معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
انقلاب اسلامی باعث تعالی نویسندگان در حوزههای شعر و داستان شد
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران در آیین رونمایی از آثار مربوط به شهید مصطفی احمدی روشن گفت: در اینکه انقلاب اسلامی باعث تعالی نویسندگان در حوزههای شعر و داستان شده، تردیدی نیست. همچنین تعداد زیاد آثاری که بعد از انقلاب نوشته شده، دلیل تاثیر انقلاب در مضامین شعر و داستان بوده است.-
محسن پرویز در این مراسم، ادبیات انقلابی را از اتفاقاتی دانست که در سالهای گذشته در کشور ما رواج یافته و نمونه آن، کتابهایی درباره زندگینامه و داستان افرادی است که در جمهوری اسلامی تلاش کردند ولی اکنون در میان ما نیستند و این کتابها به شکلی زیبا و هنری نوشته شدهاند.
پرویز ادامه داد: پیش از این، ما با ادبیات داستانی و رمان آشنا بودیم و بحث خاطرات نیز محفوظ بود، اما بحث زندگینامههای داستانی و بیان زندگی بزرگان، اتفاق جدیدی است که در سالهای اخیر رونق یافته است. بیان موضوع واحد از زبانها و دیدگاههای مختلف، محوریت نوع جدید ادبی را تشکیل میدهد که در این حوزه آثار بسیار خوبی خلق شده است و نمونه موفق این گونه کارها در انتشارات روایت فتح به چاپ رسیده است.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به رشد شعر و به خصوص داستان و خاطره نویسی در دوره بعد از انقلاب اسلامی، اظهار داشت: در اینکه انقلاب اسلامی باعث تعالی نویسندگان در حوزه های شعر و داستان شده، تردیدی نیست. همچنین تعداد زیاد آثاری که بعد از انقلاب نوشته شده، دلیل تاثیر انقلاب در مضامین شعر و داستان بوده است.
وی سپس با اشاره به انقلاب اسلامی و ایجاد تحول در حجم آثار و مضامین شعر و داستان، اظهار کرد: در سالهای پس از انقلاب، به دلیل آغاز جنگ تحمیلی هشت ساله در یک برهه زمانی طولانی به خاطر سایه سنگین دفاع مقدس بر سایر رخدادها، نویسندگان و شاعران به جای اینکه به حوزه انقلاب اسلامی نیز بپردازند، مشغول نوشتن در حوزه دفاع مقدس بودند و از نظر حجم آثار در حوزه انقلاب، هنوز به آن جایگاهی که میخواهیم، نرسیدهایم.
پرویز اضافه کرد: بازخوانی خاطرات گذشته از دیگر موضوعات ادبی جدید در کشور است. کتابی مانند «دا» که نقش زنان در جبهه را بیان میکند و یا کتابهای دیگری که به نقش آزادگان پرداختهاند از دیگر تالیفات در این بخشاند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: به دلیل فاصله زمانی بین نقل وقایع و بازآفرینی وقایع، برخی مسایل ممکن است فراموش شوند، اما درباره شهید مصطفی احمدی روشن، خیلی زود و قبل از آنکه به فراموشی سپرده شود، با همت نویسندگان، آثاری به چاپ رسید.
در آیین رونمایی از آثار مربوط به شهید مصظفی احمدی روشن با عنوانهای «من، مادر مصطفی» نوشته رحیم مخدومی، «آقا مصطفی» نوشته احسان ترابی و مهدی نوری، «یادگاران» نوشته مرتضی قاضی، از بولتن «شلیک به دانش» نوشته سید محمد امین آبادی که به بررسی مبانی نظری و چرایی ترورهای صورت گرفته علیه دانشمندان هسته ای جمهوری اسلامی ایران و واکاوی و ارایه سند درباره ترور پنج نخبه هستهای کشور میپردازد، رونمایی و از نویسندگان و پدیدآورندگان کتابهای رونمایی شده با حضور پدر و مادر شهید احمدی روشن تجلیل شد. این آیین عصر روز گذشته (16 دیماه) در مجتمع فرهنگی شیخ صدوق برگزار شد.
مصطفی احمدی روشن 17 شهریور 1358 متولد و سال 1381 در رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف فارغالتحصیل شد. وی که معاون بازرگانی سایت هستهای نطنز بود، 21 دی ماه 1390 بر اثر انفجار یک بمب مغناطیسی به دست عوامل استکبار جهانی به شهادت رسید.
نظر شما