سیدمهدی شهیدی، نویسنده کتاب «حوزههای معنایی صراط در بیان قرآن کریم» گفت: در این پژوهشنامه به دنبال تحلیل و تبیین حوزههای معنایی صراط در قرآن به شکلی روشن و روشمند بودم.-
وی افزود: حوزه معنایی این تحقیق، مطالعه تحلیلی درباره کلمات کلیدی زبان است با این هدف که جهانبینی قرآنی شناخته شود. در این پژوهشنامه به دنبال تحلیل و تبیین حوزههای معنایی صراط در قرآن به شکلی روشن و روشمند بودم.
این استاد دانشگاه یادآور شد: در این اثر روش اصلیام بر اساس نگاه درونی بود؛ به این معنا که قرآن با زبان خود سخن بگوید و مفاهیم را خود تبیین و تفسیر کند. این روش بیسابقه نیست و تفسیر قرآن به قرآن نامیده میشود با این تفاوت که در آن از تئوری زبانشناختی در حوزه معنایی که از شاخههای حوزه زبانشناسی است، بهره گرفتهام.
شهیدی از واژه صراط به عنوان یکی از لغات کانونی و اساسی در قرآن کریم یاد کرد که نقش برجستهای در نظام اخلاقی و دینی قرآن ایفا میکند و توضیح داد: هر خوانندهای حتی با یک نگاه سطحی متوجه میشود که سراسر قرآن کریم با این اندیشه فراگیر شده است.
این قرآنپژوه مرادش از تحلیل حوزههای معنایی صراط در قرآن کریم را اینگونه شرح داد: در این اثر کوشیدم بیان کنم که این واژه کانونی و واژگان کلیدی مرتبط با آن از چه بار معنایی و مفهومی برخوردارند، لذا روش تجزیه و تحلیل معنایی دوگانگی بنیادی واژگان صراط مستقیم و صراط عوج(گمراهی) و کلمات کلیدی و پیرامونی آنها را مورد مطالعه و تحقیق قرار دادم.
نویسنده این کتاب گفت: ماهیت صراط و حوزههای معنایی آن در بیان قرآن کریم تاکنون مورد پژوهش روشمند قرار نگرفته بودند به همین منظور در این رساله بدون پرداختن به مباحث کلامی، فکری و عرفانی کوشیدم حوزههای معنایی صراط در قرآن کریم را تبیین و تشریح کنم.
نخستین چاپ کتاب «حوزههای معنایی صراط در بیان قرآن کریم» را انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) با شمارگان هزار و 500 نسخه در 240 صفحه رقعی به بهای 40 هزار ريال منتشر کرده است.
نظر شما