خراسانچي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره وصيتهاي دكتر شريعتي و ميزان اجراي وعدههاي فرهنگي وي درباره اين كتابخانه بعد از فوت وي اظهار كرد: داشتن يك كتابخانه وسيع براي موسسه علمي، تحقيقياتي و ديني حسينيه ارشاد از آرزوهاي اين اندیشمند بود كه نياز به فضاي گستردهاي دارد و تلاش شده به وصيتهاي اين نويسنده جامعه عمل بپوشانيم.
وي با بيان اينكه فضاي كنوني كتابخانه عمومي حسينيه ارشاد هزار و 700 متر مربع است، اظهار كرد: احداث ساختمان جديد حسينیه ارشاد از سال 86 آغاز شد و قرار بود با الحاق زمين پشتي اين حسينيه، اين مكان داراي چهار طبقه مستقل كتابخانهاي در يك ساختمان هفت طبقه شود و تا سال 89 ساخت آن به پايان برسد اما هنوز به سرانجام نرسيده است.
رييس كتابخانه عمومي حسينيه ارشاد با اشاره به اينكه ساختمان جديد به دليل مشكل مالي هنوز به بهرهبرداري نرسيده، اظهار كرد: بنابر وصيت دكتر شريعتي يك مركز اسناد ديداري - شنيداري در كتابخانه راهاندازي شد و كتابخانه ديجيتال حسينيه ارشاد با نام وي در دوم آذرماه سال 1390 به بهرهبرداری رسید و در مرحله نخست، كليه منابع دكتر شريعتي در آن قرار گرفت.
خراسانچي درباره دليل انتخاب و پيشنهاد ايجاد كتابخانه از سوي شريعتي در حسينيه ارشاد تهران گفت: حسينیه ارشاد به دليل داشتن پايگاه مذهبي، اسلامي و شيعي محل سخنرانيهاي شريعتي بود كه وي تاكيد داشت جوانان با ايجاد يك پايگاه فرهنگي و اطلاعاتي مانند كتابخانه از اين فضا بهرهمند شوند.
وي درباره آثار شريعتي در كتابخانه حسينیه ارشاد، لزوم ايجاد بخش كتابشناسي آثار وي و ارتباط با خانواده اين نويسنده عنوان كرد: تمام آثار تاليفي از دكتر شريعتي و درباره وي در بخش مرجع كتابخانه حسينیه ارشاد موجود است و همچنين بيش از 500 عنوان از انواع منابع چون كتاب، كتاب گويا، مقاله، صوت و عكس در بخش ديجيتال كتابخانه، موجود است.
خراسانچي درباره ارتباط كتابخانه حسينیه ارشاد با خانواده دكتر شريعتي بعد از فوت وي عنوان كرد: ارتباط با خانواده دكتر چون همسر دكتر و احسان شريعتي( پسر وي) و به ويژه سوسن شريعتي(دختر وي) ادامه دارد.
رييس اداره كتابخانه عمومي حسينيه ارشاد درباره اهداي آثار و كتاب بعد از فوت دكتر شريعتي از سوي خانواده وي عنوان كرد: مورد شاخصي براي اهدا به دليل گذشت زمان و تعدد آن به ياد ندارم اما لوح فشرده «كاريز» كه از سوي خانواده اين نويسنده آماده شد و دربرگيرنده كليه منبع مكتوب و سخنرانيهاي دكتر بود، در تالار كتابخانه رونمايي و يك نسخه هم يه كتابخانه اهدا شد.
وي با بيان اينكه دكتر شريعتي در كتاب «مخاطبهاي آشنا» بر ايجاد يك كتابخانه و مركز اطلاعات، آمار و اسناد رسمي تاكيد ميكند، عنوان كرد: همچنين دكتر ناصر ميناچي، رييس هيات مديره حسينیه ارشاد در كتاب «تاريخچه حسينیه ارشاد» به تاسيس اين كتابخانه به عنوان وصيت دكتر شريعتي اشاره ميكند.
خراسانچي همچنين از ايجاد نسخه انگليسي سايت كتابخانه حسينیه ارشاد خبر داد و اظهار كرد: راهاندازي كتابخانه ديجيتال ويژه كودك، ايجاد شبكه اجتماعي به شكل كنترل شده و افزايش كاربري فضاي مجازي و كتابخانه دو براي ارتباط ميان كاربر و كتابدار و مديريت آن از ديگر برنامههاي اين كتابخانه است كه چشمانداز يكساله محسوب ميشود.
سهشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۴
نظر شما