نخستین یادواره «جلوه جمال» ویژه نکوداشت شهدای عرصه هنر در تالار وحدت برگزار شد. دکتر محمود احمدینژاد، رییسجمهوری ایران در این مراسم ضمن تجلیل از خانوادههای شهدای هنرمند و همچنین نویسندگان و محققان حوزه دفاع مقدس، گفت: هنرمندی و شهادت دو جلوه بسیار متعالی از حقیقت انسان محسوب میشوند./
احمدینژاد در این مراسم ابتدا همراه مسعود زریبافان، معاون رییسجمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد، نایبرییس مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام سید محمدرضا میرتاجدینی، معاون رییسجمهوری و همچنین هنرمندان سینما و تئاتر مانند داریوش ارجمند، داوود رشیدی، محمد شیری و محمد گلریز از دو کتاب «آینه جمال» و «جلوه جمال» که مجموعه مقالات پژوهشی، آثار و زندگینامه حدود 300 شهدای هنرمند را دربردارند، رونمایی کردند.
وی در این آیین با بیان اینکه اساس خلقت عالم زیبایی است، اظهار کرد: جهان هستی همهاش زیباست. هستی منهای زیبایی بیمعنا به نظر میرسد. کسی که از زیبایی اثری نداری، اصلا وجود ندارد و هرچه که هست، زیباست.
رییسجمهوری با استناد به غزلی از حافظ شیرازی گفت: انسان به این دنیا آمده است تا به دنبال زیباییها باشد. اساس خلقت ما زیبا شدن و تجلی زیبایی شدن است.
احمدینژاد بیان کرد: عالم ،جاری از زیباییهاست و هنرمندی بازآفرینی زیباییهای عالم هستی است. بالاترین هنرمندی، تجسم زیباییهای روحی و کمالی انسان مانند گذشت، فداکاری، پاکی و صداقت است. هنرمندان ما با خلق صحنهها، تفاوتها و برجستهسازیها به دنبال معرفی زیباییهای روحی انسانند.
وی با بیان اینکه هنرمندی، جز برجسته کردن و بازتاب دادن عظمتها و زیباییهای روحی انسان چیز دیگری نیست، گفت: انسان موجود لایتناهی است که میتواند همه زیباییهای خداوند را در خودش متجلی کند. انسان ظرف تجلی زیباییهای خداوند است. ظرفیت انسان آنقدر نامحدود است که میتواند تجلیگر خدا باشد.
رییسجمهوری با بیان اینکه کمال انسان در گرو عشق است، افزود: انسان باید از خودش بگذرد و این کار بدون عشق امکانپذیر نمیشود. عشق رمز و راز هنرمندی است. اگر در این عالم عشق نباشد، هیچ زیبایی ای خلق نخواهد شد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه اوج هنر شهادت و شهادت هنر است، اظهار کرد: تجلیل از هنرمندان شهید چقدر زیباست. هنرمندانی که یک عمر شاهد بودند و در نقطه اوج به شهادت رسیدند. سلام و درود خداوند بر هنرمندان این دیار که عشق و پاکی را در گوش نسلها زمزمه کردند. سلام و درود خداوند بر هنرمندان شهیدی که بالاترین جلوه انسانیت را با شهادت خودشان آفریدند و راه را بر عظمتهای انسانی گشودند.
علیرضا بکایی، دبیر علمی نخستین یادواره «جلوه جمال» سخنران دیگر این مراسم بود. وی هدف از برگزاری این یادواره را تجدیدمیثاق با شهدا دانست و گفت: نخستین روزهایی که دبیرخانه یادواره «جلوه جمال» راهاندازی شد، صحبت بر سر این موضوع بود که تاکنون در عرصه هنر به مباحث دینی کمتر پرداخته شده است.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه آموزههای دینی میتوانند با زبان هنر تجلیات عالم را منعکس کنند، گفت: تاکید مقام معظم رهبری به استفاده از هنر دینی نیز ما را بر آن داشت تا دین و آموزههای دینی را با زبان هنر پردازش و ارایه کنیم.
دبیر علمی نخستین یادواره «جلوه جمال» با بیان اینکه هنر دینی مهجور مانده است، افزود: نخستین یادواره «جلوه جمال » را با هدف معرفی شهیدان عرصه هنر و قدردانی از آنان راهاندازی کردیم.
بکایی عنوان کرد: در مدت زمانی که در پیش رو داشتیم، کار شناسایی شهیدان هنرمند را آغاز کردیم که بسیار دشوار بود. به همین دلیل از خانوادهها، دوستان، آشنایان و همرزمان شهدا خواستیم تا اگر شهدایی را میشناسند که در هشت سال دفاع مقدس آثاری را خلق کردهاند، آثارشان را به این دبیرخانه ارسال کنند.
وی در پایان گفت: بعد از انتشار فراخوان، خانواده شهدا حدود 750 آثار و زندگینامه شهیدان هنرمند را به دبیرخانه ارسال کردند که از میان آنها حدود 300 شهید هنرمند را همراه آثارشان در کتاب «جلوه جمال» معرفی کردیم.
نظر شما