جمعه ۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۰
«تاریخ فرهنگی یزد» در روزگار صفویه کتاب شد

«تاریخ فرهنگی یزد» به‌قلم محمدرضا ابوئی‌مهریزی منتشر شد. این کتاب علاوه بر شرح تاریخ و جغرافیای یزد در دوره صفوی، به پنج ادیب این منطقه در دو دوره شاه عباس دوم و شاه سلیمان صفوی پرداخته است.-

محمدرضا ابوئی‌مهریزی درباره این کتاب به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: کتاب «تاریخ فرهنگی یزد (در روزگار شاه عباس ثانی و شاه سلیمان صفوی)» به جریان‌های فرهنگی و ادبی ولایت یزد در نیمه دوم قرن یازدهم هجری قمری می‌پردازد که در آثارشان به تذکره‌نویسی و تاریخ‌نگاری محلی همت گماشته‌اند.

این پژوهشگر افزود: کتاب در سه بخش «زمینه‌های تاریخی یزد در عصر صفوی»، «جغرافیای تاریخی یزد در عصر صفوی» و «ادیبان یزد در عصر صفوی» مسایل سال‌های 1050 تا 1100 هجری قمری (حکومت دو شاه صفوی، شاه عباس دوم و شاه سلیمان صفوی) را بررسی می‌کند. در این دوره با افزایش ثبات و امنیت، بازار علم، فرهنگ و هنر رونق می‌گیرد و نویسندگان، ادبیان، شاعران و فیلسوفان بسیاری پرورش می‌یابند.

نویسنده کتاب «مختصر مفید» به پیشینه تاریخی یزد اشاره کرد و گفت: در این دوره به‌دلیل رونق راه‌های آبی و دریانوردی، شهر یزد از رونق اقتصادی کمتری نسبت به گذشته که جاده ابریشم اهمیت داشت، برخوردار بود. با این‌حال ادبیان بسیاری در این دوره 50 ساله زندگی می‌کردند.

ابوئی‌مهریزی ادامه داد: کتاب در بخش سوم به پنج ادیب یزدی با نام‌های «مولانا محمدمفید مستوفی بافقی» (تاریخ‌نگار و تذکره‌نویس محلی)، «مولانا فوق‌الدین احمد یزدی(فوقی یزدی)» (شاعر و طنزپرداز)، «مولانا محمدامین وقاری یزدی» (ادیب، شاعر و خوشنویس)، «خواجه محمدصفی یزدی» (شاعر و ادیب) و «محمدمظفر یزدی» (خوشنویس، نقاش، کاتب و تاریخ‌نگار) پرداخته است که هر کدام به‌گونه‌ای در کتاب‌ها و آثارشان به تاریخ این منطقه اشاره کرده‌اند.

محمدرضا ابوئی‌مهریزی، متولد 1349 و دارای دکترای تاریخ ایران دوره اسلامی است. وی همچنین پژوهشگر، مولف و مدرس دانشگاه است و از کتاب‌های ابوئی‌مهریزی می‌توان به «مختصرِ مفید»، «سادات نعمت‌اللهی یزد در عصر صفوی» و «منشآت شرف‌الدین علی یزدی» (با همکاری زنده‌یاد ایرج افشار) اشاره کرد.

کتاب «تاریخ فرهنگی یزد (در روزگار شاه عباس ثانی و شاه سلیمان صفوی)» در 431 صفحه، شمارگان 700 نسخه و بهای 9 هزار تومان از سوی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها