چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۰
اسماعیلی: باید با همفکری متولیان صنعت چاپ مشکلات را حل کنیم

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (20 دی‌ماه) در بازدید از چاپخانه رایان گفت: شورای سیاستگذاری صنعت چاپ متولی اصلی این صنعت به شمار می‌رود که باید با همفکری و هم‌اندیشی یکدیگر مشکلات صنعت چاپ را برطرف سازیم.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علی اسماعیلی ابتدا از بخش‌های گوناگون چاپخانه رایان دیدن کرد و به همراهی اعضای شورای سیاستگذاری صنعت چاپ از جمله مهندس احمد علمشاهی مدیر کل جدید دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست صمیمی با مدیرعامل چاپخانه رایان گفت: از سیاست‌‌های کلی وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی این است که از نزدیک با مسوولان چاپخانه‌ها دیدار و مشکلات این صنعت را بررسی کند و سپس دست به تصمیم‌گیری بزند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد هدف از این دیدارهای رو در رو را تبیین نقشه راه صنعت چاپ دانست و گفت: امیدواریم دیدار از چاپخانه‌های مختلف و مسوولان آن‌ها با هدف رفع مشکلات صنعت چاپ استمرار داشته باشد.

اسماعیلی در ادامه سخنانش افزود: ما باید خودمان را در دنیا محکم و توانمند نشان دهیم. یک سلسله مشکلات داخلی در صنعت چاپ به وجود آمده که کارشناسان و دست‌اندرکاران این صنعت باید با ارایه راهکار به حل آن‌ها اقدام کنند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: ما از دست‌اندرکاران صنعت چاپ می‌خواهیم  مشکلات این صنعت و راهکارهای حل آن‌ها را به صورت مکتوب به مسوولان مربوطه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارایه دهند. این وزارتخانه تمام تلاش خود را برای تعامل بیشتر با دست‌اندرکاران صنعت چاپ با هدف اتخاذ تصمیم‌گیری به کار خواهد گرفت.

وی با بیان این‌که دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی صنعت چاپند، گفت: دولت وظیفه دارد در پرتو امنیت و آرامش تصمیمات کارساز برای پیشرفت صنعت چاپ اتخاذ کند. همچنین دولت باید معیشت مردم را از طریق تولید فراهم کند. این تولید که صنعت چاپ بخش عظیمی از آن را برعهده دارد زمینه‌های اشتغال‌زایی و توسعه همه جانبه کشور را فراهم می‌کند.

اسماعیلی با اشاره به جلسه‌ای که هفته گذشته اعضای شورای سیاستگذاری صنعت چاپ با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار کرد، گفت: مجموعه اقدام‌هایی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‌شود برای حل مشکلات صنعت چاپ راهگشا هستند. پیش از این یوسف افراش با عنوان مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پیشرفت صنعت چاپ زحماتی بسیاری را کشیده‌اند با انتصاب احمد علمشاهی به عنوان مدیرکل جدید امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری برای حل مشکلات صنعت چاپ همچون گذشته ادامه خواهد داشت.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: مشکلات موجود در حوزه صنعت چاپ مقطعی‌اند. نظام جمهوری اسلامی ایران همواره با این مشکلات مواجه بوده اما توانسته با سربلندی این مشکلات را پشت سر بگذارد.

در ادامه این مراسم محسن سجادی‌نیا، مدیرعامل چاپخانه رایان ضمن خیر مقدم به علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای همراه گزارشی از مجموعه خدمات این چاپخانه و فعالیت‌هایی که تاکنون در آن انجام شده، برنامه‌های آینده این چاپخانه را ارایه کرد.

وی ضمن تشکر از دست‌اندرکاران صنعت چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مشکلی که ما در صنعت چاپ با آن مواجهیم این است که متولی خود را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی‌شناسیم. همچنین بهای بالای مواد اولیه صنعت چاپ از دیگر مشکلات این صنعت به شمار می‌روند.

سجادی‌نیا در ادامه سخنانش گفت: با تمام مشکلات موجود در حوزه صنعت چاپ می‌کوشیم این صنعت تعطیل نشود اما از مسوولان صنعت چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهیم که یک سلسله قوانین دست و پا گیر در صنعت چاپ را تعدیل یا حذف کنند تا بتوان به پیشرفت‌های روزافزون در این صنعت دست یافت.

مدیرعامل چاپخانه‌ رایان در پایان گفت: امیدوارم با تدابیری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌اندیشد زمینه‌های رفع مشکلات صنعت چاپ فراهم شود و به زودی شاهد توسعه اشتغال‌زایی در کشور باشیم.

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس از بخش‌های مختلف چاپخانه پرنیان بازدید کرد در این بازدید اکبر بیاضیان یکی از مدیران چاپخانه پرنیان مشکلات موجود در صنعت چاپ به ویژه چاپخانه پرنیان را مطرح کرد و گفت: از مسوولان صنعت چاپ در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی می‌خواهم تا با دست‌اندرکاران صنعت چاپ در انواع چاپخانه‌ها همکاری و همراهی بیشتری داشته باشند. تقاضامندم برای رفع مشکلات صنعت چاپ حمایت‌های همه‌جانبه خود را از ما دریغ نکنند.

وی عنوان کرد: قیمت‌های سرسام‌آور مواد اولیه صنعت چاپ زمینه‌های رقابت ناسالم در بازار صنعت چاپ را فراهم کرده است. در چنین شرایطی نمی‌توانیم به فکر ابتکار و نوآوری در صنعت چاپ باشیم.

بیاضیان در پایان سخنانش گفت: مشکلات صنعت چاپ بسیار زیادند. متأسفانه این مشکلات زمینه‌های ابطال سرمایه‌گذاری کلان چاپخانه‌داران را فراهم کرده است. بنابراین انتظار داریم با هدف جلوگیری از پیشرفت این مشکلات تمهیدات لازم از سوی مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اندیشیده شود.

شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران چاپخانه‌ بعدی بود که علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بخش‌های مختلف آن دیدن کرد. سپس در نشست دوستانه با رضا منصوری، مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران شرکت کرد.

در ابتدای این مراسم کلیپی از تاریخچه شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران پخش شد. منصوری در ادامه این نشست ضمن تشکر از متولیان برگزاری مسابقات تخصصی صنعت چاپ گفت: نقشی که چاپ امنیتی در روند برنامه‌های دولت از جمله فعالیت‌های سیاسی و نظامی دارد، امکان‌ناپذیر است. شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران توانسته است زمینه‌های استفاده از چاپ امنیتی را فراهم کند.

وی عنوان کرد: تاکنون به صنعت چاپ از سوی مسوولان اهميت کمی داده شده است اما امیدوارم اکنون تبیین نقش مهم صنعت چاپ در توسعه همه‌جانبه کشور بیش از پیش به این صنعت ارزش داده شود و مشکلات پیش روی آن به زودی حل شوند.

مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران عنوان کرد: اتحادیه چاپخانه‌داران ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه یوسف افراش، مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این برای پیشرفت صنعت چاپ زحمات بسیاری را متقبل شده‌اند. امیدوارم با انتصاب احمد علمشاهی به عنوان مدیرکل جدید دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد کمک‌های بیش از پیش در صنعت چاپ باشیم.

در ادامه این نشست توسط کارشناس کنترل کیفیت شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران گزارش مختصری از توانمندی‌ها و تکنولوژی‌های این شرکت ارایه شد. 

سرپرست معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در این نشست اظهار کرد: صنعت چاپ نیاز به یک تحول جدی دارد. این صنعت در بسیاری از کشورهای دنیا در رده صنایع اول یا دوم قرار گرفته است. همه صنایع وابسته به صنعت چاپ هستند لازم است تا این صنعت با تحول جدی مواجه و اهمیت آن بر همه دستگاه‌های دولت نشان داده شود.

اسماعیلی با بیان این‌که اکنون در صنعت چاپ حدود 26 هزار نفر فعالیت می‌کنند باید شرایطی فراهم شود تا مسوولان مربوطه نسبت به حل مشکلات صنعت چاپ اقدام کنند که این مسبب تلاش همگانی است.

وی با بیان این‌که صنعت چاپ پا به 200 سالگی گذاشته است اما همچون کودک نوپایی است که باید به آن پر و بال داده شود، اظهار کرد: اکنون فضا در جامعه فراهم است و باید با بسیج همگانی دستگاه‌های مختلف مشکلات صنعت چاپ مرتفع شود.

اسماعیلی در پایان سخنانش گفت: چاپ و چاپخانه‌ها یک سرمایه ملی محسوب می‌شوند برای حفظ این سرمایه ملی باید از تمام ظرفیت‌های کشور استفاده کنیم تا روز به روز شاهد ارتقای جایگاه صنعت چاپ در کشور باشیم.

رضا منصوری، مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران به پاس زحمات یوسف افراش، مدیرکل سابق دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک مصحف قرآن به وی هدیه کرد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه اعضای شورای سیاستگذاری صنعت چاپ پس از اقامه نماز و صرف ناهار اکنون در نشستی دوستانه با رضا منصوری، مدیرعامل شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران به بررسی مسایل و مشکلات صنعت چاپ مي‌پردازند. در این نشست اعضای شرکت‌کننده راهکارهایی را برای رفع مشکلات صنعت چاپ ارایه خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها