اكبرزاده، نویسنده ادبیات نمایشی در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، از اتمام آمادهسازی مجموعه 6 جلدي «گزيده مطالعات تئاتر مقاومت؛ به ضمیمه ارزیابی مطالعات تئاتر مقاومت» خبر داد و گفت: اين مجموعه، شامل گزیدهای از مقالات، یادداشتها، نقدها و گفتوگوهاي مرتبط با تئاتر دفاعمقدس است که در نشريات، روزنامهها و مجلات 30 سال (از مهر ماه 1359 تا مهر ماه 1389) به چاپ رسيدهاند.
وي با اشاره به انتشار اين مجموعه توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس در آيندهاي نزديك ادامه داد: اين طرح از سال 1380 و همزمان با برگزاري اولين همايش پژوهشي تئاتر مقاومت آغاز شده و پس از حدود یک دهه به ثمر نشسته است.
مولف «کتابشناخت تئاتر مقاومت» افزود: مجموعه 6 جلدي «گزيده مطالعات تئاتر مقاومت» مقدمه مبسوطي با عنوان «ارزيابي مطالعات پيشين درباره تئاتر مقاومت» دارد كه در سه بخش به بررسي و ارزيابي مقالات، نقدها و گفتو گوهای تئاتر دفاعمقدس پرداخته است.
تقي اكبرزاده توضيح داد: مطالب این مجموعه بر اساس بررسی 80 عنوان مجله با گرايش ادبي ـ هنري و 63 عنوان روزنامه سراسري گزینش شدهاند. در این مجموعه 174 عنوان مقاله و يادداشت، 243 عنوان نقد و 315 عنوان گفتوگو به چاپ ميرسند.
وي درباره چگونگي گزينش مقالات، نقدها و گفتوگوها گفت: مهمترين و زمانبرترین بخش اين طرح، مرحله گزينش مطالب بود که برای تحقق آن بر اساس معیارهای علمی، شیوهنامهای طراحی شد و بر اساس آن مطالب بررسی و مورد گزينش قرار گرفتند.
اكبرزاده ادامه داد: مقالات اجمالي و متنهايي كه تنها بخشي جزيي از آنها درباره تئاتر دفاعمقدس بوده و يا مقالات نقل شده از كتابهاي مختلف در چرخه گزينش حذف شدهاند. گفتوگوهاي كوتاه و غيرمستقيم درباره تئاتر دفاعمقدس و نقدهاي اجمالي و تفصيلي بدون اظهارنظر و همچنين نقدهايي كه فقط جزيي از تئاتر دفاعمقدس را دربرگرفته بودند هم حذف شدهاند.
اين نويسنده در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا درباره تاثير انتشار مجموعه 6 جلدي «گزيده مطالعات تئاتر مقاومت» بر حوزه پژوهش اظهار داشت: اگر بپذیریم كه تئاتر دفاعمقدس بخشي از تئاتر كشور است، پس هر فعاليت مطالعاتي در اين عرصه، به تقويت حوزه مطالعاتي تئاتر در سطح كلان منجر ميشود. هر چه در این حوزه، مطالعات بیشتر شود، علاوه بر پاسخگویی به پرسشهای تخصصی تئاتر مقاومت، بر غنای سواد مکتوب تئاتر کشور نيز افزوده خواهد شد.
تقي اكبرزاده، اين مجموعه 6 جلدي را پاسخگوي نياز محققان دانست و گفت: «گزيده مطالعات تئاتر مقاومت» که با ضمیمهای تحلیلی با عنوان «ارزیابی مطالعات تئاتر مقاومت» منتشر میشود، دو کارکرد مهم برای مخاطبان دارد. اول اينكه پیشینه مطالعات تئاتر مقاومت تا سال 1389 برای اطلاع از زمینههای کار شده و خلاءهای موجود، در اختیار علاقهمندان قرار ميگيرد و دوم اينكه به جای مراجعه به منابع متفرقه و پراکنده، همه مطالب در يك مجموعه متمركز در دسترس قرار ميگيرند و زمینههاي لازم برای آشنایی با دیدگاههای مختلف درباره تئاتر مقاومت به دست ميآيند.
وي در پايان، از انتشار جلد اول اين مجموعه با عنوان «چالش در پرده» در سال 82 ياد كرد و افزود: مجموعه 6 جلدي «گزيده مطالعات تئاتر مقاومت» به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس به چاپ خواهد رسيد.
تقی اکبرزاده در حوزه نمایشنامه و فیلمنامهنویسی و همچنين پژوهش ادبیات نمایشی فعالیت میکند. وي در عرصه پژوهش ادبیات نمایشی سنتی، ایران و جهان و جنگ نيز آثاري را خلق كرده و پیش از این پنج عنوان کتاب در حوزه مطالعات ادبیات نمایشی جنگ به چاپ رسانده است.
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۵
نظر شما