کتاب «برنامهریزی راهبردی توسعه گردشگری» نوشته سعید داغستانی به زودی منتشر میشود. همچنین کتاب «برنامهریزی توسعه جهانگردی» اثر «ادوارد اینسکیپ» نیز در دست ترجمه است.-
این مدرس دانشگاه افزود: در بحث برنامهریزی توسعه گردشگری سه دیدگاه یا پارادایم فکری وجود دارد، خردگرایی در برنامهریزی توسعه که از سال1920 تا 1960 میلادی دنبال میشد. نگرش سیستمی نیز برنامهای بهشمار میرود که در دوره 20 ساله بین 1960 تا 1980 استقبال زیادی از آن صورت گرفت. دیدگاه سوم، نگرشهای مشارکتی یا دموکراتیک است که از 1980 تاکنون پیگیری میشود. کتاب «برنامهریزی توسعه جهانگردی» در راستای خردگرایی در برنامهریزی ترجمه شده است و دیدی جامعنگر به مساله برنامهریزی گردشگری دارد.
داغستانی افزود: سه دیدگاه گفته شده از بین نمیروند و گاه بهصورت همزمان اجرا میشوند. در بسیاری از نقاط جهان بهویژه در کشورهای جهان سوم طرحهای جامع توسعه گردشگری در حال تدویناند.
وی به کتابی که در دست تالیف دارد اشاره کرد و افزود: کتاب «برنامهریزی راهبردی توسعه گردشگری» به موج دوم دیدگاهها (نگرش سیستمی) پرداخته و این مساله را مطرح میکند که راه میانبری برای توسعه وجود ندارد و امری زمانبر، فرایندمحور و ادامهدار است.
این مترجم درباره دیگر کتابش که بهتازگی منتشر شده است، گفت: کتاب «جاذبههای گردشگری (مفاهيم، مديريت و برنامهريزی)» در چهار فصل با عنوانهای «مفاهیم و نظریهها»، «مديريت جاذبههای گردشگری»، «نحوه برنامهریزی و اجرا در جاذبههای گردشگری» و «نمونههای موردی در سه سطح ملی (ایران)، استانی (اصفهان) و شهرستان (نیشابور)» است و تلاش کرده تا با نگاهی علمی و همهجانبه به جاذبههای گردشگری و نظریههایی که در این رابطه وجود دارد، بپردازد.
سعید داغستانی، متولد 1359 و دانشآموخته نخستین دوره کارشناسی ارشد مديريت جهانگردی از دانشگاه علامه طباطبايی است و هماکنون به تدریس در دانشگاههای دیگر مشغول است.
نظر شما