رياحينيا در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: هدف از نگارش اين كتاب، کمک به توسعه علمي كتابدرماني و آشنايي كتابداران، اقشار تحصيلكرده و عموم مردم با كتابدرماني است. كتابدرماني به عنوان يك علم تخصصي در كشور، باید گسترش يابد و این امر از طريق آگاهيبخشي و مطالعه امکانپذیر است.
اين استاد دانشگاه خوارزمي تهران با بيان اينكه رشته كتابداري و اطلاعرساني پيشين و اطلاعات و دانششناسي امروز يك رشته بينرشتهاي است، عنوان كرد: كتاب درماني به عنوان يك علم تخصصي و مستقل در عين حال با انواع حوزههاي روانشناسي، رياضي، رایانه و علوم ديگر ارتباط برقرار میكند.
وي ادامه داد: مديريت در حوزههاي متفاوت نيازمند آگاهي است و اين دانش از طريق كتاب حاصل ميشود به همين دليل نقش كتابداران و مشورت با آنان با توجه به شناخت از تازههاي چاپ، اطلاعداشتن از آخرين منابع روز و برخورد با افراد گوناگون در كتاب درماني موثر است.
اين دكتراي علوم كتابداري و اطلاعرساني دانشگاه خوارزمي درباره موارد استفاده از موضوعهاي گوناگون كتاب براي كتابدرماني گفت: كتابدرماني براي افسردگيهاي خفيف و در سطح مشاوره، براي افراد تاثيرگذار است و افسردگيهاي عميق نياز به مراجعه به روانپزشك دارد.
وي ادامه داد: كتابداران به عنوان واسطههاي اطلاعرساني در كتابخانهها ميتوانند از اين شيوه علمي براي برخورد با مشكلات شغلي، اجتماعي و فردي خود استفاده كنند.
رياحينيا درباره اشكال گوناگون استفاده از كتابدرماني از سوي اقشار مردم گفت: استفاده از كتابدرماني محدوديت سني و موضوعي ندارد و بر اساس نيازها و مشكلهاي اجتماعي، خانوادگي، شخصيتي و شغلي افراد تفاوت دارد اما معلمان، پرستاران، استادان دانشگاه ميتوانند به عنوان مشاوره كتاب معرفي كنند.
مولف كتاب «اصول كارآموزي در كتابداري و اطلاعرساني» اظهار كرد: دانشجويان و افراد تحصيلكرده و كتابداران به صورت تخصصي و يك علم مستقل، كودكان به صورت قصهگويي از طريق كتابداران و مردم نيز به صورت شفاهي و آموزشي ميتوانند از روش كتابدرماني استفاده كنند.
مترجم كتاب «اصول مديريت علمي در كتابخانهها» درباره نقش رعايت
بهداشت مطالعه در انتخاب كتابها براي معرفي به خوانندگان و تاثیر آن در كتاب درماني اظهار كرد: كتابدرماني به صورت كمكدرمان به امداد افسردگيهاي خفيف ميرود.
رياحينيا با تاكيد بر نقش كتابداران و تعامل آنان با روانشناسان گفت:
مشاوره با روانشناسان و كتابداران مطلع بهترين روش براي كتابدرماني به عنوان يك شيوه علمي در كتابخانهها و مراكز مشاوره است تا بر اساس نياز مراجعان بهترين و بهروزترين كتابها در مشكل پيش آمده براي آنان معرفي شود.
مترجم كتاب «فضاي داخلي كتابخانهها» درباره وضعيت كتابدرماني در ايران و راهكارهاي ترويج آن اظهار كرد: كتاب درماني مبحثي جديد در رشته كتابداري و اطلاعرساني است كه بايد ديده شود و راهكار آن توليد علم، كاربرد اجرايي و ديدگاه علمي به اين روش به عنوان يك راه علمي و تخصصي است.
كتاب »مباني، نظريهها و كاربرد كتابدرماني» کار مشترک دكتر نصرت رياحينيا و علي عظيمي در 178 صفحه با شمارگان هزار نسخه، به بهاي 60 هزار ريال از سوي انتشارات چاپار وارد بازار كتاب شده است.
یکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۹
نظر شما