نویسنده کتاب «راهبردهای توسعه پایدار روستایی» عنوان کرد
استفاده از پتانسیل دامنههای سبلان برای جذب گردشگر
نویسنده کتاب «راهبردهای توسعه پایدار روستایی» گفت: در این نوشتار به ارایه راهکار و پیشنهادهایی برای استفاده از پتانسیل موجود در مناطقی مانند دامنههای سبلان با هدف جذب گردشگر و هزینههای بهینه پرداختهام.-
وی ادامه داد: روستای «موییل» از یک طرف به دلیل نزدیکی به قله سبلان از انرژی آفتابی و آبی غنی بهره میبرد که در تولید برق خودکفا شده است و از سوی دیگر، این منطقه به ماگماهای درون زمین نزدیک و از آبهای گرم معدنی فروانی برخوردار است. متاسفانه برای رشد و توسعه پایدار این روستا کمتر به موقعیت خاص این منطقه توجه شده است.
استاد دانشگاه مشکینشهر با بیان اینکه شرایط ویژه سبلان سبب شده تا تنها نیروگاه زمین گرمایی ایران در دامنههای این قله تاسیس شود، گفت: در کتاب «راهبردهای توسعه پایدار روستایی» به جنبههای اقتصادی، محیطی و تولید انرژی مناطق مستعد پرداختهام. جنبه اقتصادی توسعه پایدار روستایی به این معناست که با صرف هزینههای بهینه بهترین و بیشترین سود را از محیط ببریم. جنبه محیطی توسعه پایدار روستایی نیز به معنای استفاده از محیط و ارزشهای طبیعی با حفظ و حراست از آن بدون دخالت عناصر خارجی است.
وی افزود: روستاهای خودکفا مانند روستای «موییل» میتوانند بدون عناصر خارجی انرژی تولید کنند، مانند بهرهوری از انرژی خورشیدی برای تولید برق. همچنین این روستا قابلیت رونق صنایع وابسته مانند «تولید گیاهان و میوههای گلخانهای»، «پرورش ماهیهای آب گرم» و «بیوماست» را دارد. فضولات حیوانی و بقایای گیاهان در شرایط تحت فشار انرژی تولید میکنند، فرآیند اینگونه تولید انرژی به صنعت بیوماست موسوم است.
انواری در پاسخ به این سوال که «چرا تحقیقات خود را فقط در حوزه قله سبلان انجام دادهاید و به دیگر نقاط ایران نپرداختهاید؟» گفت: من در نزدیکی سبلان متولد شدم، رشد کردم و از نزدیک شرایط، جاذبهها، پتانسیلها و نیازهای منطقه را درک کردم. بنابراین، به بیان کمبودها و انرژیهای بالقوه این منطقه بکر در قالب یک کتاب پرداختم. همچنین تاکنون تحقیق و پروژهشی در قالب کتاب با این موضوع در حوزه سبلان شکل نگرفته بود.
نویسنده کتاب «راهبردهای توسعه پایدار روستایی» درباره کتاب دیگرش اظهار کرد: اکنون در حال تحصیل در مقطع دکترای رشته معماریام و درصددم تا کتابی را با موضوع «معماری معاصر ایران» به رشته تحریر درآورم.
نخستین چاپ کتاب «راهبردهای توسعه پایدار روستایی» با شمارگان یک هزار نسخه، 150 صفحه و به بهای یکصد هزار ريال از سوی نشر «محقق اردبیلی» روانه بازار کتاب خواهد شد.
نخستین چاپ کتاب «راهبردهای توسعه پایدار روستایی» با شمارگان یک هزار نسخه، 150 صفحه و به بهای یکصد هزار ريال از سوی نشر «محقق اردبیلی» روانه بازار کتاب خواهد شد.
نظر شما