چهارشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۰
نگاه جهانی در داستان کوتاه  بر آسیب‌های جنگ متمرکز است

پنجمین جشنواره اینترنتی داستان کوتاهِ کوتاهِ دفاع مقدس 26 بهمن‌ماه به کار خود پایان خواهد داد. نسرین ارتجایی، برگزار کننده این جشنواره خصوصی، پرداخت به آسیب‌های جنگ را ناشی از نگاه جهانی نویسندگان داستان‌های کوتاه به این مقوله می‌داند.-

نسرین ارتجایی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: پنجمین جشنواره اینترنتی داستان کوتاهِ کوتاهِ دفاع مقدس در شهر کاشان برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این جشنواره، مقایسه نوع رفتار داستان‌نویسان خارجی و ایرانی با ژانر جنگ و نگاه آنان به این مقوله است. 

طراح نخستین جشنواره خصوصی و حرکت ادبی و هنری بی‌ستاد کشوری در زمینه داستان دفاع مقدس درباره دلیل علاقه‌مندی‌اش به این حوزه از داستان‌نویسی اظهار کرد: از زمانی که تنها 9 سال داشتم، داستان‌هایی را در این حوزه می‌نوشتم و علاقه‌مندی‌ام به قلم‌زدن در این حوزه تا اندازه‌ای بود که در دوران نوجوانی کتابی را در این زمینه منتشر کردم. با توجه به این علاقه‌مندی، تصمیم گرفتم جشنواره‌ای را با همین موضوع راه‌اندازی کنم. 

ارتجایی با بیان‌این‌که از جشنواره اینترنتی داستان کوتاهِ کوتاهِ دفاع مقدس حمایت مالی نهادی و سازمانی صورت نمی‌گیرد، پشتیبانی مادی از این جشنواره را ضروری دانست و در پاسخ به سوالی درباره نحوه تامین مالی این جشنواره توضیح داد: به یاری خداوند، با کمک جانبازان مشهدی، تهرانی، اهوازی، خرمشهری و اصفهانی این جشنواره در پنجمین سال متوالی نیز برگزار شد. گروه ادبی - هنری «اچ» از انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی مقیم شهر ادمونتن کانادا هم همکاری بسیاری برای راه‌اندازی این جشنواره داشته‌اند. همچنین انتشارات پالیزان انتشار کتاب این جشنواره را بر عهده گرفته است. 

وی افزود: امیدوارم سازمان‌هایی که دغدغه حمایت از آثار حوزه دفاع مقدس را دارند، بدون هیچ شرطی منبع مالی مناسبی در اختیارم قرار دهند تا بتوانم بدون هیچ اضطراب و شعاری این جشنواره بین‌المللی را در سال‌های آینده هم برگزار کنم.

ارتجایی، برپایی جشنواره اینترنتی داستان کوتاهِ کوتاهِ دفاع مقدس را در دو سطح داخلی و بین‌المللی دانست و گفت: فراخوان این جشنواره برای سطح بین‌المللی 27 بهمن سال 1390 و برای سطح داخلی در اردیبهشت سال جاری (1391) منتشر شد. شرکت‌کنندگان خارجی مدت سه‌ماه و داستان‌نویسان داخلی مدت دو ماه فرصت داشتند آثارشان را به دبیرخانه ارسال کنند. 

وی از داستان‌نویسان آمریکا، کانادا، افغانستان، دانمارک، فرانسه و پاکستان به عنوان کشور‌هایی یاد کرد که آثاری را به دبیرخانه پنجمین جشنواره اینترنتی داستان کوتاهِ کوتاهِ دفاع مقدس ارسال کرده‌‌اند و افزود: داستان‌نویسان خارجی همکاری خوبی داشته‌اند و در مجموع هزار اثر ارسال شده است که پس از داوری، 90 اثر بر روی وبلاگ جشنواره منتشر خواهد شد. از میان شرکت‌کنندگان، نام نویسندگانی مانند اکبر صحرایی یا کریم کلاته هم به‌چشم می‌خورد. 

طراح نخستین جشنواره خصوصی داستان دفاع مقدس، داوران آثار این جشنواره را در سطح داخلی فتح‌الله بی‌نیاز و طلا نژاد‌حسن معرفی کرد و گفت: آثار رسیده در سطح بین‌المللی هم از سوی «پیتر ایوان» مورد ارزیابی قرار گرفته است. 

وی در پاسخ به سوالی درباره منظورش از مقایسه آثار داخلی و خارجی در این جشنواره توضیح داد: مقایسه این آثار در نحوه پرداختشان به مقوله جنگ برایم اهمیت داشت و جالب آن‌که هم داستان‌نویسان خارجی و هم داستان‌نویسان داخلی بر آسیب‌های جنگ تمرکز داشته‌اند. 

ارتجایی نتیجه این حرکت ادبی را رونمایی کتاب در آیین اختتامیه دانست و ادامه داد: در آیین اختتامیه هر چهار دوره آثاری رونمایی شدند. «کارنامه رنگی»، «بدون عنوان»، «حتی یک نگاه دزدکی حنا»، «واهای کانو» آثاری‌اند که از دوره نخست تا چهارم رونمایی شده‌اند. 

وی زمان برگزاری آیین اختتامیه پنجمین دوره این جشنواره را 26 بهمن ماه 91 عنوان کرد و گفت: این آیین با حضور ابوتراب خسروی، اکبر صحرایی، فتح‌الله بی‌نیاز و طلا نژادحسن، از ساعت 8 و 30‌دقیقه صبح در کاشان، خیابان علوی، خانه تاریخی عباسیان، حیاط پنجم برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها