به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین افتتاحیه شانزدهمین جشنواره قصهگویی منطقهای با حضور رضا موزونی، مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمانشاه، حجتالاسلام محمد آفتابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه، جمعی از مدیران استانی و 38 قصهگو از استانهای خراسان جنوبی، مازندران، قزوین، قم، آذربایجان شرقی، چهار محال و بختیاری، خوزستان و کرمانشاه صبح امروز (17 دی) در استان کرمانشاه برگزار شد.
موزونی در ابتدای این مراسم با اشاره به اهمیت قصه و قصهگویی گفت: هنر قصهگویی امری فطری است و از آنجا که کودکان به فطرت خود نزدیکترند، تاثیرگذاری آن روی کودکان نیز بیشتر است.
وی ادامه داد: کانون با برگزاری جشنوارههای قصهگویی تلاش دارد علاوه بر ترویج هنر قصهگویی تکنیکهای آن را نیز آموزش دهد.
وی با بیان اینکه قصه، آموزش مقابله با مشکلات برای کودکان است، اظهار کرد: این آموزش در قصهگویی به صورت غیرمستقیم انجام میشود و همین امر بر تاثیرگذاری آن میافزاید.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمانشاه به تشریح دلایل میزبانی استان کرمانشاه برای این جشنواره پرداخت و گفت: این استان دارای پیشینه تاریخی در عرصه قصهگویی است و بسیاری از قصههای دوران دفاع مقدس نیز در این منطقه شکل گرفته است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه استان کرمانشاه تنوع گویشی بسیاری دارد قصههای زیادی به صورت سینه به سینه در این استان نقل شده است.
این مقام مسوول یادآور شد: کرمانشاه همچنین در جشنوارههای پیشین در 15 دوره همواره مقامهای برتر را به خود اختصاص داده و در واقع ظرفیت های غنی فرهنگی در قصههای کرمانشاهی وجود دارد.
وی تاکید کرد: این دلایل موجب شد تا استان کرمانشاه به عنوان میزبان این دوره از جشنواره انتخاب شود.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمانشاه، با اشاره به حضور قصهگویان کرمانشاهی در این جشنواره اضافه کرد: 6 قصهگو کرمانشاهی نیز در این جشنواره حضور دارند و در مجموعه 38 قصهگو در این جشنواره شرکت کردند که 9 نفر به مرحله نهایی راه خواهند یافت.
این مقام مسوول درباره مکتوب کردن قصههای این جشنواره نیز اظهار کرد: کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان استان تهران این برنامه را در دست اجرا دارد و همچنین در قالب طرح «سیمرغ» قصههای ایرانی را به چاپ میرساند.
وی با بیان این که این جشنواره در سه بخش استانی، منطقهای و کشوری برگزار شده، عنوان کرد: بخش منطقهای این جشنواره پس از معرفی برترینها در بخش استانی با حضور قصهگویانی از استانهای کرمانشاه، مازندران، چهارمحال و بختیاری، قزوین، خراسان جنوبی، قم و آذربایجان شرقی در کرمانشاه برگزار شده و به مدت دو روز در کرمانشاه ادامه دارد.
وی یادآور شد: پیش از این بخش استانی این جشنواره نیز برگزار شده و نفرات برتر آن از استانها به بخش منطقهای راه یافتند. 9 نفر برتر این بخش به بخش کشوری که اواخر بهمن ماه در تبریز و استان آذربایجان شرقی برگزار میشوند خواهند رفت و به قصهگویی میپردازند.
موزونی در ادامه با اشاره به برگزاری مراسم اختتامیه در سهشنبه (19دی ماه) گفت: استاد میرجلالالدین کزازی در روز اختتامیه میهمان ویژه این جشنواره است.
حجتالاسلام آفتابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه نیز در این مراسم گفت: هر موضوعی که با زبان هنر بیان شود ماندگارتر است و قصهگویی نیز از این امر مستثنی نیست.
آفتابی با اشاره به انواع قصهها عنوان کرد: سه عامل موضوع و داستان قصه، قصهگو و مخاطب قصه عناصر مهم هنر قصهگویی محسوب میشوند.
وی انتقال تجربه، آشنایی با ادبیات اقوام، افزایش مهارتهای گوش دادن و رشد تخیل کودکان را از دستاوردها و نتایج جشنوارههای قصهگویی دانست و افزود: آشنایی کودکان با صفات پسندیده و دوری آنان از صفات مذموم از دیگر تاثیرات قصهگویی است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد، مربیان بتوانند با هنر قصهگویی آموزههای دینی و رفتارهای صحیح اجتماعی را به مخاطبان خود منتقل کنند.
شانزدهمین جشنواره قصهگویی منطقهای در روزهای هفدهم تا نوزدهم دی در فرهنگسرای کودک و نوجوان شهر کرمانشاه واقع در سه راه 22 بهمن برگزار میشود. در این جشنواره قصهها به زبان فارسی اجرا شده و اگر قصهای به گویش محلی اجرا شود توسط مترجمان ترجمه خواهد شد.
قصههایی که در این جشنواره اجرا میشوند از جمله قصههای بازنویسی شده از متون کهن ادبی چون کلیله و دمنه و قصههایی از قهرمانان ایرانی است.
یکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۵
نظر شما