سه‌شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۸
علی اسماعیلی: ارتقای تالیفات پژوهشی ضروری است

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم رونمایی از کتاب‌های پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: با آن که در آغاز راهیم اما از وضعیت مطلوبی در عرصه پژوهش برخورداریم و باید بکوشیم رتبه نخست منطقه و جهان را به دست آوریم.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اسماعیلی در این مراسم که امروز(28 دی‌ماه) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، بر لزوم حمایت از پژوهش‌های تقاضا‌محور، بنیادی و آثاری که در راستای پیشرفت جامعه تدوین شده‌اند، تاکید کرد.

وی با ارایه آماری از نشر کتاب‌ در سال‌های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی و زمان کنونی گفت: تولیدات پژوهشی پس از پیروزی انقلاب اسلامی 69 برابر شده است.

اسماعیلی با تاکید بر این که هر حرکت پژوهشی باید منجر به حل یک مشکل، ارایه راهکار و تولید در جامعه شود، اظهار کرد: باوجود تمامی مشکلات، کاهشی در حوزه آمار نشر نداشتیم و از نظر رتبه چاپ کتاب در منطقه جایگاه نخست و در جهان رتبه دهم را به دست آورده‌ایم. باید در قالب برنامه‌ریزی به شکل هدفمند عمل کنیم و از شمارگان یک تا دو هزار نسخه‌ای کتاب‌ها شمارگان را به 10 تا 30 هزار نسخه برسانیم.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بودجه معاونت پژوهشی وزارت ارشاد گفت: بخشی از این بودجه صرف حمایت و خرید کتاب در سراسر کشور می‌شود. این معاونت با برپایی جشنواره‌های متعدد در طول سال نظیر گام اول، کتاب فصل، کتاب سال، جشنواره فرهنگی پروین اعتصامی و جلال آل احمد نقش مهمی در راستای سیاست‌های حمایتی در عرصه فرهنگ کشور بر عهده دارد و از این طریق به نوبه خود از پژوهشگران سپاسگزاری می‌کند.

وی ضمن تشکر از پژوهشگران برتر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات خطاب به آن‌ها عنوان کرد: از شما انتظار داریم با ادامه مسیر به تولید آثار فاخر و ماندگار ادامه دهید.

این نویسنده و محقق مسایل سیاسی و اجتماعی یکی از حوزه‌های پژوهشی و تالیفی که با مغفولاتی همراه است، حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان دانست و توضیح داد: متاسفانه در این حوزه دچار مهندسی معکوس شده‌ایم و نویسندگان ما به جای تولید به سوی ترجمه روی آورده‌اند. در حالی که لازم است در این زمینه به خلق اثر بپردازیم.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش و پیش از مراسم قدردانی از نویسندگان و پژوهشگران برتر با خرید 500 نسخه از هر کتاب پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات موافقت کرد.

گزارش تکمیلی این نشست متعاقبا در «ایبنا» منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها