چهارشنبه ۶ دی ۱۳۹۱ - ۲۰:۱۵
قریحه شعری را در خدمت به کشور، مردم و انقلاب قرار دهید

دکتر غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نماینده مجلس شورای اسلامی، در اختتامیه دومین کنگره شعر پاسدار به شاعران پاسدار گفت: قدر این نعمت و قریحه‌ای را که خداوند به شما عطا کرده‌ است، بدانید. قریحه شعری خود را در خدمت به کشور، مردم، انقلاب و اسلام قرار دهید. مردم را شاد کنید و برانگیزید./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دکتر غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین اختتامیه دومین کنگره شعر پاسدار که عصر امروز (ششم دی ماه 91) با حضور برخی دیگر از مقامات لشکری و شاعران برگزیده برگزار شد، در سخنانی با تبریک به برگزیدگان این همایش گفت: این همایش در زمانی نزدیک به روز نهم ‌دی‌ماه برگزار می‌شود. نهم دی‌ماه سال 1388 یک روز تازه به روز‌های انقلاب افزود. ما روز‌هایی داشتیم و داریم که ملت ما در آن وحدت پیدا می‌کنند و به شورآفرینی می‌‌پردازند. 

وی روز‌های بیست‌و دوم بهمن‌ماه و نهم‌دی‌ماه را از جمله این روز‌ها دانست و افزود: روز نهم دی‌ماه به عنوان روز بصیرت، فرصتی را پدید می‌آورد که بر مباحث سیاسی کشورمان متمرکز شویم و به تجزیه و تحلیل آنچه در سال 1388 روی داد، بپردازیم. 

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: ملت ما در این روز واکنش مناسبی به دشمنانشان نشان دادند و ما باید با چراغ راه آینده‌ کردن گذشته، تهدیدات دشمن را به فرصتی برای پیروزی اسلام و انقلاب تبدیل کنیم. 

حداد عادل با بیان این‌که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول جنگ تحمیلی عراق علیه ایران فولاد آب‌دیده شد، این نیرو را ذخیره‌‌ای برای اسلام و انقلاب دانست و تصریح کرد: در سپاه پاسداران، قابلیت‌های متعددی است و با عقبه بسیج، بخش وسیعی از ملت ‌ما با عنوان سپاهی در این مجموعه حضور دارند. همان‌گونه که در قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) از ظرفیت سازندگی این نیرو بهره می‌گیریم، باید در عرصه‌های فرهنگی هم از ظرفیت‌های این نیرو استفاده کنیم. 

وی در ادامه به سخنان سردار محمد علی آسودی، مسوول معاونت تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي درباره کانون‌های تشکیل شده در سپاه اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌هایی که در معاونت فرهنگی سپاه شناسایی شده‌اند جلوه‌ای از ظرفیت‌های فرهنگی سپاه اند. 

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه، شعر را وجهی از ادبیات دانست که جنبه هنری کلام است و افزود: کلام با هنری شدن ادبیات می‌شود. این کلام ممکن است شفاهی یا مکتوب باشد. همه می‌توانند سخن بگویند اما سخن گفتن هنری کار همه نیست. کسی که سخن را به زیور هنر بیاراید اهل ادب است. 

حداد عادل هنر را فرایندی دانست که با هر موضوعی می‌تواند همراه شود و ادامه داد: چیزی فراوان‌تر از خاک و پست‌تر از خاک وجود ندارد اما وقتی همین خاک بی‌ارزش در پنجه هنرمند قرار می‌گیرد، اثری از خاک بی‌مقدار خلق می‌کند که می‌تواند قرن‌ها زینت‌بخش موزه‌ها باشد. 

وی بی‌نیازی سخن از عنایت فردی خاص را از ویژگی‌هایی سخن عنوان کرد که خداوند آن را به وفور و به آسانی در اختیار بندگانش قرار داده است و گفت: هیچ فردی خود را در زمینه هنر ادبی فقیر نمی‌داند، اما باید دانست که به همان اندازه که ظرف این نعمت ارزان و فراوان است، باید محتوای لطیفی داشته باشد. 

نماینده مجلس شورای اسلامی، زبان را قامتی پوشیده بر اندیشه و فکر خواند که احساسات و عواطف بشری را بر می‌انگیزد و سپس در توصیف شعر خوب اظهار کرد: شعر خوب شعری است که ظرفی موزون و فاخر و مظروفی متعالی داشته باشد. شاعر خوب هم فردی است که این والایی ظرف و مظروف را رعایت کند. 

حداد عادل در ادامه سخنانش خطاب به شاعران پاسدار گفت: قدر این نعمت و قریحه‌ای را که خداوند به شما عطا کرده‌ است، بدانید. قریحه شعری خود را در خدمت به کشور، مردم، انقلاب و اسلام قرار دهید. مردم را شاد کنید و برانگیزید. 

وی با بیان این‌که در طول انقلاب اسلامی شعر مانند شیپوری مردم را به حرکت درآورد، تصریح کرد: خداوند حقیقت وحی را در جامه زبانِ ادیبانه نازل کرد، این درسی است که خداوند به ما داده است که بنا بر آن باید حرف حق را به صورت ادیبانه بیان کرد. 

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با ابراز اطمینان از این‌که در آینده، دوره حال شعر ایران در تاریخ ادبیات این سرزمین مشخصه‌ ممتاز خود را خواهد یافت، اظهار کرد: شعر در تاریخ گذشته ما با معنویت و مذهب انس داشته است. شعر تمام شاعران کهن ما پیام معنوی دارد و با این سابقه، از میان همه هنرها، با شعر بهتر می‌توانیم با انقلاب پیوند بیابیم. 

وی به شاعران جوان توصیه کرد که با قله‌های شعر فارسی انس بگیرند و گفت: باید حافظ را حفظ کنید همان‌گونه که قرآن کریم را از بر می‌کنید و همان‌گونه که حافظ قرآن را از بر داشت. آشنایی با شاعران کهن ترازویی به دست شما می‌دهد که همواره خود را بسنجید و به خود سخت‌گیر باشید. 

حداد عادل بر آشنایی جوانان شاعر با تاریخ ادبیات و قالب‌های شعری گوناگون تاکید کرد و افزود: این‌که پس از انقلاب اسلامی هزاران نفر شاعر شده‌اند، پدیده مبارکی است. وقتی به وبگاه شعر پارسی مراجعه می‌کنم و می‌بینم که حدود 40‌ هزار بازدید کننده دارد، آینده روشنی را پیش‌ روی ادبیات کشورمان می‌بینم. 

وی در ادامه قصیده‌ای را که به تازگی درباره پیامبر اسلام(ص) سروده است، برای حاضران خواند و جوایز 16 اثر برگزیده دومین کنگره شعر پاسدار در بخش‌های امام هادی (ع)، عزت و اقتدار، بصیرت، ولایت‌مداری و معنویت را اهدا كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط