رزمجويي، شاعر در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار کرد: كارشناسان ادبي شعر انقلاب را در سه بازه زماني تعريف ميكنند. نخست اشعاري كه بين سالهای 1341 تا 1357سروده شدند. دوم اشعاري كه در بازه زماني 1357 تا كنون قرار دارند و سومین بازه تمام اشعار سروده شده از سال 1342 تا به امروز را در بر ميگيرد.
وي درباره تعريف خود از شعر انقلاب گفت: بنده از نسل سوم انقلابم و به نسبت تجربهاي كه دارم اشعار سروده شده از سال 1357 تاكنون را در چارچوب شعر انقلاب قرار ميدهم. معتقدم که شعر انقلاب، متعهد و حاصل انديشه و آرایي است كه از سال 1342 ريشه ميگيرد.
رزمجويي در پاسخ به اين سوال كه «در سرودن اشعار انقلابي چه معيارهايی را مورد توجه قرار ميدهد؟» اظهار كرد: شعر انقلاب روايتي از مسايل اجتماعي و سياسي با توجه به وجه ديني را در بر ميگيرد و به همين دليل توجه به مسايل روز محور بيشتر اشعارم قرار ميگيرد.
مجموعه شعر «اعترافات يك عكاس» سرودههای اين شاعر بين سالهاي 1385 تا 1390 را در بر دارد. او درباره چرايي روي آوردن به سرودن اشعار انقلابي افزود: علاقه شخصيام باعث شد تا به سرودن اشعار انقلابي كه در بطن خود به دفاعمقدس هم اشاره دارد روي بياورم به همين دليل نزديك به 35 درصد اشعار در اين مجموعه به موضوع دفاعمقدس اختصاص دارد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه «تا چه ميزان براي سرودن اشعارش به سراغ مكتوبات به ويژه كتابهاي تاريخ معاصر ايران رفته است؟» گفت: مطالعه شاعر و تكيهاش بر تاريخ براي سرودن اشعار انقلابي مساله مهمي است اما نكتهاي كه بايد به آن توجه كرد كاستيهای كتابهاي منتشر شده با موضوع ادبيات انقلاب است. در سالهای اخير اقداماتي انجام شده و كتابهايي با موضوع خاطره و داستان از انقلاب اسلامی ايران منتشر ميشود ولي اين تعداد كافي نيست.
رزمجويي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه «چقدر از سرودههاي شاعران انقلابي براي اشعارش الهام ميگيرد؟» افزود: ادبيات انقلاب شاعران بزرگي همچون مصطفي محدثيخراساني، عليمعلم دامغاني و يوسفعلي ميرشكاك را دارد و آنها اشعار بسیاری با موضوع انقلاب اسلامي سرودهاند، اما مشكل این است كه اين اشعار در يك كتاب گنجانده نشدهاند. به همين دليل شاعر جوان بايد تمامي اين اشعار را مطالعه كند تا به اشعاري با موضوع انقلاب دست يابد و از آنها بهره بگيرد.
وي درباره دومين جشنواره سراسری شعر انقلاب که اختتامیه آن اخیرا برگزار شد، گفت: پويايي هر برنامه و مقولهاي در پژوهش نهفته است. اضافه شدن بخش پژوهش يكي از نكات بارز در دومين دوره برگزاري اين جشنواره بود. اهميت و ضرورت توجه به مباحث پژوهشي شعر انقلاب بارها در جمع شاعران مطرح شده است زيرا پژوهشهاي كاربردي منبع مهمي براي خلق آثار قوي در شعر و داستان است و ميتواند به پويايي ادبيات انقلاب كمك كند.
رزمجويي كه چكيده مقالات دومين جشنواره شعر انقلاب را مطالعه كرده است، افزود: چكيدهها پر از ايده بود و نشان میداد ادبيات انقلاب به تحقيق و پژوهش كاربردي و دستهبندي موضوعها نياز دارد. متوليان امور فرهنگي ميتوانند پژوهشهاي اين مقولهها را به شاعران اين حوزه سفارش دهند. الگوي اين كار هم آماده است زيرا دکتر محمدرضا سنگري، دستهبندي موضوعي را در اين باره ارايه داده و ميتوان با استفاده از آن و كارشناسيهاي لازم آثار قوي توليد كرد و اين نوع كتابها را مرجع رشتههاي جديد دانشگاهي با موضوع ادبيات و شعر انقلاب، مقاومت و دفاعمقدس قرار داد.
شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۲
نظر شما