چهارشنبه ۶ دی ۱۳۹۱ - ۱۸:۴۸
کتاب‌های «آینه جمال» و «جلوه جمال» رونمایی شدند

نخستین یادواره «جلوه جمال» و نکوداشت شهدای عرصه هنر (چهارشنبه، ششم دی) با حضور دکتر محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری ایران و سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین جمعی از شخصیت‌های فرهنگی، هنری و سیاسی کشور در تالار وحدت برگزار و در این آیین از دو کتاب «آینه جمال» و «جلوه جمال» رونمایی شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این مراسم که با حضور 120 نفر از خانواده شهدای هنرمند در تالار وحدت برگزار شد، مسعود زریبافان، معاون رییس‌جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاجدینی، معاون رییس‌جمهوری و همچنین هنرمندان سینما و تئاتر مانند داریوش ارجمند، داوود رشیدی، محمد شیری و محمد گلریز نیز حضور داشتند. 

در این آیین، رییس‌جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخصیت‌های فرهنگی، هنری و سیاسی کشور از دو کتاب «آینه جمال» و «جلوه جمال» رونمایی کردند. 

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سخنرانان این مراسم بود که متنی را برای حاضران در جلسه خواند:  

زجلوه جمال او، جمال جلوه یافته
شکسته بال چون شده، به اوج‌ها شتافته 

تو بوریا نشینی‌اش مبین، حریر بافته
بافته‌ای جداست او، که حق جداش تافته

کدامین هنر والاتر از آن‌که بر چند روزه زندگی، رنگ جاودانگی بزنی و بر بوم دنیا، نقش برجسته‌ای از بهشت افکنی! «وَلا تَحسَبَنَّ الّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللّهِ اَمواتاً بَل اَحیاءٌ عِندَ رَبّهم یُرزَقونَ» 

کدامین هنر برتر از آن‌که وام اندک دنیا را به سرمایه کثیر آخرت تبدیل نمایی و دروازه‌های رحمـت بی‌منتهای حضرت حق را الی الابد بر روی خویش بگشایی!«فَفی رَحمَه اللّهِ هم فیها خالدون» 

آنان که این محفل به یادشان آراسته شده‌ است به هنر شهره نشدند بل به شهادت هنرمند گشتند که فرمود: شهادت هنر مردان خداست!

معمران به هنر پخته شوند و شهادت خود، کمال پختگی است؛ عمری نیافتند که هنرشان قوام یابد؛ کاری کردند که هنرشان دوام یابد!سیره‌اشان، سوره والعصر بود و نغمه ناب هنرش، نصر بود.

منحصر جوهر او بود عشـق
جلـوه آزادگی از حصر بود

در این محفل از شهادت باید گفت یا از هنر؟! و یا از هنر شهادت؟! و شاید گاهی هم از شهادت هنر! هنر شاهد معتبر و معتمدی است. کسی که «بی‌غسل شهادت نرود جانب میدان» بی‌تردید در هنرش، غل و غش نمی‌بینی. زلال زلال است.

زلف هنر اگر با حقیقتی گره خورد، از باد و باران گزند نیابد و نخواهد مرد! ره بر آستانی خواهد برد که چونان گنجینه‌ای آن را به موزه‌ها خواهند سپرد. حقیقتی به عظمت شهادت! مرگ اگر حادثه است شهادت واقعه می‌باشد.

انتخابش می‌کنی! رخ نمی‌دهد؛ تو رخسارش را ترسیم می‌کنی. تو سوژه‌اش را برمی‌گزینی؛ تو لوکیشن‌اش را تعیین می‌کنی. تو صحنه را می‌آرایی و تو برایش پایان می‌نویسی اما تو نیستی که به پایانش می‌بری.

بسته به خلوص تو پلان آخر رقم می‌خورد؛ و شاید پایانی برایش رقم نمی‌زنند. هر محرم گوشه‌ای از آن را به نمایش می‌گذارند. راستی داستان کربلا کجا پایان گرفت؟! 

راستی شهادت هنر است و یا هنر، شهادت؟! و براستی شهادت هم هنر می‌خواهد.

یک نکته بیش نیست غم عشق وین عجب
از هر زبان که می‌شنوم نامکرر است

گوشه‌ای از هنر شهیدان در این بیداری اسلامی متجلی شده است؛ گرچه شهیدان هنر از قبیله بنی‌عامر نبوده‌اند، اما مجنونی را به قیس، قیاس آموخته‌اند و جز بر خدای لیلی، دیده ندوخته‌اند. دل اگر فروخته‌اند به بهای بهشت بوده است. نوششان باد که این باده به هر کس ندهند!

در کوچه‌های معرفت، پرسه‌زدن‌های ذهن، گاه به تحفه‌هایی برمی‌خورد و قطعاتی از زمان را به یادگار می‌بُرد که گویی سوغات تجرید است. جلوه جمال یادواره‌ای است از همان جنس! 

از مبدعان و متولیان به نهایت سپاسگزارم و امیدوارم شأن شهیدان عرصه هنر به کمال رعایت گردد و از ناحیت اهل هنر به خلوصشان عنایت گردد.

هنر شهید دارد ز هنر و شان، زیادت
که به روی دوست یک دیده نظر بود سعادت 

اگر از شهید پرسی که چه آرزوی داری
به یقین جـواب او هست به کشتنش اعادت 

چه خوش است از هنرمند چنین هنر زند سر
به حیات او عبـادت به ممات او شهادت 

هنر تـو ای هنرمند به بوم سرزمینت
زده رنگی از شرافت، زده نقشی از سیادت 

هنـــر و هنرنمایی تو ای قلندر عشق 
زده ضربه قلدران را که نموده ترک عادت 

تو شهید راه عشقی و هنر تجسم تست
به هنر اگر زنم سر ز تو می‌کنم عیــادت 

ز غبار روزگاران شده حبّ دوست پنهان
به تو ای شهید هر دم شودم فزون ارادت 

تو به دست خود کشیدی و کشیده‌ای ز خود، دشت
تو ز حب و بغـض داری به خود خودت حسادت 

چه بلندطبعی ای صاحب نفس مطمئنه
که طهور و حور رضوان خدای، نوش بادت

در کنار یادواره «جلوه جمال» و نکوداشت شهدای عرصه هنر، نمایشگاهی از آثار هنرمندان شهید مانند شهید چمران، شهید سنگی، شهید اشرف و سایر شهدای هنرمند در معرض دید علاقه‌مندان گذاشته شده بود که پیش از آغاز مراسم، دکترمحمود احمدی‌نژاد به همراه وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی از آن دیدن کردند. 

گزارش تکمیلی یادواره «جلوه جمال» به‌زودی در «ایبنا» منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها