چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۲
آشنایی با شهید «خلیل فاتح» در خاطرات محمدعلي ملتجايي

مسعود زین‌العابدین،‌ سرگذشت آزاده محمدعلي ملتجايي را در قالب خاطره به نگارش درآورد. وی گفت که شهید خلیل فاتح با خاطرات ملتجايي به جامعه معرفي مي‌شود و اين اثر به روز‌هاي اسارت رزمندگان ايراني در اردوگاه‌های ارتش صدام، نگاه متفاوتی دارد. خاطرات ملتجایی در مرحله ويرايش نهايي قرار دارد و انتشارات سوره مهر عهده‌دار چاپ اين کتاب است.-

مسعود زین‌العابدین به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: زندگي اسيران ايراني در اردوگاه‌هاي رژيم صدام داراي فصل‌هاي مشتركي است. به همين دليل دنبال كسي مي‌گشتم كه خاطرات متفاوتي از ديگر اسرا داشته باشد.

وي با اشاره به این که پس از بررسي خاطرات و اطلاعات ثبت شده از اسراي لشكر عاشورا در استان‌های آذربايجان شرقی و غربی، آزاده محمدعلي ملتجايي را پيدا كرد، درباره تفاوت خاطرات وي با ديگر آزادگان توضيح داد: نخستين مساله‌اي كه در خاطرات او برايم جذابيت داشت حضور در جبهه‌های دفاع مقدس در سن چهارده سالگي و تلاش‌ او براي جلب رضايت پدرش برای این کار بود. ملتجايي پس از مدت كوتاهي در عملیات مطلع‌الفجر در سال 1361 حاضر شد و به دليل اصابت تير به پايش اسير و در نهايت به دليل عفونت زخم، پايش قطع شد.

زين‌العابدين ادامه داد: وی در اردوگاه‌های عنبر، موصل يك و موصل سه دوران اسارت خود را سپری کرد تا آن‌که حکومت وقت عراق در اقدامی نمادین، اسرای مجروح را در سال 1362 آزاد کرد.

وی افزود: ملتجايي پس از بازگشت به ایران دوباره به جبهه‌های دفاع مقدس بازگشت. وي اسامی تمام اسیران هم‌بندش را نوشته بود و به خانواده‌های آن‌ها در شهرهای مختلف سر مي‌زد. او از خانواده آن‌ها عکس می‌گرفت و به همراه نامه، برای اسیران ارسال می‌کرد.

زين‌العابدين با اشاره به این که شهید خلیل فاتح با خاطرات ملتجايي به جامعه معرفي مي‌شود، افزود: وی فرمانده گردان شهید آیت‌الله مدنی از لشکر عاشورا بود. تاکنون درباره شهید فاتح کتابی نوشته نشده و فقط لشکر عاشورا ویژه‌نامه‌ای را درباره او منتشر کرده‌‌ است.

وي ادامه داد: ملتجايي در خاطرات خود به ويژگي‌هاي اخلاقي و نظامي اين شهيد اشاره دارد و ماجرای شهادت فاتح در اسارت، موضوع قابل توجهي در كتاب خاطرات اوست. شهید فاتح برای جلوگیری از شکنجه دو تن از اسیران، جريان برداشتن مخفيانه اسلحه‌ را بر عهده مي‌گيرد و در نهایت به شهادت می‌رسد. شهید فاتح پیش از آن نيز جان دکتر مصطفي چمران را در جبهه‌های کردستان نجات داده بود.

مسعود زین‌العابدین كه خاطرات ملتجايي را از دوران كودكي‌ او دنبال کرده، به سبك زندگي خانواده اين آزاده اشاره كرد و گفت: سبک زندگی یک روحانی و تاثير آن بر رفتار فرزندانش نكته قابل توجهي است و نتيجه آن را مي‌توان در رزو‌هاي اسارت و سال‌هاي حضور ملتجايي در جبهه‌های دفاع مقدس ديد.

اين نويسنده در پايان افزود: هنوز عنواني را براي كتاب انتخاب نكرده‌ام. اين اثر حاصل 50 ساعت مصاحبه با محمدعلي ملتجايي است و هم‌اکنون در مرحله ویرایش نهایی قرار دارد تا توسط انتشارات سوره مهر منتشر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها