شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۹
«می‌حَران» تاثیر جنگ بر یک خانواده را دنبال می‌کند

داستان «می‌حَران» که انتشارات امیر کبیر، قول انتشار آن را تا پایان سال داده است به مردم جنگ‌زده منطقه مهران و ادامه تاثیر جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بر یک خانواده می‌پردازد. بخش دوم این داستان در مرحله تحقیق و پژوهش قرار دارد و در قالب مستقلی به چاپ خواهد رسید.-

زهرا عباسی، نویسنده «می‌حران» به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره اثر در آستانه انتشارش توضیح داد: داستان این کتاب در گونه اجتماعی است و در آن به موضوع زنان در جریان حملات رژیم بعثی به کشورمان توجه دارم. معتقدم که در دوران جنگ خانواده دچار صدمات جدی می‌شود و در «می‌حَران» با همین رویکرد به مردم جنگ‌زده منطقه مهران می‌پردازم.

وی درباره محتوای اثرش گفت: «می‌حَران» داستان یک خانواده را بیان می‌کند که در طول جنگ مادر این خانواده مفقود شده است. دختر خانواده به نشانه‌هایی از زنده بودن مادرش در کشور عراق پی می‌برد اما خانواده او و به‌ویژه پدر دختر با این جست‌وجو مخالفت می‌کنند. این مخالفت پدر بیشتر به دلیل نوع نگاه غالب به زنان مفقود شده در طول جنگ است.

عباسی افزود: در روند داستان و با تکنیک بازگشت به گذشته، رفته رفته مرد خانواده قانع می‌شود که باید به جست‌و‌جوی همسرش بپردازد. بنابراین پدر و دختر روانه کشور عراق می‌شوند اما درست در آستانه این سفر، دختر خانواده دچار تردید می‌شود.

وی درباره ویژگی‌های دیگر داستانش گفت: هر شخصیت، با داستانی ویژه خود وارد متن «می‌حران» می‌شود اما کوشیدم با پرهیز از اطاله گویی، این موضوع بر ساختار اصلی داستان لطمه‌ای وارد نکند.

این نویسنده حوزه دفاع مقدس درباره دلیل برگزیدن نام «می‌حَران» برای این داستان افزود: «می‌حَران» نام دیگر منطقه مهران است و به دلیل این‌که داستان به مردم این منطقه می‌پردازد نامی از زبان خودشان را برای کتاب انتخاب کردم. البته جذابیت و خاص بودن این نام هم در برگزیدنش بی‌تاثیر نبوده است.

وی با بیان این‌که داستان خانواده مورد نظر در اثر در دو بخش دنبال می‌شود، گفت: در جلد دوم این اثر از زاویه دید زن به همین داستان می‌پردازم.

عباسی در پاسخ به این سوال که برای روایت این بخش از داستان چگونه با فرهنگ و آداب مردم عراق آشنا خواهد شد، توضیح داد: چند سال گذشته سفری به این کشور داشتم و شناخت کلی از فضای شهرهای این کشور در ذهن دارم. اما برای آشنایی با آداب و فرهنگ جامعه عراق، به شناخت بیشتری در این زمینه نیاز دارم.

نویسنده «می‌حَران» در پاسخ به سوال دیگری درباره چگونگی پر کردن این خلاء گفت: با چند عراقی در این زمینه گفت‌وگو خواهم کرد و اگر این شناخت کافی نبود، احتمالا سفر دیگری به این کشور خواهم داشت.

وی بخش دوم داستان «می‌حَران» را در مرحله تحقیق و پژوهش دانست و گفت: این اثر با نام مستقل دیگری به چاپ خواهد رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط