دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۵
شب‌هاي شعر انقلاب در سه استان برگزار مي‌شوند

نشست‌هاي شب‌هاي شعر انقلاب، هفتم،‌ نهم و شانزدهم دي ماه در استان‌هاي اصفهان، ‌تهران و فارس برپا مي‌شوند. مدیر موسسه شهرستان ادب در نشست خبري اين برنامه گفت: یکی از نقدهایی که امروز بر جشنواره‌ها و کنگره‌های شعر وارد است، نبود شب‌های شعر در حاشیه این نوع مراسم‌هاست. این شب‌ها فرصتی هستند تا اشعار بیشتری از شاعران خوانده و در رسانه‌‌ها معرفی شوند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری شب‌های شعر انقلاب، پیش از ظهر امروز (4 دی‌ماه) با حضور علی‌محمد مودب، مدیر موسسه فرهنگي ـ هنري شهرستان ادب، علی داوودی، دبیر علمی و محسن عرب‌خالقی، دبیر اجرایی شب‌های شعر انقلاب  شب‌های شعر انقلاب در موسسه شهرستان ادب برگزار شد.

اين نشست‌ها توسط مجمع شاعران اهل بيت(ع) با همكاري موسسه فرهنگي ـ هنري شهرستان ادب و حوزه هنري سازمان تبلیغات اسلامي در سه استان تهران، اصفهان و فارس برگزار مي‌شوند.

علی محمد مودب، در اين نشست خبري به تعبیر مقام معظم رهبری از شعر به عنوان‌ یک ثروت ملی اشاره كرد و گفت: شعر والاترین هنر انقلاب است و ريشه در تاريخ دارد زيرا زمانی که امام خمینی (ره) در فیضیه قم به سخنرانی پرداختند، ژولیده نیشابوری در همان جمع شعری سرود که بعدها به شعارهای انقلابی تبدیل شد. در واقع شعر انقلاب از همان جا با امام (ره) بیعت کرد.

وي كه معتقد است شعر در طول سال‌های مبارزه انقلابيون، با گرایش‌های مختلف شعری به مفهوم‌سازی و هدف‌سازي برای انقلاب پرداخته و اهمیت آن را برجسته كرده است، افزود: شعر پس از انقلاب هم در صحنه‌هایی مانند دوران هشت سال دفاع‌مقدس کلیدی‌ترین پیام‌ها را در قالب ادبی شعر به جامعه منتقل ‌کرد. هرچند در آن دوره شعر به دلیل سرعت انتقال پیام و مصادف شدن با حوادث دارای چارچوب علمی نبود اما در همان روزگار شعرهای برجسته‌ای خلق شدند.

وي ادامه داد: انقلاب ايران و حماسه هشت سال دفاع‌مقدس منجر به پديد آمدن سرفصل‌هاي موضوعی بسیاری برای شعر انقلاب و دفاع‌مقدس شدند كه در نوع خود بی‌نظیرند زیرا اين اشعار مفاهیم تفکر شیعی و انقلابی را همچون شهادت‌طلبی و ولایت مداري، مطرح کردند و باعث پديداری مفاهیم جدیدی از وطن‌دوستی در چارچوب انقلاب اسلامی شدند. یعنی شعر انقلاب به مفاهیم شهادت، امت و امامت پرداخت و تعبیر تازه‌ای از وطن را به جریان‌های ادبی وارد کرد.

مودب افزود: شعر انقلاب پس از جنگ تحميلي عراق عليه ايران نظریه‌های خودش را داشت و در جریان‌های هنری، توانست پیوند خود را با انقلاب حفظ و پیام خود را به نسل‌های بعدی منتقل کند. امروز در میان شاعرانی که در میانگین سنی 20 تا 25 سال قرار دارند استعدادهای درخشان و آثار خوبی را می‌بینیم که می‌توان آن‌ها را در امتداد شاعران پیشکسوت حوزه انقلاب قرار داد.

علی محمد مؤدب درباره چرایی برپایی نشست‌هاي شب‌هاي شعر انقلاب گفت: شعر همیشه با جلسه‌های شعرخوانی همراه بوده است. دوره‌ای که ما جوان بودیم شب شعرهایی برگزار می‌شدند که در نوع خود جریان‌ساز بودند. یکی از نقدهایی که امروز بر جشنواره‌ها و کنگره‌های شعر وارد است، نبود شب‌های شعر در حاشیه این نوع مراسم‌هاست. این شب‌ها فرصتی هستند تا اشعار بیشتری از شاعران خوانده شوند و از سویی بازتاب رسانه‌ای داشته باشند.

وي با تاكيد بر اين كه رسانه‌هاي مجازي كار خود را در معرفي شعر و شاعران انقلاب به خوبي انجام مي‌دهند، گفت: اكنون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به واسطه وجود این نشست‌ها شاعر جوان امروز را به جامعه مخاطب معرفی کند. رسانه‌های مکتوب نیز در این زمینه نقش مهمی دارند و می‌توانند بخشی از رسالت خود را به شعر اختصاص دهند.

علی داوودی دبیر علمی شب‌های شعر انقلاب هم گفت: منظور ما از شعر انقلاب شعری جریان ساز و پویاست که در طول سال‌های گذشته مسیر خود را گم نکرده است و پرچمدار صداقت، مفاهیم ارزشی و دینی و جهان‌بینی ایرانیان است.

وي افزود: شعر انقلاب با تجربه و جست‌وجوگر و در پی کشف خود است. در واقع اشعاري كه همیار و همنوای مردم‌اند و حرف دل مردم را بیان می‌کنند و به مسايل روز مي‌پردازند، اعتبار و جايگاه شعر را نشان مي‌دهند. 

محسن عرب‌خالقی، دبیر اجرایی شب‌های شعر انقلاب هم در ادامه، برگزاری این برنامه را يك مانور فرهنگي با توجه به دغدغه‌های مقام معظم رهبری عنوان كرد و گفت: اکنون با روز‌هاي مهمی همچون 9 دي و ايام دهه فجر روبه‌رو هستیم، به همين دليل چند شب شعر در سه استان اصفهان، فارس و تهران برگزار می‌شوند. نخستين نشست پنجشنبه هفتم دی ماه در اصفهان با حضور بیست شاعر برجسته و مطرح انقلاب در تالار ادب برگزار مي‌شود و 6 نفر از شاعران برجسته به عنوان میهمان ویژه در این مراسم حضور خواهند داشت.

وي ادامه داد: دومين نشست شنبه 9 دی ماه با حضور 35 شاعر در تالار انديشه حوزه هنري در تهران برگزار مي‌شود و سومين نشست نيز 16 دي ماه در استان فارس با حضور 20 شاعر در مجتمع فرهنگي حافظيه و تالار حافظ شیراز برپا خواهد شد. تمامي اين محافل ادبي بعد از نماز مغرب و عشا برگزار مي‌شوند. اين نشست‌ها فرصتي هستند تا شاعران جوان و پيشكسوت انقلاب در كنار هم جمع شوند و به شعرخوانی و گفت‌وگو بپردازند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط