وی افزود: مدتی است در پذیرش و انتشار کتاب دقت بیشتری صورت میگیرد و در بخش نظارت، علاوه بر محتوای کتابها، بخشی برای ارزیابی اقتصادی هم تشکیل شده تا مشخص شود بازار برای ورود کتاب، کشش لازم را دارد یا نه.
به گفته دیداری، همین تغییر روند سبب شده انتشارات جهاد دانشگاهی نسبت به گذشته با تجربه و دقت بیشتر عمل کند.
وی افزود: داوری علمی و ارزیابی اقتصادی کتاب سبب شده کتابها به مدت طولانی در انبارها باقی نمانند و با وجود افزایش بهای کاغذ، فروش کتابها در این فروشگاه کاهش نیافته است.
دیداری به همسو و تخصصی شدن فعالیتهای مراکز مختلف جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: برای مثال چاپ کتابهای فنی بر عهده واحدهای دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه امیرکبیر است و واحد مشهد وظیفه بررسی و انتشار کتابهای رشته کشاورزی را بر عهده دارد. تخصصی شدن نشر در دنیای امروز گریزناپذیر است و نتیجه مثبتی را در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: گرچه گرانی کاغذ بار سنگینی بر دوش انتشارات جهاد دانشگاهی است؛ اما اکنون تمام کتابهایی را که از فروش آنها مطمئن هستیم به چاپ میرسانیم و مشکلات را به حداقل رساندهایم.
«پذیرش کتابهای سفارشی موضوع دیگری است که به بازار نشر ضربه وارد میکند و افت فروش کتابها را به دنبال خواهد داشت.» دیداری با بیان این مطلب افزود: امروزه بسیاری از ناشران به بنگاههای نشر تبدیل شدهاند و هر کتابی را که به انتشارات سپرده شوند منتشر میکنند. از سویی مولفانی هستند که کتاب خود را با هزینه شخصی و بدون تایید علمی به چاپ میرسانند و کتابشان به دلیل اینکه مخاطبی ندارد توزیع نمیشود.
وی افزود: از سوی دیگر، ناشران هم در این وضعیت گرانی کاغذ نباید به دنبال سواستفاده از اوضاع باشند. برخی کتابهایی را که با هزینه قبل به چاپ رسیده با قیمت جدید روانه بازار میکنند و در بخش کتابهای دانشگاهی، فشار اصلی بر دوش دانشجوست.
فروشگاه انتشارات جهاد دانشگاهی در خیابان انقلاب، بین خیابان فلسطین جنوبی و برادران مظفر واقع شده و کتابهای خود را با تخفیف 10 درصد ارایه میکند.
نظر شما