چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۳
وطن‌خواه: به‌جاي تزريق پول به ورزش، فرهنگ تزريق شود

بيوك وطن‌خواه، بازیکن سال‌هاي دور فوتبال و مربی اسبق پرسپولیس معتقد است براي ترقي ورزش كشور علاوه بر مسايل مادي بايد به ارتقاي فرهنگي ورزشكاران به ويژه ترويج مطالعه اقدام شود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اين ورزشكار پيشكسوت عنوان كرد: ما به ارزش قشر ورزشکار کاملاً واقف شده‌ایم، ولی براي حمايت از آن‌ها راهکار درستی انتخاب نكرده‌ايم. مسوولان برای اهميت دادن به جامعه ورزش فقط پول به آن تزریق می‌کنند در حالي كه نبايد از توجه به فرهنگ، به ويژه مطالعه و گسترش آن ميان اهالي ورزش غافل بود.
 
وطن‌خواه كه اكنون در هفتمین دهه از عمر خود به‌سر مي‌برد و اين روزها را بیشتر به مطالعه و آموزش‌هاي خاص به ورزشکاران صرف مي‌كند، گفت: مهم‌ترين مساله‌اي كه بايد در زمينه فرهنگي ورزشكاران به آن اشاره كنم اين است كه متاسفانه براي كتابخوان كردن ورزشكاران فرهنگسازي نشده است آن‌چنان كه شخصاً‌ کمتر ورزشکاری را مي‌بينم که در اوج دوران حرفه‌اي‌اش، درباره فرهنگ و ادبیات صاحب نظر باشد و تنها برخي از آنان پس از پایان دوران قهرمانی خود به رشته‌های تحصیلی در دانشگاه‌ها روي مي‌آورند. 

وي ادامه داد: خوشبختانه در نتیجه تحصيلات آكادميك، فرهنگ ورزشکاران بازنشسته نسبت به گذشته از نظر معلومات افزايش يافته است، ولی باز هم از نظر مطالعاتی کمبودهایی احساس می‌شود چرا كه كتاب و مطالعه در اوج فعاليت ورزشي بيشتر به كار مي‌آيد همان‌طور كه در ضرب‌المثل‌ها آمده است «روزی دندان بود و نان نبود و حالا که نان هست، دندان نیست.» 

وطن‌خواه تاكيد كرد: باید مربیان و روسای فدراسیون‌ها به کمک استادان دیگر این نقص را برطرف كنند تا شاهد بالندگی جامعه ورزش باشیم. 

وي افزود: از اين كه امروزه مي‌بينم ملی‌پوشان قديمي در مصاحبه‌های تلویزیونی و یا در مواجهه بامطبوعات بسیار متحرمانه و باشخصيت سخن مي‌گويند بسيار خوشحال مي‌شوم و مطمئنم كه اين که امر نشأت گرفته از فضای حاکم بر منطق مطالعاتی آنان است. اگر خواهان رشد فرهنگی در جامعه ورزشي هستیم، باید روی این مسأله مانور بدهيم زیرا معتقدم هر قدر به ورزش اهميت بدهيم، باز هم کم است؛ چرا كه قشر ورزشكاران مناسب‌ترین پادزهر برای ناهنجاری‌های جامعه محسوب می‌شوند.

بیوک وطن‌خواه متولد 1321 در تبريز، از فوتبالیست‌هایی است که هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربی كارنامه درخشاني از خود به جاي گذاشته است. وي سال‌هاست از دنیای مسوولیت‌پذیری دور شده و بیشتر نقش مشاور را در ورزش ما ایفاء مي‌كند. 

وطن‌خواه از فوتباليست‌هايي بود كه در دهه چهل همراه با پنج بازیکن شاخص تيم «شاهین» به دليل اعتراضات باشگاه‌شان نسبت به عملکرد فدراسیون فوتبال از حضور در بازی‌های المپیک 1964 توكيو محروم شدند. وي در کنار مرحوم حمید شیرزادگان، مرحوم مهراب شاهرخی، مرحوم حمید برمكی، همایون بهزادی و حمید جاسمیان اجازه حضور در این بازی‌ها را نيافتند و همين امر موجب شد مرحوم محمد رنجبر، کاپیتان تیم ملی ایران نیز به حمایت از اين بازیکنان قید حضور در بازی‌های المپیک را بزند و ترجیح دهد کنار بازیکنانی که برای صعود تیم ایران به بازی‌های المپیک زحمات زیادی متحمل شده بودند در ایران بماند و نظاره‌گر بازی‌های بازیکنان منتخب فدراسیون فوتبال باشد. 

وطن‌خواه از اين محرومیت به عنوان تلخ‌ترین خاطره‌اش از دوران‌ فوتبال حرفه‌اي‌اش‌ یاد می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها