدمات و رسالت كتابداران خود به موفقيت بيشتري برسند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها